Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

schody inaczej ... ?!

toms-77

Recommended Posts

mam w swoim domku schody takie oto ...

http://images2.fotosik.pl/88/f4c51a023b36af0d.jpg

widziałam wiele "aranżacji" w drewnie ... w kamieniu ... ale ostatnio intensywnie myślę o tym jakby wyglądały moje schody "oklejone" wykładziną ... byłyby bosko miękkie, i bezpieczne .. (mamy bardzo ruchliwego -prawie-trzylatka) ... to oczywiscie rozwiązanie przejsciowe ...

może macie jakieś zdjęcia ? ... podpowiedzcie kto może to zrobić ??

może byłyby bosko miękkie :wink: ale nie inwestowałabym w takie rozwiązanie skoro ma być tylko przejściowe....podwoisz sobie koszt takich schodów a i myśle, ze będa nie praktyczne i szybko bedzie na nich widac ślady uzytkowania....osobiście też mi sie takie nie podobaja moze stąd te słowa krytyki :D

motyczka, mam pytanko - związne z twoimi schodkami (podpbaja mie się :lol: - z czego są ?(chyba obłozone kamieniem ?!), ile cie kosztowały (mniej więcej)? kto i jak je robił ? jak długo ?

będe wdzieczna za kilka wskazówek

hey hey toms cieszę się.... :D to granit, wraz z kominkiem 8 tys z ogonkiem netto, robiła firma z regionu specjalizująca się w granicie, przyjechał montażysta zrobił pomiary i po dobrym tygodniu zamontował...montaż to nic skomplikowanego mamy tylko zrobione stopnie, wiec kwestia docięcia płyty granitowej i przyklejenia do betonowych schodów :) wszystko trwało 2 dni...(kominek, schody i parapety - ale to juz byl dodatkowy koszt)