Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

stop pijakom drogowym

mTom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 326
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dokładnie. Jak pojedziesz z kimś, kto prowadzi na podwójnym gazie, albo nie zgłosisz tego policji, pójdziesz siedzieć (dzięki Zbyszek, wreszcie będzie porządek na drogach):

...............

w razie pełnej realizacji pomysłów LPR i mtoma należy zanim z kimś siądzie się do auta nie tylko bacznie obserwować kierujące, ale i najlepiej poddać go badaniem alkomatem, jeśli z kimś piliście dzień wcześniej musicie mieć pewnośc że żaden z współbiesiadników nie wsiądzie w ciągi najbliżej doby a może i dłużej do auta, przechodząc przez parking także musimy bacznie obserować by przez zaniechanie nie pozwolić komuś wsiąść do auta w stanie wskazującym...., a na pewno budujmy nowe wiezięnia...

Mtom od samego mocno walczysz by zabójcom/pijanym kierowcom przypadkiem nie stała się krzywda,

Kłamiesz.

Chyba, że dasz cytat.

jak przestaniesz ciąć wypowiedzi innych i wybierać urywki które ci pasują to pogadamy....

Pamiętasz jak pociąłeś moją wypowiedź zmieniając jej sens, a dotycząca statutu w szkołach? :wink: :wink: :wink: :wink:

5 gregmenów. :D :D :D

Masz jeszcze jeden post na udowodnienie tezy: "Mtom od samego mocno walczysz by zabójcom/pijanym kierowcom przypadkiem nie stała się krzywda". Potem z pełną satysfakcją nazwę Cię kłamcą. :lol: :lol: :lol:

PS. Aleś się wkopał, nie? 8) :roll:

w razie pełnej realizacji pomysłów LPR i mtoma należy zanim z kimś siądzie się do auta nie tylko bacznie obserwować kierujące, ale i najlepiej poddać go badaniem alkomatem, jeśli z kimś piliście dzień wcześniej musicie mieć pewnośc że żaden z współbiesiadników nie wsiądzie w ciągi najbliżej doby a może i dłużej do auta, przechodząc przez parking także musimy bacznie obserować by przez zaniechanie nie pozwolić komuś wsiąść do auta w stanie wskazującym...., a na pewno budujmy nowe wiezięnia...

a wcześniej

Ja akurat zgadzam się z Wróblem, czy to dotyczy kierowcy, czy nawet tych którzy nie tylko pozwolili mu usiąść za autem, co niejednokrotnie pomogli tam się znaleźć

Pijesz - nie jedziesz, jeśli pojedziesz - płacz. Ten płacz wzrusza prokuratorów (i niektórych tu na forum). Ministra Ziobro, na szczęście, nie.

Brawo lewakk! Znów udało mu się wejść w polemikę z samym sobą. :D :D :D

Wiesz co?

Ja Ci teraz dam spokój. Poobserwuję jak dyskutujesz sam ze sobą. Jak ewoluują Twoje poglądy. To naprawdę ciekawa lektura. 8)

A co powiecie na to?

Przekraczasz prędkość? Stracisz prawo jazdy!

Kto przekroczy dozwoloną prędkość o 100 proc. - straci prawo jazdy. To nowa broń stołecznej policji w walce z piratami drogowymi.

(...)

Litości nie będzie nawet dla tych, którzy po osiedlowej uliczce z ograniczeniem prędkości do 20 km/godz. przejadą z szybkością 40 km/godz.

Lewakk się chyba zupełnie załamie... :D :D :D

Brawo PiS!!!! Brawo Zbyszek!!!! 8)

Dokładnie. Jak pojedziesz z kimś, kto prowadzi na podwójnym gazie, albo nie zgłosisz tego policji, pójdziesz siedzieć (dzięki Zbyszek, wreszcie będzie porządek na drogach):

...............

Po pierwsze, to nie mój tekst ................

mtom w dyskusji sam ze sobą.....??????

Apropos Twoich absurdalnych pomysłów i LPR-u...., szef wzywa mnie do pokoju każe mi z Kowalskim jechać po towar, po drodze mamy kontrolę policyjną, okazuje się że Kowalski ma 0,55 promila...., idę siedzieć za pomocnictwo..... SZOK, ABSURD....

Walczysz w końcu z pijakami na drodze czy z wiatrakami????

Mtom czy lepiej wprowadzić wysokie kary więzienia (bezwględne), zabór auta niż karać czasami przypadkowych ludzi?????

Nie podałeś przykładu, zgodnie z tym co zapowiedziałem, mogę napisać: jesteś kłamcą lewakk. :D :lol: :D :lol:

Po drugie nie sprowadzaj sprawy do absurdu. Dobrze wiesz, że nie chodzi o imprezę u sąsiadów, a o zupełnie inne sytuacje. Nie wyobrażam sobie jak można nie reagować, gdy widzi się osobę popełniającą przestępstwo. Wystarczy wszak telefon, nie musisz osobiście reagować. Chociaż ja miałem w swoim życiu już takie przypadki, gdy wywlokłem nawalonego gościa zza kierownicy (wiózł do tego czwórkę dzieci) czy też chowałem kumplowi kluczyki kiedy chciał jechać z imprezy na podwójnym gazie. Ty widać wolisz pomóc wsiąść pijakowi do auta... :wink:

Po trzecie, z odpowiedzialnością różnie to bywa. Kodeks karny skarbowy mówi, że wspólnik spółki osobowej może odpowiadać za przestępstwa skarbowe, nawet wtedy, gdy to nie on podejmował decyzję. :wink:

Socjalizm lewakk się skończył. Pora się obudzić.

...a raczej oszczercą. Co jakiś czas będę Ci to przypominał. 8) 8) 8)

Tak więc oszczerco-lewakku miałeś podać cytaty moich wypowiedzi, gdzie bronię pijaków drogowych (co mi publicznie zarzuciłeś).

Mtom od samego mocno walczysz by zabójcom/pijanym kierowcom przypadkiem nie stała się krzywda,

Niestety oszczerco-lewakku nie zrobiłeś tego... :roll: :wink:

Chyba jednak bliższe są Ci lewicowe niż prawicowe wartości, co? :wink:

Pamiętam wymianę zdań z niejakim lewakkiem. Proponowałem m.in.:

(...)obligatoryjne kierowanie na leczenie AA(...)

Co mój odwersarz nie omieszkał wyśmiać:

obligatoryjne kierowanie na AA jasne najlepiej na koszt podatników, rejest pijaków hehehe ale kara....

Dzisiaj w Dzienniku Polskim czytam:

Do walki z pijanymi kierowcami (...) prokuratura wykorzystuje nie tylko przepisy karne, ale i administracyjne, np. wniosek o skierowanie na przymusowe leczenie (zgodnie z art. 23 Ustawy o wychowaniu w trzeźwości).

Brawo Zbyszek!!! Brawo PiS!!!

:D :D :D

cała prawda wyłazi z mtoma 8) 8) 8)

...a raczej oszczercą. Co jakiś czas będę Ci to przypominał. 8) 8) 8)

Tak więc oszczerco-lewakku miałeś podać cytaty moich wypowiedzi, gdzie bronię pijaków drogowych (co mi publicznie zarzuciłeś).

Niestety oszczerco-lewakku nie zrobiłeś tego... :roll: :wink:

Chyba jednak bliższe są Ci lewicowe niż prawicowe wartości, co? :wink:

Nicka nie umiesz czytać że głupio pytasz???

Mtom zanim kogoś nazwiesz kłamcą, oszczercą należałoby udowodnić swoje twierdzenia, o co Cię od kilku dni proszę, ale przecież Tobie bliżej jest do LPR i Macierewicza i ich metod rzucania oskarżeń bez żadnych dowodów....!!!!

Wyszło szydło z worka! 8) 8) 8)

Jako, że dostarczasz mi darmowej rozrywki, pobawimy się dalej.

Napisałeś:

Poprosiłem o cytaty moich wypowiedzi, które o tym świadczą. Nic nie dostałem więc nazwałem Cię kłamcą i oszczercą. Proste?

Wyszło szydło z lewackiego worka. :D :D :D :D

PS. Zawsze masz jeszcze szansę się zrehabilitować i rzeczone cytaty przytoczyć. Wtedy odszczekam i przeproszę. 8) :wink:

Póki co, jesteś dla mnie kłamcą i oszczercą. Cała prawda wylazła z lewakka - jak zwykle nie potrafi się przyznać do błędu. Amen.

Do nowego pomysły Zbigniewa Ziobro, który wcześniej nie omieszkałeś obśmiać, już się nie odniosłeś... :roll:

Kłamiesz.

Oj mtom wiem że Ci płacą za oczernianie innych, ale może choć raz nie bądź jak MAcierewicz i podaj dowody na własne oskarżenia 8) 8) 8)

Chyba stwierdzając u kogoś kłamstwo, masz jakieś podstawy, które chętnie przytoczysz, by nie być gołosłownym???

Kłamiesz.

Oj mtom wiem że Ci płacą za oczernianie innych, ale może choć raz nie bądź jak MAcierewicz i podaj dowody na własne oskarżenia 8) 8) 8)

(...)

Kłamczuszku, skąd wiesz, że mi płacą?

Kto mi płaci?

Kolejne oszczerstwo? Nerwy puściły? :D :D :D

Ja udowodniłem, żeś oszczerca - cytatu nie dostałem, chociaż dałem Ci baaaardzo dużo czasu na poszukiwania.

PS. Nie wstyd Ci, że obśmiewałeś parę dni temu mój pomysł, który pechowo dla Ciebie okazał się być także oficjalnym pomysłem ministra Zbigniewa Ziobro na walkę z plagą pijaństwa na drogach? :wink: :wink: :wink:

PS 2. Bawimy się dalej czy usłyszę wreszcie to magiczne słowo? 8)

...............

Po pierwsze, to nie mój tekst ................

Mam dalsze pytanie co do Twojego absurdalnego pomysłu, czy jeśli będę przechodził klatką schodową i usłysze na 2 piętrze że u Kowalskiego impreza, a za parę godzin Kowalski pojedzie autem i trafi na kontrolę, to odpowiem za pomocnictwo??? W którym momencie mam dzwonić na policje????

Czy wsiadając do autobusu gdzie bedzie pijany kierowca także odpowiem za pomocnictwo???

Czy wsiadając do stopa, a tam pijany kierowca (0,55 nie wyczułem go) także pójdę siedzieć????

Drogi lewakku, czy Ty masz inklinacje do bycia męczennikiem. Chcesz osobiście odpowiadać za wszystko i wszystkich? :wink: :o

Czy też raczej jest Ci teraz głupio i próbujesz sprowadzić sprawę do absurdu?

To co z tymi obligatoryjnym leczeniem AA? Teraz już pomysł jest ok? Nie obśmiejesz? :wink:

PS. Swoje kłamstwo udowodniłeś sam, nie dając cytatu, gdzie stoi, że bronię pijaków drogowych. :lol: :lol: :lol:

Stać Cię chociaż na 'przepraszam'? Pamiętasz pewnie naszą dyskusję na temat człowieka z klasą...