Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika żuczka

Recommended Posts

dzieki!!!! ty to kofana jestes !!!

ps. MaEmi oj droższe..... :roll: moja pierwsza wycena przy krokwiach standardowych była o 3.5 tys niższa niż ta obecnie - co prawda tam drewno podrożało w tym czasie ale i tak trzeba sie przygotować na wiekszy wydatek! cóż coś za coś - a pięęęęnknie jest :)

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i proszę ta odpowiedż wyczerpuje moje pytanie

Rozwiązanie najprostrze a jakie skuteczne

Dzięki od razu mi lżej

(tylko żeby magik cieśla) nie zrobił jakichś dziwnych lalek

Więc pokaż cieśli jaki chciałabyś mieć wzór. A może też zaproponuje coś od siebie. My zdecydowaliśmy się na wzór, który pokazał cieśla, bo taki nam się spodobał.

zuczek, widzę, że rączki świerzbią i chcecie działać dalej. To dobrze, bo pogoda jest sprzyjająca i trzeba ją wykorzystać :wink: .

Cena za ogrodzenie bardzo przystępna. Też już bym chciała robić takie docelowe ogrodzenie . Ale my będziemy czekać z tym do wiosny :wink: .

Wybraliście superowy domek ogrodowy ! Czy można wiedzieć ile dokładnie za niego zapłaciliście ? :roll:

A pana koparkowego to najwyraźniej trzeba pilnować 8)

Iga - widzisz :( koparkowy zdążył się porządzić, już niewiele mogliśmy zrobić... Dobrze chociaż, że zaczął ujeżdżanie od strony tej pustej działki, a nie tej, na której sąsiad się buduje - zdążyliśmy powiedzieć żeby jeździł po naszej. Po co sobie robić problemy, prawda?

A co do planów na najbliższe dni - muszę posmarować dysperbitem ścianę tarasu od wewnątrz, żeby jak przyjdzie Tadi (o ile przyjdzie :roll: ) nie migał się, że nie można zasypać tarasu piaskiem, bo nie jest pomalowane, a jak on pomaluje, to jeszcze musi wyschnąć itp itd Więc będzie miał pomalowane i nie będzie mógł marudzić ha ha :D (ja to zapobiegawcza jestem nie ma co :roll: :lol: ). A poza tym może uda mi się jeszcze pomalować po raz drugi taras domku drewnianego drewnochronem. I najważniejsze wydarzenie tego tygodnia: ROBIMY OGRODZENIE! :D :D Ale to już pewien miły pan - nie ja :wink:

Pozdrawiam

Kasiu bo my nie robimy takiego wylewanego murka ani gotowego panelowego (tak to się nazywa :o ), tylko kupiliśmy po prostu te płyty, które przeznaczone są na betonowe ogrodzenia. Jedno takie przęsło ma 50 cm wysokości - połowa pójdzie w ziemię, a połowa będzie nad ziemią - tworząc murek. Takie ogrodzenia betonowe mają różne wzory - są w cegiełki, imitacja kamienia itp itd. My chcieliśmy gładkie ale niestety nie było.

O coś takiego jak to oznaczone 4c http://www.ogrodzenia.betonowe.pl/photo/ogrodzenia_betonowe_04.jpg

Z tymże jego część jest w ziemi, więc tak wysoko nie wystaje.

Aaaa kochana - tzra bylo od razu, ze robicie betonowe ogrodzenie :wink: Obczajaj pana, bo my tez chcemy takie walnac z jednej strony dzialki- cegeielke, albo drewniane deski. Ale na wys 2m, wiec 4 przesla po 50cm. My znalazlizmy cene za zalozenie z materialem 1 przesla 2m wraz ze slupkiem betonowym- 120 do 140 zł za taki pojedynczy komplecik.

Jak to wyglada u was? Jak pan sie sprawdzi to dawaj namiary :wink:

Nie nie nie! Nie robimy betonowego ogrodzenia! :lol: Źle mnie rozumiecie. Nasze ogrodzenie to będzie siatka, ale zamiast wylewanego murka, od dołu będzie jedno przęsło od takiego ogrodzenia betomowego, na zdjęciu oznaczone jako 4c czyli to najbardziej od dołu. Czy naprawdę nikt nie widział nigdzie takiego rozwiązania? :roll: :-? W sobotę zrobię zdjęcia :D

:( :wink:

a ja widziałam takie rozwiązanie :lol:

mam je u siebie - zamiast wylewki betonowej taki gotowy element. słupki były u nas najpierw zabetonowane w ziemi a na to przychodzi taki dekielek gdzie po bokach wsuwa się ten element betonowy.....hmmm ciężko to wytłumaczyć....może poszukam zdjęcia....