mTom 20.06.2006 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Właśnie przeczytałem statystyki dotyczące zatrzymanych w naszym powiecie pijanych kierowców podczas ostatniego długiego weekendu. Liczba zatrzymanych jest porażajaca. Rekordzista miał ponad 3,5 prom. we krwi (sic!). Były niestety także wypadki śmiertelne.Co sądzicie o poniższym pomyśle? Ziobro: Odbierać samochody pijanym kierowcom Minister sprawiedliwości Zbigniew Ziobro opowiada się za tym, by pijanym kierowcom sądy mogły odbierać samochody. Zapowiedział, że ujawni wytyczne w tej sprawie dla prokuratur.Ziobro zwrócił uwagę, że sądy łagodnie karzą za takie przestępstwa (grozi za to nawet do 2 lat więzienia). Mimo apeli policji, w ciągu ostatniego długiego weekendu zatrzymano na polskich drogach 3379 nietrzeźwych kierowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 mTom, ale ty tak serio, serio czy se jaja robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.06.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 samochód nalezy do rodziny. Jak jedno pije, to wszyscy beda dodatkowo pokrzywdzeni zabraniem "dowodu przestępstwa". Moje zdanie jest nast.:za jazdę po pijaku powinna wbyć wymierzana grzywna na zasadach jak w Finlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.06.2006 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Samochód nie koniecznie należy do rodziny, może być pożyczony. Grzywna, nawet (głównie) wysoka płacona będzie ze wspólnego dochodu rodziny. Jedno jednak w tym pomyśle mnie niepokoi, nierówność wobec prawa. Ten co jechał na bani maluchem... spoko. Ten co się na nowe audi szarpnął ma gorzej... Jakiś konstytucjonalista powinien się wypowiedzieć. Kroyena, a od kiedy to wołają na mnie Zbyszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Ale ziobro masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.06.2006 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 poślednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Zamiast kicia 2 lata robót przy tłuczeniu kamienia, z odpowiednią dawką żywieniową i wdziankiem. Realizacja w trybie natychmiastowym. Przynajmniej cena kostki brukowej poszłaby w dół i człek by se mógł tu i tam opaski przy domu porobić. Na dodatek to ubezpieczalnie mają w doopie. Bo powinna być współna lista pojazdów i ubezpieczających pod balonikiem i im zaporowe ceny dać. I niech płacą za leczenie i skutki w przypadku spowodowania wypadku bądź kolizji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 20.06.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Taa, wygląda to źle. Tylko, że jakoś nikt nie wspomni słowem o tym, że ponad 50% przypadków ujawnienia prowadzenia pojazdy mechanicznego po "kielonku" wykryto u .. uwaga ... rowerzystów .. Czy kiedyś ktoś wreszcie powie, że i ich wlicza się do tych statystyk ? Kolega stracił prawko za jazdę rowerem po piwkach. Z grilla na działceczce do domu wracał. I to bynajmnie nie pijany jak bela, bo 0.4 promila to wcale nie tak dużo. No i powiększył statystykę przestępców skazanych za jazdę po pijaku ... rowerem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.06.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 samochód nalezy do rodziny. Jak jedno pije, to wszyscy beda dodatkowo pokrzywdzeni zabraniem "dowodu przestępstwa". Moje zdanie jest nast.: za jazdę po pijaku powinna wbyć wymierzana grzywna na zasadach jak w Finlandii. a tą grzywnę to zapłaci z kasy która nie nalezy do rodziny ????, więc dodatkowo rodzina nie będzie pokrzywdzona.... ????, co ciekawe często ta pokrzywdzona rodzina namawia wsiadającego by wsiadł do auta po pijaku, Dropsiak świetny pomysł...., tak jest obecnie płaci mandat albo zabiorą mu prawko albo dadzą rok w zawiasach i jedzie dalej..... aż kogoś zabije (np. jakiegoś dzieciaka)...., owszem zabiorą auto kupi następne...., ale najgorzej nic nie robić a problem dalej niech jeździ po drogach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 M@riusz, kolega to rybka, a jak przejedziesz pijanego rowerzystę bez OC i nie będziesz miał AC, to pomijając fakt, że gościa ubiłeś nie ze swojej winy, kto ci blachę wyklepie? Hę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 20.06.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Kroyena - ja od zawsze mówię, że każdy pojazd mechaniczny poruszający się po drogach powinien mieć polisę OC - nie wyłączając z tego rowerzystów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 U nas pod prąd na łuku jeźdźą dziecki z górki na rokach. Na trzeźwo, żeby więcej emocji było. Czasem jest b. ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.06.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 samochód nalezy do rodziny. Jak jedno pije, to wszyscy beda dodatkowo pokrzywdzeni zabraniem "dowodu przestępstwa". Moje zdanie jest nast.: za jazdę po pijaku powinna wbyć wymierzana grzywna na zasadach jak w Finlandii. a tą grzywnę to zapłaci z kasy która nie nalezy do rodziny ????, więc dodatkowo rodzina nie będzie pokrzywdzona.... ????, co ciekawe często ta pokrzywdzona rodzina namawia wsiadającego by wsiadł do auta po pijaku, Dropsiak świetny pomysł...., tak jest obecnie płaci mandat albo zabiorą mu prawko albo dadzą rok w zawiasach i jedzie dalej..... aż kogoś zabije (np. jakiegoś dzieciaka)...., owszem zabiorą auto kupi następne...., ale najgorzej nic nie robić a problem dalej niech jeździ po drogach ja nie dropsiak. faktycznie zagalopowałam się. Chciałabym, aby wszelkie przewinienia drogowe były karane według pensji winnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.06.2006 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 samochód nalezy do rodziny. Jak jedno pije, to wszyscy beda dodatkowo pokrzywdzeni zabraniem "dowodu przestępstwa". Moje zdanie jest nast.: za jazdę po pijaku powinna wbyć wymierzana grzywna na zasadach jak w Finlandii. a tą grzywnę to zapłaci z kasy która nie nalezy do rodziny ????, więc dodatkowo rodzina nie będzie pokrzywdzona.... ????, co ciekawe często ta pokrzywdzona rodzina namawia wsiadającego by wsiadł do auta po pijaku, Dropsiak świetny pomysł...., tak jest obecnie płaci mandat albo zabiorą mu prawko albo dadzą rok w zawiasach i jedzie dalej..... aż kogoś zabije (np. jakiegoś dzieciaka)...., owszem zabiorą auto kupi następne...., ale najgorzej nic nie robić a problem dalej niech jeździ po drogach lewakk, a gdzie tu się Dropsiak wypowiada???? Masz opsesję, czy co? Gorąco dzisiaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.06.2006 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 obsesję jak już... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.06.2006 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 samochód nalezy do rodziny. Jak jedno pije, to wszyscy beda dodatkowo pokrzywdzeni zabraniem "dowodu przestępstwa". Moje zdanie jest nast.: za jazdę po pijaku powinna wbyć wymierzana grzywna na zasadach jak w Finlandii. a tą grzywnę to zapłaci z kasy która nie nalezy do rodziny ????, więc dodatkowo rodzina nie będzie pokrzywdzona.... ????, co ciekawe często ta pokrzywdzona rodzina namawia wsiadającego by wsiadł do auta po pijaku, Dropsiak świetny pomysł...., tak jest obecnie płaci mandat albo zabiorą mu prawko albo dadzą rok w zawiasach i jedzie dalej..... aż kogoś zabije (np. jakiegoś dzieciaka)...., owszem zabiorą auto kupi następne...., ale najgorzej nic nie robić a problem dalej niech jeździ po drogach ja nie dropsiak. faktycznie zagalopowałam się. Chciałabym, aby wszelkie przewinienia drogowe były karane według pensji winnego Majka bardzo słusznie.... zapewnie gdyby niektórym zabrano samochód to i tak by nie było tyle co mandat.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.06.2006 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Żebyś Ty tak stosował, lewakk, zasady gramatyki i interpunkcji... To jak z tą obsesją, co? Masz? Czy też poklasyfikowałeś sobie forumowiczów na "dobrych" i "złych" i Ci się miącha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.06.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 lewakk, nie popieraj mnie bardzo proszę Nic na to nie poradzę, ale odkąd w w.w kraju wprowadzono tak drastyczne kary za piractwo drogowe jazda tam zrobiła sie bardzo bezpieczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 20.06.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Skoro niektórzy nie wyobrazaja sobie wątku beze mnie / i to tacy, którzy nigdy o innych TYLKO na temat/ to się wypowiem Specjalne stawki ubezpieczenia dla jeżdżacych na bani plus koszty leczenia i rehabilitacji ewentualnych poszkodowanych oraz pokrycie szkód, strat itp. To powinno zminimalizowac problem. No i zelazna konsekwencja w egzekwowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.06.2006 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Żebyś Ty tak stosował, lewakk, zasady gramatyki i interpunkcji... To jak z tą obsesją, co? Masz? Czy też poklasyfikowałeś sobie forumowiczów na "dobrych" i "złych" i Ci się miącha? i co to ma do tematu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts