wg39070 10.01.2017 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 W związku z nasilającymi się tematami o dziwnych dźwiękach, pochodzących ze ścian domów w mroźne dni, muszę odświeżyć ten temat, ku przestrodze i napisać: A NIE MÓWIŁEM, ŻEBY NIE KOŁKOWAĆ? Ciekawe, że u mnie nic nie strzela. Kołki Tytan, klej i styropian Termo Organika. Ciekawe, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2017 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Aha! Jak było na placki, to placek odstrzeli, a jak na obręb, to już nie odstrzeli? Co ma piernik do wiatraka? Klej jest klej. Strzelają te śmieszne chińskie plastikowe kołki! O tyle śmieszne, że ktoś za nie niepotrzebnie dodatkowo zapłacił, a gówno trzymają. Robiłeś jakąś ekspertyzę, że WIESZ, że to dźwięk pękających kołków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.01.2017 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Ciekawe, że u mnie nic nie strzela. Nie musi wszędzie strzelać. Co nie świadczy o tym, że dzięki kołkowaniu masz bardziej stabilną elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.01.2017 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Robiłeś jakąś ekspertyzę, że WIESZ, że to dźwięk pękających kołków ? A masz jakąś lepszą hipotezę? No słucham? Co tam mogło strzelać w tej ścianie? Ja twierdzę, że tylko plastikowe kołki, ale ty pewnie coś bardziej mądrego wymyslisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Klej, jeśli od dołu podnoszące się opaska naparła na elewację.Wiem, że masz małą wiedzę techniczną, ale klej jest mniej elastyczny, niż tworzywo kołka i strzeli pierwszy w takiej sytuacji.Może strzelać tez z uwagi na przebiegającą w ścianie rurę z CWU (tak było w domu rodziców)Równie dobrze trzaskać może ściana przy której stoi przewód kominowy (jak w jednym w wątków tutaj - trzaski od strony kotłowni i komina) Ale Ty sobie ubzdurałeś kołki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.01.2017 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Ale Ty sobie ubzdurałeś kołki... A teraz odbiję piłeczkę - zrobiłeś jakąś ekspertyzę, że wiesz, że to klej zaczął strzelać? HE? No bo skoro podważyłeś moją hipotezę, to rozumiem, że masz jakieś dowody na te swoje "badania"? Czy tylko tak pierdzielisz dla samego pierdzielenia? Edytowane 10 Stycznia 2017 przez lotpaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 10.01.2017 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Firma, która w przyszłym roku będzie ocieplać stary dom rodziców przedstawiła dwa sposoby rozwiązanie strefy przycokołowej (dom otoczony jest kostką), po to, aby nie dopuścić do sytuacji, że klej zostanie ścięty, przez podnoszącą się zimą na skutek wysadzin kostkę (kołki też będą). Tak więc musieli widzieć elewację zniszczoną przez ścięty KLEJ. Pogrzeb w internecie i pokaż elewację, że ściętymi przez mróz kołkami..... Skąd sobie w ogóle wymyśłeś problem strzelających kołków ? Nie dość Ci błaznowania w wątku o wentylacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 11.01.2017 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 strzelające kołki ? ludzie, zajmijcie się pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 11.01.2017 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Firma, która w przyszłym roku będzie ocieplać stary dom rodziców przedstawiła dwa sposoby rozwiązanie strefy przycokołowej (dom otoczony jest kostką), po to, aby nie dopuścić do sytuacji, że klej zostanie ścięty, przez podnoszącą się zimą na skutek wysadzin kostkę (kołki też będą). Tak więc musieli widzieć elewację zniszczoną przez ścięty KLEJ. Pogrzeb w internecie i pokaż elewację, że ściętymi przez mróz kołkami..... Skąd sobie w ogóle wymyśłeś problem strzelających kołków ? Nie dość Ci błaznowania w wątku o wentylacji ? Kołki? Nie może być. Nie dopuść do tego! Tyle mostków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.01.2017 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Kołkować trzeba umieć i wiedzieć jaki kołek zastosować.. a nie prać koły i zostawiać zaciągnięte klejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 11.01.2017 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 a co ma zostawianie zaciągnięte klejem ? bez sensu piszecie to nie piszcie wcale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 11.01.2017 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 Kołki? Nie może być. Nie dopuść do tego! Tyle mostków? Biorac pod uwage ze to dom z '70 ubieglego wieku, to ten mostek jest na tyle maly, w stusunku do innych, ze lepiej zajac sie innymi. Poza tym to trzy kondygnacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 11.01.2017 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 a co ma zostawianie zaciągnięte klejem ? bez sensu piszecie to nie piszcie wcale jak nie co.. tyko później odznacza się kołek na elewacji. Nie jest to dużo, ale 100 kołków licząc po 0,01 W/K.. daje 1 W/K.. o tak żarówka 20 watowa świeci się dla zabawy.. ludzie w panikę wpadają kiedy telewizor, inny sprzęt jest na czuwaniu.. a tu taki malutki błądziczek.. 20 Wat.. niby nie dużoo.. ale koszt jego usunięcia jest żaden ! tylko trzeba wiedzieć jak kołkować.. Też zależy od kołków bo to najmniejszyw wymiar kary podałem.. Można by było coś tam pisać kiedy -.. a to trzeba wydać pinset złotych na poprawę.. a tu chodzi 0 zł.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinollosso 11.01.2017 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 tylko trzeba wiedzieć jak kołkować.. Zdradzisz jak to jest? przymierzam się w tym roku do ocieplenia (jeszcze nie wiem czy będe kołkował) więc może się ta wiedza przydać w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 14.01.2017 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Ja pierdzielę, ale wywody.Sam kołek jednemu i drugiemu nie strzeli. Natomiast kołek - rozparty plastikowym gwoździem we ścianie - jak najbardziej może strzelić! Bo ma strukturę nadwyrężoną poprzez gwóźdź + temperatura -20*C i STRZAŁ!Fizyki Pan nie oszukasz.Strzały w ociepleniu domu zostały wyjaśnione. Albo kołki, albo DUCHY strzelają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 14.01.2017 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2017 Wszedł gość o znikomej wiedzy technicznej i wziął teorię z sufitu... I jeszcze fizyką sie próbuje podpierać Może wyjaśnisz, jakie to siły miałyby działać na kołek w styropianie, że ten miałby strzelić, zanim strzeli klej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 15.01.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Może wyjaśnisz, jakie to siły miałyby działać na kołek w styropianie, że ten miałby strzelić, zanim strzeli klej ? Już ci wyjaśniam. Natomiast jak wbijesz w tego kołka GWÓŹDŹ, to mu się struktura łamie, bo to jest kołek ROZPOROWY. I jak go ŻLE rozeprzesz, kiedy on się rozeprze we styropianie, albo w jakiejś dziurze, kiedy nie może załapać, się łamie i trzeszczy . Edytowane 15 Stycznia 2017 przez Elfir kultura wypowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.01.2017 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Już Ci pisałem nie wymyślaj śmiesznych teorii, których nikt poza tobą nie głosi, októrych nikt nie pisze w fachowej literaturze , bo masz zbyt malutką wiedzę. Ośmieszasz się tylko na własne życzenie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 15.01.2017 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 A ja ci napisałem, żebyś pomyślał o tym, co tam może strzelać.Klej?Styropian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 15.01.2017 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2017 Udzieliłam odpowiedzi na to pytanie.Co do kleju - jeśli został popełniony błąd wykonawczy, brak dylatacji między ociepleniem elewacji opaską z kostki a i kostka unosząc się, naparła na elewację od dołu, to klej strzeli pierwszy i elewacja będzie trzymała się tylko DZIĘKI kołkowaniu. I o takich systacji wiedzą wszyscy, którzy choć trochę w branży termoizolacyjnej pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts