ElCondorre 20.06.2006 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 witam serdecznie!zamierzamy kupic stary dom - po wstepnych ogledzinach zauwazylismy rysy na murach - jak sadzicie na ile sa one grozne przez najblizsze ok. 25 lat fot d1:http://zielona.org/img/d1.jpg fot d2:http://zielona.org/img/d2.jpg troche szczegolow:- rocznik 1937- fundamenty kamienne- pod polowa domu piwnica ok. 2m wysokosci (od strony wejscia)- rysy podobno sa od dawna i sie nie zmieniaja- dach szczelny - (ogladalem od srodka po calonocnej ulewie) ElCo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 20.06.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 U mnie lało się strumieniami, więc się nie wypowiadam. Domek wygląda fajnie, to moje prywatne zdanie na podstawie obejrzanych zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makol 21.06.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ladny budyneczek. Peknieciami bym sie nie przejmowal. Gorzej z tym eternitem na dachu - co z tego ze szczelny - i tak bedziesz musial wczesniej czy pozniej zmienic to pokrycie i co najgorsze pokryc koszty utylizacji ( chyba ze masz bogata i proekologiczna gmine ). No i brak lub uszkodzenie izolacji poziomej - na zdjeciu przy ganku widac jak budynek ciagnie wilgoc. Przy odtwarzaniu izolacji nawet maloinwazyjnymi metodami musisz liczyc sie , ze tynk jesze Ci troche popeka.PZDR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ElCondorre 21.06.2006 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 eternit jasne ze do wymiany, koszt utylizacji z tego co sie dowiedzialem w okolicy to 3000 PLN (zdjecie i wywoz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek59 21.06.2006 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 ElCondorre byś widział jakie u mnie są pęknięcia, ale mój budynek około 50 lat starszy. Wogóle się tym nie przejmuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frater 13.07.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 U mnie pekniecia sa wieksze. Dom z okolo 1850-60.Nie powiekszaja sie od kilku miesiecy. Sa stare. Powstaly najprawdopodobniej na skutek sieadania dachu na domu. Tak male nie powinny byc grozne. Zmienisz pokrycie, masy stropow to i tak troszke popeka. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wełna 17.07.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Sprawdź kiedy dom był tynkowany. Potem zobacz jak się mają sciany wewnątrze budynku. Jeśłi tynki wewnętrzne sa stare i nie widac peknięć to znaczy ze nie jest źle. No chyba ze pomieszczenia sa wytapetowane to moze być problem z ogledzainami. Ja u siebie zaraz po wprowadzeniu założyłem pląbe z gipsu na peknięciu. Trzyma juz dwa lata i nie pekła czyli budynek juz sie nie rusz ani nie peka. Mieszkam na Śląsku i znam budynki które mają pekniecia, jak to mówią własciciele "jesce łod za hitlera" i trzymają sie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 17.07.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 W niektorych przypadkach winna jest przegnita lub wymontowana belka w wiezbie , sprawdz na laczeniach roznych elementow czy nie nastapily zmiany , zwroc uwage czy sciany nie maja podejrzanych wypuklosci , zrob plomby na peknieciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts