Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stop pijakom drogowym

mTom

Recommended Posts

CO ZA MISTRZOSTWO MANIPULACJI!!!!

Wycinanie z kilku wątków, zdań wyrwanych z kontekstu, tak tylko mtom potrafi!!!!!!!!

:D :lol: :D :lol: :D :lol:

MISTRZ MTOM... ale partia suto płaci za 7 dni pracy....

Pamiętaj o zasadach (...) pisz na temat a nie o osobach

:D :D :D :D :wink:

to zdecyduj się piszesz w końcu na temat czy o lewakku??? :lol: :lol: :lol: :wink: 8)

nie wiem czy dobrze rozumiesz, widzę że jesteś prawnikiem, czy sugerujesz że obeznie pasażerowie odpowiadają za pomocnictwo jesli jadą z pijanym kierowcą?? Odpowiedz proszę.

• Odpowiedzi 326
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z tego wynika, że jeśli da się komus udowodnic współwsprawstwo to mozna go ukarac? Na podstawie KK i dzis dobrze rozumuję?

Czyli jesli da sie udowodnic wujkowi Józkowi, że świadomie wsiadł do samochodu z zalanym szwagrem i jeszcze mu otwierał piwko, a szwagier kogos potracił to Józio tez odpowie?

Tak?

No to juz widzę to udowadnianie 8) 8)

W realiach kraju, gdzie zalany w trupa rozrabia i okazuje się że napił się syropku albo miał pomrocznosc.

Wszak wujek zawsze moze powiedziec, ze nie wiedział, nie zdawał sobie sprawy że szwagier strzelił kielicha i cos tam cos tam. Kto mu udowodni że nie? Juz widze jak go rodzina obciazy zeznaniami.

No chyba ze geniusze z LPR oprócz medialnych hasełek maja propozycje konkretnych rozwiazań. Takich które sprawdziłyby się w praktyce i nie były pustym martwym prawem. Wtedy oki.

Dajcie linka, chetnie poczytam.

Ugrupowanie rzadzace, nie powinno deklarowc bez pokrycia.

nie wiem czy dobrze rozumiesz, widzę że jesteś prawnikiem, czy sugerujesz że obeznie pasażerowie odpowiadają za pomocnictwo jesli jadą z pijanym kierowcą?? Odpowiedz proszę.

ehhhh. No dobra, jeszcze raz. Obecnie prawo przewiduje możliwość takiego karania. Wystarczy tylko zacząć to stosować. Zupełnie inną sprawą jest, jak to udowodnić. Ale tu myślę, że koledzy z LPR mają już jakieś lekarstwo? :roll:

W prawie jest też zagrożone karą niepowiadamianie o popełnieniu przestępstwa przez inne osoby. Jak ktoś widzi ładującego się za kierownicę pijanego w trupa człowieka, to powinien poinformować odpowiednie służby. I będzie to łatwiejsze do udowodnienia - nie tak trudno ustalić kto, z kim i gdzie chlał

ehhhh. No dobra, jeszcze raz. Obecnie prawo przewiduje możliwość takiego karania. Wystarczy tylko zacząć to stosować. Zupełnie inną sprawą jest, jak to udowodnić. Ale tu myślę, że koledzy z LPR mają już jakieś lekarstwo? :roll:

:o :o :o

a ja myślałem że odpowiedzialnosc ponosi tylko osoba która popełniła czyn i nie ma odpowiedzialności karnej.... zaczynam być przerażony Twoją i Twocih kolegów figurą prawną bo okaże się że jak przypadkiem na stopa z kimś pojadę to skończę w pierdlu....

a ja myślałem że odpowiedzialnosc ponosi tylko osoba która popełniła czyn i nie ma odpowiedzialności karnej.... zaczynam być przerażony Twoją i Twocih kolegów figurą prawną bo okaże się że jak przypadkiem na stopa z kimś pojadę to skończę w pierdlu....

Dokładnie. Jak pojedziesz z kimś, kto prowadzi na podwójnym gazie, albo nie zgłosisz tego policji, pójdziesz siedzieć (dzięki Zbyszek, wreszcie będzie porządek na drogach):

§ 3. Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności dostarczając narzędzie, środek przewozu, udzielając rady lub informacji; odpowiada za pomocnictwo także ten, kto wbrew prawnemu, szczególnemu obowiązkowi niedopuszczenia do popełnienia czynu zabronionego swoim zaniechaniem ułatwia innej osobie jego popełnienie.

Art. 19. § 1. Sąd wymierza karę za podżeganie lub pomocnictwo w granicach zagrożenia przewidzianego za sprawstwo.

A co? Przemyślałeś sobie i już Ci się, szumnie zapowiadany pomysł LPR, nie podoba? Zauważyłem, że zawsze reagujesz z opóźnieniem... 8) :wink: :D :D

Dokładnie. Jak pojedziesz z kimś, kto prowadzi na podwójnym gazie, albo nie zgłosisz tego policji, pójdziesz siedzieć (dzięki Zbyszek, wreszcie będzie porządek na drogach):

§ 3. Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności dostarczając narzędzie, środek przewozu, udzielając rady lub informacji; odpowiada za pomocnictwo także ten, kto wbrew prawnemu, szczególnemu obowiązkowi niedopuszczenia do popełnienia czynu zabronionego swoim zaniechaniem ułatwia innej osobie jego popełnienie.

Art. 19. § 1. Sąd wymierza karę za podżeganie lub pomocnictwo w granicach zagrożenia przewidzianego za sprawstwo.

A co? Przemyślałeś sobie i już Ci się, szumnie zapowiadany pomysł LPR, nie podoba? Zauważyłem, że zawsze reagujesz z opóźnieniem... 8) :wink: :D :D

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Powiem szczerze że zaczynam być Twoimi tekstami głęboko zszokowany i przerazony, oznaczałoby to że nawet zupełne przypadkowe osoby mogłyby być karane, to skrajne rozszerzenie odpowiedzialności, mam nadzieję że Ty i koledzy żartujecie....

Wolę pozostac przy obecnym systemie kar i automatycznym zaborze aut.

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Powiem szczerze że zaczynam być Twoimi tekstami głęboko zszokowany i przerazony, oznaczałoby to że nawet zupełne przypadkowe osoby mogłyby być karane, to skrajne rozszerzenie odpowiedzialności, mam nadzieję że Ty i koledzy żartujecie....

Wolę pozostac przy obecnym systemie kar i automatycznym zaborze aut.

Po pierwsze, to nie mój tekst, a kk.

Po drugie, jak proponowałeś bezrefleksyjne odbieranie samochodów wszystkim, to wtedy nie przeżywałeś, że może na tym ucierpieć prawdziwy właściciel.

Po trzecie, pomysł LPR, który jak widać po reakcjach lewakka, został już zarzucony, właśnie do tego miał się sprowadzać.

Po czwarte, takie jest życie, jak mamy walczyć z pijakami to na całego.

Po piąte, ten system kar obowiązuje obecnie, tylko nie jest respektowany.

Po szóste, kto Ci uświadomił, że chrzanisz? Bo przecież zmiana nastawienia jest aż nadto widoczna. :wink:

...............

Po pierwsze, to nie mój tekst ................

a to naprawdę nie Twój tekst????

Można się przerazić, mam nadzieję że Ty i Twoi koledzy nigdy nie dojdą do władzy, bo z takimi pomysłami można by wszystkich za wszystko wsadzić za kratki, przypadkowych stopowiczów, przypadkowych biesiadników, przypadkowych widzów, świadków?????

SZOK :o :o :o :o :o :o :o

To nie podoba Ci się rozwiązanie stosowane przez wszystkie kk na świecie, że za współudział czy pomocnictwo idzie się siedzieć?

Czyli jak widzisz jadącego autem wężykiem do sklepu monopolowego, to stawiasz mu kolejne piwo i jeszcze pomagasz wsiąść za kółko? :o :o :o :o :o :o SZOK :o :o :o :o

Ja na ten przykład dzwonię wtedy na policję...

Gdyby nie znieczulica społeczna, którą prezentuje niejaki lewakk, problem pijaków za kółkiem byłby rozwiązany w mig. Szczególnie w erze mobilnych telefonów.

PS. A stopowicz jak poczuje, to nie może zadzwonić gdzie trzeba? :wink:

Rozumiem że masz stare przyzwyczajenia gdy nawet donosiło sie na własną rodzinę....., że zawsze dzwonisz na policje dałeś już poznać na forum gdy tak łatwo zaraz donosisz do redakcji....

idąc tym tokiem i Twoich kolegów, można oskarżyć przypadkowego przechodnia że nie zatrzymał mordercy....

no cóż mtom skoro uważasz że więzienia mamy zbyt puste to będziecie puszkowac całe auta ludzisk... tylko uważaj na autobusy robotnicze, czasami tam po kilkadziesiąt osób pije...

prezentujesz mocno skrajne rozwiązania, ale gdyby to przyniosło skutek, zakrawa to o 1984 ale chyba jeszcze większośc z nas zyje poprzednim systemem

ja prezentuje znieczulice społeczną, gdybym miał dzwonić na policję przy każdym przestępcy który jedzie ponad 50 w terenie zabudowanym nigdy bym do domu nie dojechał, bo przecież nie można jechać i dzwonić, rozumiem że glównie jeździsz rowerem????

Rozumiem że masz stare przyzwyczajenia gdy nawet donosiło sie na własną rodzinę....., że zawsze dzwonisz na policje dałeś już poznać na forum gdy tak łatwo zaraz donosisz do redakcji....

To wlasnie jest jedna z cen jaka placimy za ustroj socjalistyczny. Teraz dla wielu osob zlozenie zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa lub zgloszenie czegokolwiek na policje jest donosicielstwem, porownywalnym do tego z czasow komuny. Tyle, ze wtedy kolego donosilo sie do sluzb specjalnych a teraz chodzi o sluzby porzadkowe. Osobiscie zglaszam na policje jesli widze pirata drogowego i wsciekam sie jesli mam poczucie, ze oni nic z tym nie robia.

A poprzednim systemem o ty chyba zyjesz...

To wlasnie jest jedna z cen jaka placimy za ustroj socjalistyczny. Teraz dla wielu osob zlozenie zawiadomienia o popelnieniu przestepstwa lub zgloszenie czegokolwiek na policje jest donosicielstwem, porownywalnym do tego z czasow komuny. Tyle, ze wtedy kolego donosilo sie do sluzb specjalnych a teraz chodzi o sluzby porzadkowe. Osobiscie zglaszam na policje jesli widze pirata drogowego i wsciekam sie jesli mam poczucie, ze oni nic z tym nie robia.

A poprzednim systemem o ty chyba zyjesz...

I tu się Joshi zgadzamy. Skoro widzę chlejtusa to melduję - chroniąc swoja rodzinę , siebie i innych użytkowników drogi, chodników i placów zabaw (np)

A jak ktoś chce sobie obejrzec efekty to:

http://www.ogrish.com

Ale ostrzegam!!! : raczej po jedzeniu, czy też dla ludzi o słabych nerwach nie wskazane zdecydowanie. Raczej na zasadzie " zobacz co się może stać".

hmmmm...., no skoro tu wszyscy są zwolennikami pomysłu mtoma i LPR..., to może rzeczywiście dla dobra ogólnego czyli walki z pijakami na drodze warto to stosować....

ja tylko chciałem zauwazyć, że to prawo może być groźne bo albo może zdarzyć się że całkowicie przypadkowe osoby bedą odpowiadać, albo jak np z jazdą ponad 50/h nie da sie na wszystkich donieść...

no ale jeśli miałoby to pomóc i rozwiązać problem pijaków to BRAWO LPR i MTOM

a ja tylko chce powiedzieć że jeśli pomysły mtoma i LPR miałyby przynieść pożądany skutek, to jestem za..., opcja polityczna jest niewazna, trzeba walczyć z zabójcami na drogach...

Widzę, że w Twojej głowie jest tylko miesce na socjalistyczne myślenie - jednostka za siebie nie odpowiada. Otóż zapewniam Cię, że jest dokładnie odwrotnie. Czas rządów SLD, kiedy to nawet największy bandzior, mógł liczyć na nadzwyczajne złagodzenie kary, bo... miał trudne dzieciństwo, minął. Nie dalej jak wczoraj w Zawierciu, złapano kierowcę BMW, który zabił 2 pracowników drogowych i zbiegł. Wraz z nim do aresztu trafiłi także 2 pasażerowie. Brawo Ziobro!!! Brawo PiS!!! :wink:

Jak więc widać i wbrew temu co insynuuje forumowy zwolennik liberalizacji kar dla pijaków/zabójców drogowych, nie jest to ani nowy, ani mój, ani LPR-owski pomysł...

Kolejna lewacko-socjalistyczna próba sprowadzenia problemu do absurdu.

a tylko chciałem zauwazyć, że to prawo może być groźne bo albo może zdarzyć się że całkowicie przypadkowe osoby bedą odpowiadać, albo jak np z jazdą ponad 50/h nie da sie na wszystkich donieść...

Otóż przekroczenie prędkości jest wykroczeniem, a nie przestępstwem. 8)

Mtom od samego mocno walczysz by zabójcom/pijanym kierowcom przypadkiem nie stała się krzywda, już dawno i nie tylko ja zauważyłem że dziwny jest tu prezentowany przez pare osób żal wobec przestępców...., dziwna jest Twoja walka przeciwko nieuchronności kary w postaci zaboru aut, tym bardziej podziwiam Twoją odnowę i kolegów i nowy pomysł karania zbiorowego, nie tylko kierowcy co i wszystkich pomocników....

Piajni na drogach muszą być karani bezwględnie i to jest najważniejsze, szkoda że wielu prokuratorów prezentuje wysoką wyrozumiałośc podobną do mtoma, na szczęście wielu z nich już straciło pracę...

Mtom od samego mocno walczysz by zabójcom/pijanym kierowcom przypadkiem nie stała się krzywda,

Kłamiesz.

Chyba, że dasz cytat.

Póki co, ja dam cytat:

a ja myślałem że odpowiedzialnosc ponosi tylko osoba która popełniła czyn i nie ma odpowiedzialności karnej....

Sąd wymierza karę za podżeganie lub pomocnictwo w granicach zagrożenia przewidzianego za sprawstwo - kk.