gośka57 20.06.2006 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 1. Ile może kosztować wykonanie przyłącza gazowego o długości ok. 10 m (od skrzynki w ogrodzeniu do wejścia do domu)?2. Czy za skrzynkę płacę ja, czy jest ona w cenie, którą zapłaciłam gazowni za przyłączenie?Jak to było u Was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 20.06.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 1. Ile może kosztować wykonanie przyłącza gazowego o długości ok. 10 m (od skrzynki w ogrodzeniu do wejścia do domu)? 2. Czy za skrzynkę płacę ja, czy jest ona w cenie, którą zapłaciłam gazowni za przyłączenie? Jak to było u Was? mam ten sam problem tylko ok 40 m na razie wyceny miałem od ok 2400 do 4000 dzisiaj będę się widział z gościem z poziomu 2400 koleś od 4000 PLN jeszcze promocje mi zrobił bo " biorą 150 za metr ja zrobie za 100 " generalnie banda naciągaczy , koleś od 4000 zarabia na tym z 2000 PLN , nie daj się naciągnąć rura gazowa nie kosztuje więcej niż 20 PLN za mb moje rozeznanie jest takie 40 mb x 20 PLN = 800 rury koparka - niech kopie 1h i dojazd drugie h = 200 PLN drut identyfikacyjny chyba rolka 50mb kosztuje 35 PLN taśma informacyjna jakieś grosze niech też będzie 30 PLN 2 razy szafki gazowe po około 400 PLN zasypanie tego co wykopała koparka niech będzie 100 PLN na górkę kawałek rury stalowej do przejścia 50 PLN kawałek rury miedzianej + jakiś lut niech będzie 100 PLN jakieś redukcje zaworki 200 PLN czyli koleś za 2400 i tak zarabia na tym jakieś 500-600 PLN i jego ekipa na lewo robi to w jeden dzień i na pewno nie przyjedzie koparka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 20.06.2006 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dzięki za odpowiedź A jak to jest formalnie z taką "ekipą na lewo"? Czy nie ma potem kłopotów z odbiorem i gdzie szukać ekip spoza gazowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 20.06.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dzięki za odpowiedź A jak to jest formalnie z taką "ekipą na lewo"? Czy nie ma potem kłopotów z odbiorem i gdzie szukać ekip spoza gazowni? gość załatwia pełne formalności , odbiór itd ale kolesie , którzy to wykonują fizycznie to co zleceniobiorca ma ich na umowie o prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 20.06.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 rura gazowa nie kosztuje więcej niż 20 PLN za mb a nawet mniej byłem dzisiaj w hurtowni rura PEHD fi32: 3,5 zł brutto naciągactwo w tym temacie nie ma granic - na razie mam dwie oferty za 80 i 100 zł/m (robocizna+materiał) pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 20.06.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 rura gazowa nie kosztuje więcej niż 20 PLN za mb a nawet mniej byłem dzisiaj w hurtowni rura PEHD fi32: 3,5 zł brutto naciągactwo w tym temacie nie ma granic - na razie mam dwie oferty za 80 i 100 zł/m (robocizna+materiał) pzdr Piotrek oj jest droższa zapewniam Cię też mi się wydawało , że po około 5 PLN ściągniej cennik stąd http://www.wavin.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 20.06.2006 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dziękuję za odpowiedzi. Wolę się zorientować, bo za projekt to chyba już przepłaciłam. Wszystko przez to, że zależy mi na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 20.06.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 oj jest droższa zapewniam Cię też mi się wydawało , że po około 5 PLN ściągniej cennik stąd http://www.wavin.pl/ no ściągnąłem i rura o której pisałem (fi32 PEHD SDR 11) kosztuje 4,19 zł/m netto a wiadomo, że Wavin do firm tanich nie należy pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomasz sulej 20.06.2006 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Witam. Sam jestem wykonawcą i przyznam sie szczerze, że 150 zł za metr to lekka przesada. Generalnie roty ziemne a w tym przyłacza są drogie. Jezeli zaś chodzi o przyłacze gazowe to wezmy pod uwage, że nie kazdy posiada stosowne uprawnienie do tego typu robót. Jeżeli zaś chodzi o same przejscia z PE na stal to ja osobiscie kupuję gotowe L (elki) pozostają tylko zazwyczaj dwa spawy czyli jedno kolano Hamburg. Tak czy inacfzej uważam, że cena 150 zł to kosmos. Jak sobie pomyśle z perspektywy czasu moi inwestorzy mieli ze mna dobrze Jutro zaczynam przyłacze gazowe wraz z wodnym.Cena jednak rózni sie od jw..........Pozdrawiam inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracz 21.06.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 hmm, mogę dorzucić od siebie tyle, że wczoraj podpisałem umowę z gazownią na wykonanie przyłącza (robią oni do ściany domu, gdzie montują zawór i licznik), cena metra bieżącego przyłącza ziemnego z ich wykonawstwem to 28 PLN netto (w grunice nieutwardzonym). Skrzynkę muszę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 21.06.2006 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 a czy możecie powiedzieć ile płaciliście za sam projekt przyłącza gazowego?Gościu chce 500 zł (w tym pozwolenie itd) i nie wiem czy to dużo ćzy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 21.06.2006 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 a czy możecie powiedzieć ile płaciliście za sam projekt przyłącza gazowego? Gościu chce 500 zł (w tym pozwolenie itd) i nie wiem czy to dużo ćzy nie? u nas projekt przyłącza gazowego- 700zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracz 22.06.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 ja zapłaciłem 600 za projekt przyłącza gazowego, wody i kanalizacji - razem bo to robił jeden gość łącznie, czyli gazowe około 200. Do tego ważna uwaga - jak się ma własny, to w Krakowie gazownia daje 300 złotych bonifikaty od kosztu przyłączenia, więc się akurat bardzo kalkulowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigsister 28.06.2006 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Instalacja od płotu do budynku 20 m, zawór na budynku, instalacja wewnetrzna na kuchenkę i piec - robocizna 2000.- z protokołem odbioru do ręki ( ekipa z gazowni ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galaktyka 06.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 no to ja myslałam, że mnie naciągneli a tu takie ceny szok. Za 15m przyłacza + dwa zawory - rozprowadzenie do kotła i na kuchenkę +skrzynka gazowa - ciemny brąz - 850zł z papierami - protokół. Fakt, że rów kopaliśmy sami:) Apropo projektu gazowego to był złożony razem z pozwolenim na budowę oczywiście z odpowiednimi pieczątkami i pozwolenie na wewnętrzną instalacje gazowa dostaliśmy razemz pozwoleniem na budowę! Koszt dodatkowy 100zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kajda 16.10.2008 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2008 Witam, nam niedawno we wrocławiu firma robiła przyłącze od płotu do budynki z wejściem instalacji do srodka... Wzięli 4700,- netto za 32m. Na linii był odwadniacz ze studzienką, dwie skrzynki, w tym osadzona w płocie (trochę rzeźby) oraz trochę nieprzyjemny utwardzony fragment trasy... Generalnie robili 2 dni... myślę że zrobili dobrze - mieliśmy oferty od 3800 do 5000(!) P.S.: uważajcie na lipne firmy, są i takie co uprawnień nie maja, a gazownia nie uznaje ich protokołów odbiorczych !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts