mTom 12.07.2006 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ciekawe czy skonfiskowano... wózek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 12.07.2006 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Skoro już mtom przywołał przykład Jakubowskiej, to zabranie jej audi a3 (dobry rocznik ) i np kilka miesięcy pracy w zółtym kaftaniku przy robotach drogowych, plus w zależności od efektów jej wyczyny dodatkowe kary...., to byłoby coś co może by przemówiło do rozsądku wielu.... a tak ta dyskusja o niczym będzie trwać, obecnie nieuchronność jest żadna, pierwszy proces Jakubowskiej może będzie za rok, o sprawie media zapomną, Pani pokaże papier że musi pić biovital i za rok dwa znów poszaleje po ulichach wawy..... czytam tą dyskusję o kosztach parkingów, a wiecie ile kosztuje zawiezienie na izbę wytrzeźwień denata lezącego na ulicy...., dużo ale ten PAn pokrywa koszty...., no chyba że uważacie że wobec wysokich kosztów niech dalej tam leży.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.07.2006 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Proces będzie za rok? Skandal. I minister nic z tym nie robi? Gdzie nowelizacje? Gdzie zwiększenie przepustowości sądów? Wszystko to było obiecywane, minęło 9 miesięcy i... nic się nie urodziło. Miejmy nadzieję, że to będzie chociaż jak z ciążą u słoni. Izba wytrzeźwień, to jakieś 200-500 zł. Koszty pokrywa sprawca. W przypadku samochodu (holowanie, parking, ochrona, ewentualne odszkodowania itd), gdy będziemy mieli źle skonstruowane prawo (tak jak jest teraz) koszty mogą być przerzucone na społeczeństwo, niestety. Panie Zbyszku, do pracy! Ostatnio sprawa dziwnie ucichła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2006 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Te no ludziska ale wy naiwne jesteście, i takie no te, no homanitarne. Jak mufie wpierdol spuścić, to spuścić. Wczoraj u nas pijany recydywa potrącił dziewczynę i spierdolił z miejsca wypadku. O jak ładnie się wyrażam. Ale co mnie tak wkwaczyło, ano to: Gostek miał recydywę za jazdę po pijaku, zabrali mu prawko i wypuścili. A on co? A on se 2 pronile zaaplikował i wsiadł za kółko i w drodę. A że na drodze, konkretnie przez przejście przechodziła ładna laska, a przy 2 pronilach wiadomo wzrok nie ten, a tu lato jest co oglądać, to buch dziewczę na machę i do szyby przytulić. Popatrzył, z maski zrzucił i pojechał. Czemu pojechał? Bo już się przyjżał. I jabky świadków nie było to by dziewczyna pewnie wykorkowała, albo by ją kto inny jeszcze najechał. A sprawca był zalany. Ano był, ale nie tak żeby nie próbować symulować włamania i kradzieży. Wział se powyłamywał klamki i zgłosił, że mu skradzino. Nie, nie szare komórki, jeno brykę. Wobec powyższego mam zapytanie: Czy ktoś jeszcze uważa moją propozycję karania doraźniego w 48 godzin na: mężczyźni - 12 miesięcy ciężkich robót (dodam że bez jednego dnia - co by na bezrobocie nie mogli przejść po wyroku), kobiety - 6 miesięcy ciężkich robót. Bez możliwości apelacji, od razu do obozów pracy, także posłów, sędziów i innych nietykalnych. PS. Może ktoś jest za, żeby wypóścić tego biedaka? Pewnie jak mu zabrali samochód to innego nie znajdzie, żeby się komuś przez szybę z bliska po pijaku przyjżeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2006 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 mTom ty mnie zioberka nie zdrabniaj. Ucichło bo pewnie on, albo kto z rodziny jechałpo pijaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 13.07.2006 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Czy ktoś jeszcze uważa moją propozycję karania doraźniego w 48 godzin na: mężczyźni - 12 miesięcy ciężkich robót (dodam że bez jednego dnia - co by na bezrobocie nie mogli przejść po wyroku), kobiety - 6 miesięcy ciężkich robót. No i tu drogi Krojku wychodzi Twój specyficzny staromodny sposobek myślenia mało poprawny politycznie i mało nowoczesny ... Dobrze żeś Waszmości nie podał jeszcze 10 dla gejów i lesbijek W dobie walki o równe traktowanie kobiet i faciów albo po 6 albo po 12 Jasno wynika żeś Waćpan szowinistyczna świnka jesteś (zgodnie z obecnymi trendami niemal homofob) i żadna Środa Waszmości rączki nie poda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 to chyba nie do tego von Tka. To mająbyć ciężkie roboty, na ten przykład w górnictwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.07.2006 12:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Kroyena, jestem za. Ale uważam, że pół roku lub rok to w takim nomen omen wypadku zdecydowanie za mało.To teraz czekamy na ruch Pana Zbyszka. Nie wątpię, że odpowiednie ustawy już pisze (po nocach). A że pracować umie to udowodnił. W komisji Rywina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 13.07.2006 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ale co wtedy z prawem do zasiłku dla bezrobotnych?A może rozwiązanie z brakiem ciągłości? Przejazd od jednego obozu pracy do drugiego nie wliczany do okresu pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 13.07.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Proces będzie za rok? Skandal. I minister nic z tym nie robi? Gdzie nowelizacje? Gdzie zwiększenie przepustowości sądów? Wszystko to było obiecywane, minęło 9 miesięcy i... nic się nie urodziło. Miejmy nadzieję, że to będzie chociaż jak z ciążą u słoni. Izba wytrzeźwień, to jakieś 200-500 zł. Koszty pokrywa sprawca. W przypadku samochodu (holowanie, parking, ochrona, ewentualne odszkodowania itd), gdy będziemy mieli źle skonstruowane prawo (tak jak jest teraz) koszty mogą być przerzucone na społeczeństwo, niestety. Panie Zbyszku, do pracy! Ostatnio sprawa dziwnie ucichła. Bingo!!!!! Sam widzisz, sądy są jakie są i Ziobro nie zmienie tego w kilka miesięcy.. Własnie skandal... dobrze że użyłes tego słowa...., a wystarczyłoby zabrać auto (AUDI A3) sprzedać choćby za 1/3 ceny (sam bym kupił) i wtedy możemy spokojnie czekac na sądy..., prowadzisz po pijaku tracisz auto, nieuchronnośc 100% dodatkowo koszty parkingu, licytacji, holowania, procesu obciążają pijaka, plus oczywiście stosowna kara za efekty jazdy po pijaku.... Dopóki nie będzie realnej nieuchronności kary za jazdę po pijaku (zabór auta zawsze za jazdę po pijaku), oraz ta kara nie będzie dotkliwa nasze dyskusje bedą o niczym, a każdego weekendu tysiące pijanych wyruszy w droge i aż zabiją kogoś z naszych bliskich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lafcadio 14.07.2006 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 to chyba nie do tego von Tka. To mająbyć ciężkie roboty, na ten przykład w górnictwie. Ejże !? No chyba jednak do tego. Skoro Waszmość wprowadzasz tak nowatorskie rozwiązania prawne, jak mniemam dotyczące nowego spojrzenia na kodeks karny - to chciałem ja (pył mizerny) nieśmiało zauważyć, iż obecnie, nasze prawo karne zazwyczaj nie różnicuje wymiaru kary z uwagi na płeć sprawcy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.07.2006 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Bingo!!!!! Sam widzisz, sądy są jakie są i Ziobro nie zmienie tego w kilka miesięcy.. (...) Nie w kilka? To może w kilkanaście? Też za mało? 4 lata? 8? Ile minister potrzebuje czasu, żeby zmienić kilka aktów prawnych? Moim zdaniem będzie tak, lato się skończy, ludzie odstawią rowery, przestaną popijać przy grillu, sprawa przycichnie. Pojawi się za to problem kiboli. I znów weźmie się to na przeczekanie. Bo przecież runda jesienna kończy się w listopadzie i na 4 miesiące problem zniknie samoistnie. Itd, itp. No chyba, że nowy premier zacznie w końcu wymagać efektów, a nie medialnych zagrywek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 14.07.2006 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 No chyba, że nowy premier zacznie w końcu wymagać efektów, a nie medialnych zagrywek. Wierzysz w garbate aniolki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 14.07.2006 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Dla mnie sprawa walki z pijanymi na drogach, nie ma żadnego kontekstu politycznego, dla mnie sprawa jest tak oczywista że jest ponad podziałami politycznymi.... System można prosty i łatwy stworzyć Jedziesz po pijaku = zawsze zabór auta (NIEUCHRONNOŚĆ - przeciwieństwo tego co obecnie, bo teraz śmiać się można że pijaków się karze) Pijak zawsze płaci stałą grzywnę na pokrycie kosztów parkingu, licytacji, ewentualnego zezłomowania auta, np 7000 zł Jeżeli auto nie jest kierowcy, w ciągu 24 godzin auto wraca do właściciela a pijany płaci grzywnę wg uznania sądu (może być stała np. 10000 zł) ponadto oczywiście zawsze jest kara stosowna do efektów jazdy, bez skutków grzywna i strata prawa jazdy, skutki - wypadek, ranni, śmierć = grzywna, więzienie, utrata dożywotnia prawa jazdy. Recydywa = kilkukrotne podniesienie kar Ponadto kary mające działać społecznie, roboty drogowe, ogłoszenia w internecie, bęby na bilboardach.... Sprawa jest tak oczywista, że tylko zgoda może doprowadzić że pijany nie zabije kogoś z naszych bliskich.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 14.07.2006 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Parę dni temu lewakk napisał a tą grzywnę to zapłaci z kasy która nie nalezy do rodziny ????, więc dodatkowo rodzina nie będzie pokrzywdzona.... ????, obligatoryjne kierowanie na AA jasne najlepiej na koszt podatników, rejest pijaków hehehe ale kara.... Kwota stała, no zabiłeś mnie, powiedz ile????? 100 zł?? 1000 zł???, 10000 zł??? 100000 zł??? 1000000zł??? takie kwoty stałe są zawsze nieadekwatne bo zawsze jakakolwiek to będzie kwota znajdą się tacy dla których będzie albo śmiesznie niska albo niesprawiedliwie wysoka.... I dzisiaj: Pijak zawsze płaci stałą grzywnę na pokrycie kosztów parkingu, licytacji, ewentualnego zezłomowania auta, np 7000 zł Jeżeli auto nie jest kierowcy, w ciągu 24 godzin auto wraca do właściciela a pijany płaci grzywnę wg uznania sądu (może być stała np. 10000 zł) Nawet nie wiesz jaką przyjemność sprawia mi obserwowanie, że dyskusja na forum czegoś jednak Ciebie uczy. Resztę Twojego tekstu też jakbym skądś znał. I nie mogłeś tak od razu? Po co była ta cała polityka i ślepa obrona Ziobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 15.07.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 mtom dyskutujesz na temat czy jak zwykle o mnie????? widzisz różnicę, ja się uczę to taka zasada, człowiek się uczy całe życie, szkoda że Tobie do tej zasady daleko.... najważniejsze jest by rowiązać problem pijaków na drodze, nie mam zamiaru wchodzić w twoją kolejną dywagację, awanturę i czepianie się słów...., każdy widzi co piszesz... mtom przypominam temat to stop pijakom na drogach, a nie co napisał czy co się nauczył lewakk (poza tym ciągle się powtarzasz, czemu służy to spamowanie tego tematu???) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.07.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 mtom dyskutujesz na temat czy jak zwykle o mnie????? widzisz różnicę, ja się uczę to taka zasada, człowiek się uczy całe życie, szkoda że Tobie do tej zasady daleko.... najważniejsze jest by rowiązać problem pijaków na drodze, nie mam zamiaru wchodzić w twoją kolejną dywagację, awanturę i czepianie się słów...., każdy widzi co piszesz... mtom przypominam temat to stop pijakom na drogach, a nie co napisał czy co się nauczył lewakk (poza tym ciągle się powtarzasz, czemu służy to spamowanie tego tematu???) Ja tam myslę, że on przestanie, jak ty się zastosujesz do swoich rad oraz pouczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 15.07.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 szkoda tylko że nie stosujesz się drops do swojej najważniejszej zasady by zaczynać od siebie.... nie mam zamiaru uczestniczyć w waszej kolejnej awanturze i zwróceniu tematu w innym kierunku niż pijani kierowcy...... uważam że problematyka jest ważniejsza niż wasze ciągłe rozważania co lewakk powiedział, a gdyby wam sie jednak udało powrócić do tematu to miło... Temat: pijani kierowcy na drogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 15.07.2006 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 szkoda tylko że nie stosujesz się drops do swojej najważniejszej zasady by zaczynać od siebie.... nie mam zamiaru uczestniczyć w waszej kolejnej awanturze i zwróceniu tematu w innym kierunku niż pijani kierowcy...... uważam że problematyka jest ważniejsza niż wasze ciągłe rozważania co lewakk powiedział, a gdyby wam sie jednak udało powrócić do tematu to miło... Temat: pijani kierowcy na drogach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 15.07.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 temat poważny, no ale skoro tematyka niektórych śmieszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts