markar99 20.06.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Muszę pilnie zamówić do instalacji C.O. wkład kominkowy z płaszczem wodnym 24 KW oraz piec (kocioł) gazowy z zasobnikiem ciepej wody ok 90 litrów, 24 KW, stojący, Pytanie jakie firmy są sprawdzone pod względem cenowym i jakościowym. Czy miej renomowane firmy odpowiadają lub gonią jakoscią te bardziej, a jednocześnie są troche tańsze? po jakich markach szykać a z jakimi dać sobie spokój. Co do kominków interesuje mnie palenie ciągłe czyli chyba wkład zeliwny - tak myślę. Proszę o info, bo temat troche pilny,Pozdrawiam, M.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość tomasz sulej 28.06.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam. Jeżeli chodzi o kocioł z zasobnikiem to wszystko zalezy od tego ile pieniedzy bedziecie chcieli Państwo przeznaczyć na kotłównię. Ceny są bowiem bardzo zróznicowane. Nasuwa sie jeszcze pytanie jaki ma być kocioł czy kondensat a może z zamknieta komorą spalania w gre wchodzi również kociół z otwartą komorą spalania. Co do firmy proponowałbym wybrać coś dobrego np. Vaillant, Buderus..................Viessmana swoim klientom nie polecam, gdyż w szczecinie serwis jest kiepski i cholernie drogi. Poza tym mam zastrzeżenia co do serwisu. Ogólnie piece Viessmana sa dobrymi kotłami, które są przez inwestorów raczej zachwalane. Ceny są bardzo zróznicowane odm 3000- 15000 i wiecej. Kocioł dobiera sie do zapotrzebowania cieplnego. Jaka jest powierzchnia użytkowa u Państwa? Na tej podstawie bedzie można dobrać odpowiednią moc kotła. Jeżeli zaś chodzi o kominek wodny to sprawa wygląda podobie. Ostatnio brat mój kupił kominek firmy nie pamietam (Francuski)za blisko 20000 tys. Wszytko uzależnione jest jak juz napisałem od kwoty jaką chcecie Panstwo przeznaczyć na kotłownie. Pozdrawiam Tomasz Sulej. Co do kotłów stojących polecam Vaillant VKC atmoVIT combi z wbudowanym zasobnikiem 110 l o mocy 25 KW.Cena katalogowa tego kociołka Netto to 7597 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hubik_1975 30.06.2006 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 W temacie kominków z płaszczem wodnym oraz dedykowanych instalacji polecam LECHMĘ z Poznania. Ja będę od nich brał kompletną usługę i ciągnął wszystko do Warszawy - naprawdę dobre sprzęty, fachowo doradzą, porządne wykonastwo. Zerknij na stronkę http://www.lechma.com.plH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts