giza25 20.06.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja własnie zakupiłam ten projekt i po długich poszukiwaniach okazało się, że nikt go nie buduje Poszukuję osób, które mają jakąkolwiek chociażby znikomą wiedze na temat tego domku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 20.06.2006 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ja własnie zakupiłam ten projekt i po długich poszukiwaniach okazało się, że nikt go nie buduje Poszukuję osób, które mają jakąkolwiek chociażby znikomą wiedze na temat tego domku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 20.06.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-310,339,61,opis.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 10.07.2006 06:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Słuchajcie kochani buduję ten domek z piwnicami (częściowe podpiwniczenie pod sypialniami i garażem)- zero poprawek wnętrza - wszystko tak jak w orginale. Mam nadzieję, że domek będzie ładny i funkcjonalny ale o tym najpóźniej za 3 lata się przekonam ( w tym roku zaczynam ale jesienią). Pozdrawiam i zachęcam do jakichkolwiek komentarzy narazie projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rebeka 02.09.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2006 Witam,Co myślicie o tym projekcie:http://www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-310,339,61,opis.htmlBędziemy mieć projekt indywidualny, ale rozkład w 90% podobny do tego.Nasze priorytety to:mały domek max.do 120m2 powierzchni uzytkowej,dwie sypialnie na dole (jako mieszkanie na poczatek) i dwie na górze (na potem dla dzieci),wszystkie pomieszczenia z oknem(łącznie z łazienkami,może oprócz WC). Bardzo trudno nam było znaleźć coś takiego.W Pelikanie chcielibyśmy wprowadzić takie zmiany:-całość powiększyć do tych właśnie 120m2 powierzchni użytkowej;-na dole gdzieś :wcisnąć" spiżarnię i WC z kabiną prysznicową dla gosci (jeszcze nie wiemy jak);-zastanawiamy się nad wejściem do garażu spod zadaszenia (a nie z pom.gospodarczgo)-zastanawiamy sie o ile zwiększa sie powierzchnia użytkowa przy dachu nachylonym 35stopni (a nie 30 jak w tym projekcie) Zatem będzie to inny projekt,ale o podobnym rozkładzie i z grubsza o podobnej wielkości pomieszczeń.Proszę,napiszcie kilka słów na temat takiego projektu.A może jakieś sugestie zmian.Jak tylko będę miała projekt to na pewno wrzucę go jakoś do forum,ale póki co nie mam nic poza głową nabitą myślami co można w takim rozkładzie zmienić aby na tej powierzchni mieć to co chcemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 20.09.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2006 hej, ja właśnie stawiam Pelikana - ale bez zmian. Mój domek różni się jedynie tym, że jest częściowo podpiwniczony (sypialnie, łazienka i hol - pod tymi pomieszczeniam) dlatego też nie mam problemu ze spiżarką. Pomimo tego stwierdziłam, że to pomieszczenie przyległe do garażu - pom. gospodarcze zostawie m.in na deskę do prasowania, pralkę i np. buty. Z tego pomieszczenia jest wejście do garażu i proszę mi uwierzyć, że to naprawdę dobry pomysł. Bo np. po zakupach nie tacha się siatek z samochodu przez podwórko i drzwi wejściowe tylko cyk i już jesteśmy w domku (ale nie bezpośniedni - tylko w po. gosp.). A co do poddasza - to też się obecnie zastanawiam, czy nie zrobić tam dwóch pokoi i łazienki. Poddasze będzie bardziej wykorzystane i może się przyda, wszak młodzi jesteśmy Zapraszam do swojego dziennika http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1378447#1378447 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 02.10.2006 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2006 Witam, my mamy już wymurowane mury i gdzieś połowa listopada najdalej koniec będzie przykryty dach (blachodachówką). Jęsli będziecie zainteresowani obejrzeniem domku to zapraszamy - choć nie powiem jest to troszkę kilometrów. Gdyby nie - to zapraszam do dziennika - będe wklejać aktualne zdjęciaPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 03.10.2006 05:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2006 Witam, bardzo się cieszę, że będę mogła Wam pokazać nasz domek. Teraz obecnie murarze zbroja strop (czyli mamy mury) podejrzewam, że jutro bądż najdalej pojutrze będzie zalewany. My budujemy systemem super gospodarczym i ze względu na to, że znależliśmy ekipę, która za dość małą kwotę wybuduje domek i wyleje stropy z betoniarki to też mamy strop lany z betonu z betoniarki. Taki strop będzie musiał troszkę dłużej odstać nim wejdzie na niego cieśla ale z tego co się orientuje to facet przyjdzie koło 23 października i już będzie kładł drzewo A co do ogrzewania - to będzie tradycyjne czyli na opał stały (węgiel i drzewo). Dlatego tez nasz domek jest podpiwniczony (częściowo) - będziemy tam mieć skład opału i piec. To w takim bardzo wielkim skrócie. Zdjęcia i większy opis mam w swoim dzienniku - także zachęcam do poczytania http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1378447#1378447 Ach i podaje swój namiar na prywatną skrzynkę: [email protected] Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 09.10.2006 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2006 Zmian sporo chociaż tyle że sytuacyjnych a nie konstrukcyjnych Mam obawy tylko co do garażu, bo jeśli nie zmienicie położenia komina to komin wychodzi w ścianie działowej między garażem a pokojem. A poza tym wielkością ten garaż grzeszył nie będzie. Już jednostanowiskowy jest taki że tylko wjechać, drzwi otworzyć i wysiąść - nic poza tym. A tu jeden Pan (który buduje taki domek) mi pisał, że jest wogóle jakiś problem z otwieraniem tej bramy garażowej - ale już nie pamiętam o co chodziło. No i musicie się zastanowić gdzie ustawić piec (i tu dużo też znaczy wybór ogrzewania - bo pomieszczenie gosp. jest niewielkie). Poza tym to chyba lekko straci wnętrze na tym garażu bo będzie zamknięty holl - tzn. nie będzie tych drzwi do pokoju - ale to chyba kwestia przyzwyczajenia. Co do góry - to dobry pomysł aby bylo tam więcej pomieszczeń bo sporo jest tam tego niewykorzystanego podddasza. Ale... dach jest niski i skosy są naprawdę duże. Nie wiem jak to będzie wyglądać w praktyce bo nie ma jeszcze dachu ale już zdążyłam sobie uzmysłowić że tam będzie dość nisko. Za to schody są super - mam wylewane - bo musiały byc kontynuowane z piwnicy i wyglądają naprawdę fajnie. A straszono mnie że będą za wąskie. I to tyle - pozdrawiam. Ps. jutro wkleje nowe zdjęcia do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 11.10.2006 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Ciekawe te wasze rozwiązania, niestety mnie na takie nie stać - ale liczy się to, żeby w pupę ciepło było. U nas będzie ogrzewanie tradycyjne - węgiel, drzewo - zwykły piec (nie ekogroszek). Mąż jest hydraulikiem i instalatorem różnego typu urządzeń i systemów grzewczych, także ma wysokie aspiracje co do ogrzewania naszego domu (oczywiście muszą one się mierzyć z kieszenią ). Piec jw. zwykły, planujemy ogrzewanie podłogowe napewno w hollu, kuchni, łazience i jak tylko się da to w salonie i sypialniach - ale to zobaczy się w trakcie realizacji. Kominek - szczerze powiem, że jeszcze nie wiem jaką ma pełnić funkcję. Wstępnie rozmawialiśmy, żeby rozprowadzał ciepłe powietrze po mieszkaniu, także myślę że i tak będzie w realizacji. Ale tak jak mówię zobaczymy w przyszłym roku, bo raczj teraz zajmujemy się murami. Szczerze powiem, że nie umiem ogarnąć całości - za dużo zagadnień. Powoli, powoli i jakoś dobrniemy do końca. Jeszcze 1,5 tygodnia i mam nadzieję że przyjdzie cieśla, bo tez jestem ciekawa tego poddasza. Narazie z tego co widzę to chyba jest duża niezagospodarowana przestrzeń nad garażem i gdyby garaż był ogrzewany to tam można pokusić sie o urządzenie jednego pokoju (dodatkowe okna w dachu). I to tyle moimch obecnych spostrzeżeń. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 23.10.2006 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 No Kochani zaczynamy w czwartek Przychodzi cieśla i już dach będzie się wznosił. Tylko jak sie okazuje w tym roku nie położymy blachy tylko papę z pełnym deskowaniem. Podobno też dobrze - ale dłużej trzeba będzie czekać na lepszy efekt A teraz jestem na etapie wyboru bramy garażowej. Wiemy narazie tylko tyle, że brama ma być segmentowa i jednak nie będzie to ani Hormann ani Wiśniowski tylko jakieś szwedzkiej firmy. Wszystko za to, że ceny tych dwóch producentów sa poprostu kosmiczne - nasza brama z montażem to koszt ok 3100 zł brutto (7%) u Wiśniowskiego kolor Ral (brąz, biały). Natomiast ta szewedzka to koszt 2000 zł (brąż, biały) bądż 2500 zł (złoty dąb) i niczym sie nie różni A co do wykonawców - to lepiej jest chyba szukać pojedynczych firm a nie kompletnego wykonawcę - poprostu taniej wychodzi. Ale wiem, że nie macie czasu dopilnowywać budowy i dlatego szukacie firmy kompleksowej. Powodzeni i pamiętacie - targujcie się ostro Ach niedługo (może jutro) zamieszcze zdjęcia poddasza - powiem szczerze że nie jest kosmicznej wielkości i nie wiem na ile powiodą się wasze plany co do dodatkowych pokoi - ale może nie widzę tego tak jak wy (nie wyobrażam sobie takiego układu). Ocenicie sami... przy konfrontacji. Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 23.10.2006 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 giza25 - mam nadzieję, że widziałaś tą brame za te 2500 w realu i tak po 2-3 latach użytkowania u kogoś (i dadzą Ci z 5 lat gwarancji :) ). Jak nie to się 2 razy zastanów, chyba że cena bez napędu (albo napęd firmy Kubuś Puchatek Sp. z o.o.). Ja za bramę z 7% VAT zaplacilam w zeszłym roku 5000PLN (fakt trochę szersza i wyższa od standardowej - bo typowe bramy są koszmarnie niepraktyczne w użytkowaniu i w kolorze złoty dąb - ale doplata była na poziomie 5%). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 24.10.2006 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Brama oczywiście bez napędu w kolorze RAL i dają gwarancję. Żadna rewelacja tylko tyle że grubsza tzn. 4 cm Uważam że napewno ta brama jest lepsza od tych blaszanych podnoszonych. Myślę że marka i jakość jest ok. Przecież Hormann też od czegoś zaczynał i ktoś też musiał mu zaufać. Trzeba wierzyć w nowe marki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AldonkaS 24.10.2006 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Jak bez napędu to cena trochę blizsza normalnym cenom (dobry napęd to 1500-2000PLN). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 24.10.2006 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 No tak może być - chciaż myślę że byłaby to kwestia 1000 zł. bo sa promocje i jakieś tam zniżki jak się razem z bramą kupuje. Ale może jakis lepszy to tyle - niebardzo jestem w temacie napędu. Narazie będę miała napęd.. ręczny Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 15.11.2006 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Hej mglis co się nie odzywacie? Słuchajcie Kochani dom już ma w 70% dach odeskowany, chłopaki od jutra walczą z resztą niezakrytej połaci i będą już papę kładli. Jak nadal jesteście zainteresowani przyjazdem to serdecznie zapraszam - już ładne widać cały dom i ukształtowane poddasze. Czekam na odzew. PozdrawiamIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FKA 26.11.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 witam czy zna ktoś podobny projekt tylko że trochę większy ok 130m a może da się ten projekt powiększyć, czy zalicza się to do zmian? proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TIPSYSTUDIO 22.12.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2007 Osobiscie skonczylem stan surowy, mozna powiekszyc do 150m2 !!!!praktycznie bez duzych dodatkowych kosztow. Jednakze nalezy to przewidziec juz na etapie fundamentu, gdyz trzeba dolac kawalek fundamentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 18.02.2008 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Gratuluje!! My przeprowadzamy się najprawdopodobniej w maju. Troszkę nam zeszło (niecałe 2 lata) ale za to nie mamy za dużych obciążeń finansowych Pozdrawiam Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiekk 13.01.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam,mam pytanie,czy ktokolwiek z Was buduje Pelikana z woj.podkarpackiego,małopolskiego lub świętokrzyskiego ? Będe dozgonnie wdzięczny za możliwosc obejrzenia domu w jakiejkolwiek fazie budowy,mam w planie budowac ten dom,oczywiscie odwdzięcze sie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts