Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Deska sedesowa z funkcją bidetową

ws68

Recommended Posts

Czy ktoś się spotkał z czymś takim?

Udało mi się dotrzeć do modeli GEBERIT i ROCA - ale to są dość kosztowne "zabawki" (ponad 3000 zł - to lekka przesada): ze zbiornikiem wody, własnym podgrzewaniem itp.

Widziałem z kolei zwykłą deskę z małą baterią, do której się doprowadza ciepłą i zimną wodę, ale nie wiem kto to produkuje i gdzie to można kupić

W Egipcie mają taki fajny :wink: wynalazek. W muszli klozetowej od tyłu biegnie rurka po ściance i mniej więcej na wysokości miejsca, które trzeba umyć rurka wywija się do góry. Wszystkim steruje zaworek umieszczony z boku kibelka. Fajne rozwiązanie :lol: :lol: :lol: , tylko ma jeden mały mankament. Otóż Na rurce i w rurce zatrzymują się wszystkie rzeczy gęściejsze od moczu. A, jeszcze wszyscy w pokoju hotelowym słyszą jak na rurkę spadnie cos bardziej konkretnego-rurka jest bowiem umiejscowiona ok 1 cm od muszli i sprężynując uderza w porcelanę. Mówię Ci przeżycie takiego aktu... za pierwszym razem grozi upadkiem na podłogę ze śmiechu :lol: :lol: :lol: .

A tak na poważnie to może zainstaluj baterię prysznicową z ruchomą słuchawką w zasięgu ręki. W małych łazienkach hotelowych(nie w Egipcie :) ) czasami można użyć w ten sposób prysznica. Polecam.

A tak na poważnie to może zainstaluj baterię prysznicową z ruchomą słuchawką w zasięgu ręki. W małych łazienkach hotelowych(nie w Egipcie :) ) czasami można użyć w ten sposób prysznica. Polecam.

nazywa się to bidetta

wrzuć do wyszukiwarki było nawet u nas na forum

ma to chyba oras w ofercie