Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Tynki akrylowo-?ywiczne (zewn?trzne)

Recommended Posts

A TY z założenia zawsze ANONIMOWY nie będziesz mi tu mówił co, kiedy i gdzie mam wygłaszać. Mam ochotę TU i będę TU pisał co mi się podoba.

A jak CI się nie podoba to nie musisz czytać.

I komentować tez nie musisz. Wielki cenzor się znalazł!

Pozdrawiam serdecznie - kgadzina (zawsze kgadzina)

Mówcie co chcecie to prywata i już. Skąd wiecie trzy nierozłączki, że ja nie interesuję się tym tematem. Wpadało by podać Miasto w jakim jest takowa hurtownia. No i Co ? Jak Wam teraz.

Zawsze Anonimowy

Pozdrawiam,

Zielona, akryl to plastik, a pod plastikiem to sama wiesz jak się oddycha :smile: . Ja dałam na ściane z BK jednowarstwową najpierw tynk zwykły cem-wap kręcony na budowie, którym wyrównanałam wszystkie nierówności a na to cienkowarstwowy krzemianowy . Minął rok, tynk jest w porządku, nawet się nie brudzi ( a może ja nie widzę :smile: )

Alanta Dzięki za info.

Podobno akrylowy a akrylowo-żywiczny to dwa różne rodzaje tynku. W "Muratorze" był kiedyś artykuł o tynkach, ale tam nic nie było o akrylowo-żywicznych. A w hurtowni mówią, że na ścianę jednowarstwową może być. Chcę to zweryfikować z rzeczywistością czyli z kimś kto już takie rozwiązanie zastosował.

Anonimowy.

W Krakowie jest taka hurtownia Heban.

po co wam jakies cudowne tynki

przeciez chodzi o to zeby para wodna mogla jak najbardziej swobodnie wyparowc z naszej sciany a nie odwrotnie

w zimie za zewnatrz jest o wiele bardziej suche powietrze niz wewnatrz budynku dlatego smarowanie sciany od zewnatrz jakimis uszczelniaczami jest totalnym bezsensem