Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika żuczka

Recommended Posts

Żuczku, namiarów na tynkarza Ci nie podam, bo nie mam do niego telefonu. Ale mogę Ci wytłumaczyć gdzie mieszka, jakbyś podjechała kiedys do mnie na działkę...NIe wiem jak się nazywa, w każdym razie ja do niego mówię panie Mańku ;-)

Z ogrodzeniem to faktycznie problem. MI zrobili murarze niejako przy okazji. Choć też nie za darmo. Natomiast wiem, że kiedyś po Kostrzynie krążyło kilku ukraińców i faktycznie robili takie proste prace za bardzo dobrą cenę...

pozdrawiam

Gerion

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dzięki Gerionku, przy okazji jak będziemy jechać z budowy to pojedziemy koło Twojego domku, może Cię zastaniemy :wink: Teraz pewni murarze robią w naszym obecnym domku remont tarasu, więc Paweł zapytał czy któryś z nich to pan Maniek, ale to nie oni :p :oops: :lol:

Iga, Adriano Komputero, Świerczu - jak miło, że pamiętacie jeszcze żuczka :wink:musze nadrobić zaległości w Waszych dziennikach, bo widziałam, że dużo się u Was dzieje 8)

Pozdrawiam wszystkich, trzymajcie się cieplutko :wink:

• 2 weeks później...

zuczek,

tak się zastanawiam po co robicie remont na tarasie skoro za chwilę zamieszkacie w swoim domku ? :roll: . Całe szczęście, że na budowie nie macie takich fachowców :wink: .

Najważniejsze, że domek rośnie :D . Piękne, duże będą pokoje ! I jak macie czysto :o . Ja już dawno zapomniałam jak wygląda taki porządek 8) .

Więźba heblowana rewelacja !

Cieszę się, że kłopoty z remontem mają się ku końcowi.

Pozdrawiam i trzymam kciukasy ! :D

zuczek,

tak się zastanawiam po co robicie remont na tarasie skoro za chwilę zamieszkacie w swoim domku ?

Umowa z teściową kochaniutka :D :wink: Co więcej będę pisać... :roll:

A z tą czystością u nas to troszku przesadziłaś :roll: U Ciebie to dopiero było czyściutko - ściany z silki są takie równe :) A teraz jak skończycie tynki to już w ogóle.

Pozdrawiam :wink:

... umowa z teściową , powiadasz .... hmmm ... 8) ... już wszystko wiem :wink:

Zuczku, czyściutko macie, czyściutko !

U mnie teraz jest taki straszny bajzel jak nigdy dotąd :-? Tynki to chyba najbrudniejsz robota 8) . Mam nadzieję, że jak będą gotowe to będzie inaczej :wink: :roll:

Pozdrówka ! :D

Adrianko - po tynkach domek będzie super, ściany gładkie, już nie będziesz musiała oglądać zaprawy wystającej spomiędzy bloczków. A i tak te Twoje surowe ściany z silki wyglądały czysto. Ja to dopiero się będę cieszyć jak otynkujemy ściany, bo takie surowe z ceramiki nie wyglądają specjalnie ładnie :wink:

Sylvia - :oops: :wink: tajemnicy żadnej nie ma, po prostu ostatnio coraz częściej dochodzę do wniosku, że chyba czas pomyśleć już o powiększeniu rodziny, bo niedługo 26 wiosna mi stuknie, a ja nie chcę być babcią na wywiadówkach :roll: :)

pozdrawiam :D

.... po prostu ostatnio coraz częściej dochodzę do wniosku, że chyba czas pomyśleć już o powiększeniu rodziny, bo niedługo 26 wiosna mi stuknie, a ja nie chcę być babcią na wywiadówkach :roll: :)

alez się z tego uśmiałam :lol: :lol: :lol:

fajnie sobie budujecie - bardzo podobają mi sie barany ;-)

Adrianko - po tynkach domek będzie super, ściany gładkie, już nie będziesz musiała oglądać zaprawy wystającej spomiędzy bloczków. A i tak te Twoje surowe ściany z silki wyglądały czysto. Ja to dopiero się będę cieszyć jak otynkujemy ściany, bo takie surowe z ceramiki nie wyglądają specjalnie ładnie :wink:

Sylvia - :oops: :wink: tajemnicy żadnej nie ma, po prostu ostatnio coraz częściej dochodzę do wniosku, że chyba czas pomyśleć już o powiększeniu rodziny, bo niedługo 26 wiosna mi stuknie, a ja nie chcę być babcią na wywiadówkach :roll: :)

pozdrawiam :D

żuczku myśl,myśl ja w wieku 27 lat urodziłam drugą pocieche a poza tym w nowym domku nowa pociecha to wspaniałe :roll: :lol:

Zuczek,

PIĘKNA WIĘŹBA ! Gratulacje ! :D

Chociaż wiecha nie zawisła koniecznie musicie ją uczcić :wink: .

Schowek będzie bardzo fajny, dzieciaki uwielbiają takie zakamarki . W obecnym mieszkaniu mam coś podobnego w kuchni i jestem bardzo zadowolona, bo przeznaczyłam go na spiżarkę :wink:

Belki bardzo ładnie się prezentują , a barany są urocze ! :D

... A mała kruszynka jeśli jest już w myślach, to z pewnością niebawem się pojawi :D

Pozdrówka !

P.S. Dbaj o siebie :wink:

Dom z wiezba wyglada juz zawsze dostojnej - a sama wiezba i drewno prezentuja sie wspaniale. :D

A widze, ze nawet roczek mlodsza jestes niz ja :wink: Nawet cie rozumiem z tym myeleniem o kruszynkach (zawsze moga byc przeciez blizniaki :lol: ), tym bardziej, ze pokoiki w domu temu sprzyjaja :D

Ja jednak po latach tulanie sie po cudzych katach chce sie troche sama z mezem namieszkac na swoim. :wink: Zreszta u mnie to chyba rodzinne - mama urodzial mnie jak miala 32 lata. Ale twoim planom bede kibicowac, bo moje kolezanki na razie tez jakos nie maja skrabow w planach wiec musze miec od kogo czerpac wiedze na ten temat :D A ty nie dosc, ze masz podobne problemy budowlane to na dodatek i z mojego miasta :wink:

A tak bardziej powaznie - to wspolczuje ci bardzo tym problemow z remontem :-? Ci wykonawcy to jakies totalne barany (nie myslic z tymi pieknymi czekajacymi na nadbitke na twoim dachu - nawiasem mowiac piekne - tez myslalam o takim rozwiazaniu). Bede trzymac kciuki, zeby sie szybko wyniesli z waszego tarasu. Ale jest plus tej sytuacji - na pewno nie beda wykanczac waszego domu :wink:

mmm "barany".... u nas mówi sie "łabedzie szyje" ale do rzeczy... zajeb.... wyszły!!!! u nas też mają być, mam nadzieje że wyjdą tak super jak u ciebie! my dopiero co mamy zalewać strop, a wieżba pod koniec pażdziernika lub początek listopada :roll:

coś mi sie tak wydaje że wielka ta twoja chałupa, bo moja wydaje się minitrukowa - to samo stwierdził moja siostra.... jak to jest z tym u ciebie

??

No dziękuję Wam bardzo za te wszystkie miłe słowa :) :) :) Miło, że podobają Wam się moje barany :lol: :wink:

Z pokojem dla dzieciaczka chyba trochę się pospieszyłam :oops: muszę jeszcze dokonać najważniejszego - przekonać swojego Pawełka :roll: :wink: Ale wiecie, znajomi w swoim domu mają coś podobnego dla dziecka, więc jak zobaczyłam tą wnękę to od razu tak sobie pomyślałam, że u nas w przyszłości też by się to sprawdziło, bo dzieciaki uwielbiają takie zakamarki.

Iguś - remont dobiegł wreszcie końca, zostało od choinki sprzątania :x ale masz rację - na pewno nie skorzystamy z ich usług przy wykańczniu swojego domu, a mieliśmy to w planach :-? Dobrze, że ich papudractwo wyszło teraz, a nie później.

Świerczu - nasz domek ma coś koło 145 m2 z garażem włącznie, więc wcale taki duży nie jest, ma po prostu w bryle zadaszony taras, podcień - to go optycznie powiększa :wink:

Będę czekać na Twoje bara.... tfu tfu znaczy się ŁABĘDZIE SZYJE :D

Żuczku, Twoje barany vel łabędzie szyje są boskie!!! Jeśli nie masz nic przeciwko, to je zmałpujemy :oops: . Mąż chce je pokazywać czym prędzej cieśli, my też robimy nadbitkę (bo będzie pełne deskowanie). Będą dobrze pasować do naszego wiejskiego domu 8).

A dom z więźbą nabiera domowego wyglądu.

Misiowa, oczywiście że nie mam nic przeciwko, wręcz przeciwnie - cieszę się, że Wam się podobają. My początkowo myśleliśmy o nieco innym wzorze, ale ten pokazał nam cieśla i też się nam spodobał (choć przez chwilę wahałam się czy nie będą zbyt zdobne :roll: )

A poza tym widzę, że nadajemy na podobnych falach :) :wink: Nasz prosty domek też ma być utrzymany w tradycyjnym stylu i uważam, że do takiego stylu klimat z ozdobnie zakończonymi krokwiami, nadbitka bardzo ładnie pasują :wink: 8)

Ivonesca - dziękuję miłe słowo :wink: Nam też się podobają nasze kominy :oops: :D A tak w ogóle muszę Ci pwoiedzieć, że Twój domek też jest bardzo ladny, a Twoja kostka granitowa powaliła mnie po prostu na kolana - piękna! 8) Kiedy u nas tak będzie? Ja już się nie mogę doczekać kiedy chwycę łopatę i zabiorę się za ogród :wink:

Pozdrawiam

A poza tym widzę, że nadajemy na podobnych falach :) :wink:

Żuczku,

Faktycznie chyba coś jest w tym nadawaniu na podobnych falach :wink: . Dziś natknęłam się na Twój wątek o grzejnikach kanałowych. Sama takie rozważam w salonie bo będziemy mieli dwa podwójne okna balkonowe i nie bardzo jest gdzie umiescic tradycyjne grzejniki. Nadal skłaniacie się ku zamontowaniu takowych? Ja trochę obawiam się kosztów, no i nie robiłam jeszcze rozeznania gdzie je mozna kupić i kto je zamontuje :roll: . Ale nie mam jeszcze wylanego chudziaka, więc jest czas na zmiany.

Ivonesca - dziękuję miłe słowo :wink: Nam też się podobają nasze kominy :oops: :D A tak w ogóle muszę Ci pwoiedzieć, że Twój domek też jest bardzo ladny, a Twoja kostka granitowa powaliła mnie po prostu na kolana - piękna! 8) Kiedy u nas tak będzie? Ja już się nie mogę doczekać kiedy chwycę łopatę i zabiorę się za ogród :wink:

Pozdrawiam

kominy podobają mi sie też dlatego że nasze są paskudne :-( otynkowane tylko :-(

a kostka była moim marzeniem - drugim....zaraz po okiennicach ;-)

ogród wciaga baaaardzo :-) życzę Ci obyś mogła w nim "pogrzebać" jak najszybciej ;-)

Oj tak :) fajna sprawa te grzejniki kanałowe, niestety cena jeszcze fajniejsza :( Tak sobie myśleliśmy żeby dać jeden pod drzwi na taras, a drugi pod wykusz, gdzie parapety będą 50 cm nad podłogą. Tylko w sumie to jakieś 3 mb, a cena za metr jest powalająca. Nie pamiętam już ile ale wiem ze się bardzo zdziwiłam :o Więc nie wiem czy będziemy te grzejniki zakładać, zobaczymy w przyszłym roku jak to wyjdzie. Na razie też nie mamy wylanego chudego betonu więc zawsze można zmienić decyzję. Myśleliśmy o podłogówce, ale bardzo chcemy mieć w pokoju drewno więc jak dla mnie odpada ta wersja.

Co do firm i potencjalnych wykonawców w Wielkopolsce to jeszcze się nie rozglądaliśmy, ale zapisałam sobie takie strony producentów:

http://www.vasco.pl

http://www.brugman.pl

http://www.regulus.com.pl

http://www.verano-konwektor.pl

http://www.convector.pl

Zimą wrócę do tego tematu :wink:

Ivonesca - tak tak ogród wciąga, wiem coś o tym bo całe życie mieszkam w domu z ogrodem :) Tylko nigdy sama po swojemu nie tworzyłam go od podstaw, dlatego jestem tak napalona :oops: :oops: :wink:

• 3 weeks później...