świercz1719500624 16.11.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 dzieki!!!! ty to kofana jestes !!! ps. MaEmi oj droższe..... moja pierwsza wycena przy krokwiach standardowych była o 3.5 tys niższa niż ta obecnie - co prawda tam drewno podrożało w tym czasie ale i tak trzeba sie przygotować na wiekszy wydatek! cóż coś za coś - a pięęęęnknie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.11.2006 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 A ja nie bardzo kumam o co chodzi MaEmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 16.11.2006 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 Bo MaEmi się pyta, czy te "barany" droższe od zwykłych krokwi. A świercz odpowiada, że droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.11.2006 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 O barany chodzi? My za wyrzeźbienie krokwi w ten sposób płaciliśmy cieśli 300 zł i było to robione na budowie zanim drewno poszło na mury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 16.11.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 No i proszę ta odpowiedż wyczerpuje moje pytanieRozwiązanie najprostrze a jakie skuteczneDzięki od razu mi lżej (tylko żeby magik cieśla) nie zrobił jakichś dziwnych lalek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.11.2006 14:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 No i proszę ta odpowiedż wyczerpuje moje pytanie Rozwiązanie najprostrze a jakie skuteczne Dzięki od razu mi lżej (tylko żeby magik cieśla) nie zrobił jakichś dziwnych lalek Więc pokaż cieśli jaki chciałabyś mieć wzór. A może też zaproponuje coś od siebie. My zdecydowaliśmy się na wzór, który pokazał cieśla, bo taki nam się spodobał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 17.11.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 ogrodzenie wokół domu to jest to !!! 3 lata mieszkalismy bez to wiem 20 zł za mb my tez płacilismy.... i fajnie że koparkowy sie poprawił pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 17.11.2006 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 i fajnie że koparkowy sie poprawił pozdrawiam Chyba za szybko go pochwaliłam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 17.11.2006 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2006 zuczek, widzę, że rączki świerzbią i chcecie działać dalej. To dobrze, bo pogoda jest sprzyjająca i trzeba ją wykorzystać . Cena za ogrodzenie bardzo przystępna. Też już bym chciała robić takie docelowe ogrodzenie . Ale my będziemy czekać z tym do wiosny . Wybraliście superowy domek ogrodowy ! Czy można wiedzieć ile dokładnie za niego zapłaciliście ? A pana koparkowego to najwyraźniej trzeba pilnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 19.11.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Z tymi ludkami zawsz tak jest niestety - "nie ma problemu", "poradzę sobie" a poznien pupa- skad ja to znam. Calkowicie popieram twoje zdanie odnosnie pompy i stosunkow dobrosasiedzkich - tez koparkowy ma pomysli Daj znac jak to wszytsko wam poszlo i jaki w kocu plany na najblizsze cieple dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 20.11.2006 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Iga - widzisz koparkowy zdążył się porządzić, już niewiele mogliśmy zrobić... Dobrze chociaż, że zaczął ujeżdżanie od strony tej pustej działki, a nie tej, na której sąsiad się buduje - zdążyliśmy powiedzieć żeby jeździł po naszej. Po co sobie robić problemy, prawda? A co do planów na najbliższe dni - muszę posmarować dysperbitem ścianę tarasu od wewnątrz, żeby jak przyjdzie Tadi (o ile przyjdzie ) nie migał się, że nie można zasypać tarasu piaskiem, bo nie jest pomalowane, a jak on pomaluje, to jeszcze musi wyschnąć itp itd Więc będzie miał pomalowane i nie będzie mógł marudzić ha ha (ja to zapobiegawcza jestem nie ma co ). A poza tym może uda mi się jeszcze pomalować po raz drugi taras domku drewnianego drewnochronem. I najważniejsze wydarzenie tego tygodnia: ROBIMY OGRODZENIE! Ale to już pewien miły pan - nie ja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 22.11.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Nie wiem, czy się przyznać ..., ale nijak nie pojmuję o co chodzi z tym murkiem w cegiełkę . Poczekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 22.11.2006 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Kasiu bo my nie robimy takiego wylewanego murka ani gotowego panelowego (tak to się nazywa ), tylko kupiliśmy po prostu te płyty, które przeznaczone są na betonowe ogrodzenia. Jedno takie przęsło ma 50 cm wysokości - połowa pójdzie w ziemię, a połowa będzie nad ziemią - tworząc murek. Takie ogrodzenia betonowe mają różne wzory - są w cegiełki, imitacja kamienia itp itd. My chcieliśmy gładkie ale niestety nie było. O coś takiego jak to oznaczone 4c http://www.ogrodzenia.betonowe.pl/photo/ogrodzenia_betonowe_04.jpg Z tymże jego część jest w ziemi, więc tak wysoko nie wystaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.11.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Aaaa kochana - tzra bylo od razu, ze robicie betonowe ogrodzenie Obczajaj pana, bo my tez chcemy takie walnac z jednej strony dzialki- cegeielke, albo drewniane deski. Ale na wys 2m, wiec 4 przesla po 50cm. My znalazlizmy cene za zalozenie z materialem 1 przesla 2m wraz ze slupkiem betonowym- 120 do 140 zł za taki pojedynczy komplecik. Jak to wyglada u was? Jak pan sie sprawdzi to dawaj namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 22.11.2006 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Nie nie nie! Nie robimy betonowego ogrodzenia! Źle mnie rozumiecie. Nasze ogrodzenie to będzie siatka, ale zamiast wylewanego murka, od dołu będzie jedno przęsło od takiego ogrodzenia betomowego, na zdjęciu oznaczone jako 4c czyli to najbardziej od dołu. Czy naprawdę nikt nie widział nigdzie takiego rozwiązania? W sobotę zrobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 22.11.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Hmm- ja nie widzialam Ale chetnie zobacze u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 22.11.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Ja też nie widziałam . Czekam na fotki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 22.11.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 A jakie śliczne przęsełko 4A A jak umieszczasz słupki - w tych szczelinach na słupki betonowe? Też więc czekam na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.11.2006 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 a ja widziałam takie rozwiązanie mam je u siebie - zamiast wylewki betonowej taki gotowy element. słupki były u nas najpierw zabetonowane w ziemi a na to przychodzi taki dekielek gdzie po bokach wsuwa się ten element betonowy.....hmmm ciężko to wytłumaczyć....może poszukam zdjęcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 23.11.2006 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 http://www.plast-met.pl/image/Z2Z4L3BsYXN0bWV0L3BsL2RlZmF1bHRfZ2FsZXJpZS8zMS8xLzE/634271399.jpg http://www.plast-met.pl/image/Z2Z4L3BsYXN0bWV0L3BsL2RlZmF1bHRfZ2FsZXJpZS8zMS8xLzE/789094706.jpg zdjęcia ze strony http://www.plast-met.pl/pl/oferta/ogrodzenia_siatkowe/ogrodzenia_siatkowe__podmurowka/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts