ssaka 20.06.2006 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 witam wszystkich mam takie pytanko do szacownych forumowiczow ze wskazaniam na osoby parajace sie prawem .. mama chcialaby wykupic od gminy mieszkanie komunalne ..niestety jej wiek nie pozwala aby samodzielknie dostala kredyt mam jeszcze 2 braci ale tylko ja spelniam wymogi banku i teraz pytanie jesli wezme kredyt razem z mama to czy mam jakies prawa do mieszkania ....czy np w przypadku smierci rodzica pozostaje wlascicielem ..pytam dlatego bo po splacie kredytu (kilka lat) chcialbym wziasc na hipoteke tego mieszkania kolejny kredyt i byc moze rozpoczac budowe ...tylko czy musze miec zgode rodzenstwa .czy moge sam zdecydowac ...jaki mam wybor ..czy tez musze splacic rodzenstwo i dopiero wtedy myslec o kredycie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 22.06.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Wzięcie wspólnego kredytu na wykup mieszkania nie ma zadnego związku z jego własnością. Mieszkanie będzie tego komu sprzeda gmina (rodzice). W tej transakcji jesteś w zasadzie tylko zabezpieczeniem spłaty kredytu. Natomiast rodzice (matka) mogą bez konsekwencji (zwrot ulgi) sprzedać, darować, oddać w dozywocie zakupione z ulgą mieszkanie najbliższej rodzinie (córce). Niektóre banki pozwalają, aby zabezpieczeniem kredytu była nieruchomość nie będącą własnością kredytobiorcy (to a propos przyszłego kredytu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts