toms-77 19.06.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 mam w swoim domku schody takie oto ... http://images2.fotosik.pl/88/f4c51a023b36af0d.jpg widziałam wiele "aranżacji" w drewnie ... w kamieniu ... ale ostatnio intensywnie myślę o tym jakby wyglądały moje schody "oklejone" wykładziną ... byłyby bosko miękkie, i bezpieczne .. (mamy bardzo ruchliwego -prawie-trzylatka) ... to oczywiscie rozwiązanie przejsciowe ...może macie jakieś zdjęcia ? ... podpowiedzcie kto może to zrobić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 20.06.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 może byłyby bosko miękkie ale nie inwestowałabym w takie rozwiązanie skoro ma być tylko przejściowe....podwoisz sobie koszt takich schodów a i myśle, ze będa nie praktyczne i szybko bedzie na nich widac ślady uzytkowania....osobiście też mi sie takie nie podobaja moze stąd te słowa krytyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 20.06.2006 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Toms, W Stanach w co drugim domu kładą wykładzinę na całe podłogi łącznie ze schodami. Mi to sie bardzo podoba - jest to super przyjemne. Tylko, ze u nas chyba nie ma takiej wykładziny.. A fachowców znaleźć którzy to zrobią ładnie... tez bedzie problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 21.06.2006 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 najbardziej sie obawiam braku fachowców, bo sami sobie raczej z tym nie poradzimy ... a co do kosztów to myslę że koszt wykładziny jest duuuużo niższy od drewna np. dąb, ?! moge sie mylić bo jeszcze nie liczyłam,.. to tylko takie moje "głośne" przemyslenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toms-77 21.06.2006 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 motyczka, mam pytanko - związne z twoimi schodkami (podpbaja mie się - z czego są ?(chyba obłozone kamieniem ?!), ile cie kosztowały (mniej więcej)? kto i jak je robił ? jak długo ? będe wdzieczna za kilka wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orfelis 22.06.2006 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Mam schody oklejone wykadzina, ale sa to schody proste, no i wykladzina nie za cudnej urody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 22.06.2006 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 motyczka, mam pytanko - związne z twoimi schodkami (podpbaja mie się - z czego są ?(chyba obłozone kamieniem ?!), ile cie kosztowały (mniej więcej)? kto i jak je robił ? jak długo ? będe wdzieczna za kilka wskazówek hey hey toms cieszę się.... to granit, wraz z kominkiem 8 tys z ogonkiem netto, robiła firma z regionu specjalizująca się w granicie, przyjechał montażysta zrobił pomiary i po dobrym tygodniu zamontował...montaż to nic skomplikowanego mamy tylko zrobione stopnie, wiec kwestia docięcia płyty granitowej i przyklejenia do betonowych schodów wszystko trwało 2 dni...(kominek, schody i parapety - ale to juz byl dodatkowy koszt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts