Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika żuczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu dachówkę i okna dachowe zamawiamy w Wasz Dach. Może rynny też od nich weźmiemy jak już na jakieś się zdecydujemy (chyba też w końcu wybierzemy stalowe). W tej chwili mamy wycenę na brązowe braasa i tytan-cynk i różnica w cenie to 500 zł, ale kurcze mi kolor tytanowych rynien kompletnie do niczego nie pasuje :roll: Co do dachówki to dostaliśmy na podstawową 35% rabatu, a na skrajne i pozostałe akcesoria 30%. W innych hurtowniach nie sprawdzaliśmy.

Świercz - do Twojego domu proponuję taką rynnę :wink:

http://www.e-dach.pl/gdp_artykul_zdjecia/rynna_drewniana_art1.jpg

:D :p

Adriano - w sobotę prawdopodobnie zamówimy tą dachówkę, musimy jeszcze tylko zrobić małą korektę wyceny. Dobrze, że hurtownia przetrzyma nam tą dachówkę u siebie tak długo jak będziemy chcieli :)

zuczek, nam przetrzymali dachówkę dokładnie pół roku. Zamawiałam ją jeszcze zanim rozpoczęłam budowę :wink: 8) :lol:

A widzieliście rynny Lindab ? Ja mam takie - właśnie brązowe. To są rynny stalowe, ale z warstwą ochronną.

hmmm... dzięki żuku ale łańcuchy to już lekka przesada.... :-? wiejsko nie znaczy wieśniacko heheheheh :wink:

a tak na poważnie to lubuje sie w prostocie, przygaszonych kolorach, a takie rynny chyba za bardzo by się rzucały w oczy....i te łańcuchy :roll: :roll: :roll: mamy rzeźbienia krokwi to już i tak nazbyt dużo :) :p

pozdro :)

zuczek, nam przetrzymali dachówkę dokładnie pół roku. Zamawiałam ją jeszcze zanim rozpoczęłam budowę :wink: 8) :lol:

A widzieliście rynny Lindab ? Ja mam takie - właśnie brązowe. To są rynny stalowe, ale z warstwą ochronną.

Co do dachówki to nam powiedzieli, że trzeba na nią czekać 2-3 miesiące, a będziemy ją potrzebowali gdzieś tak na początek maja, więc w sumie tak długo nie musieliby u siebie przetrzymywać.

Rynny lindab widziałam tylko w internecie, podobnie zresztą jak wszystkie inne. Wiem, że Galeco ma stalowe i Rheizink też. Zobaczymy jaką dostaniemy cenę, bo słyszałam, że lindab jest drogi :roll: Mi chodzi tylko o to żeby kolorystycznie ładnie zgrały się z brązową dachówką 8)

hmmm... dzięki żuku ale łańcuchy to już lekka przesada.... :-? wiejsko nie znaczy wieśniacko heheheheh :wink:

a tak na poważnie to lubuje sie w prostocie, przygaszonych kolorach, a takie rynny chyba za bardzo by się rzucały w oczy....i te łańcuchy :roll: :roll: :roll: mamy rzeźbienia krokwi to już i tak nazbyt dużo :) :p

pozdro :)

Naprawdę serio myślałeś, że piszę poważnie o tej drewnianej rynnie? :o :lol: :wink:

Z iinej rynny = bo już czas :wink:

Aby przy świątecznym stole nie zabrakło światła i ciepła rodzinnej atmosfery, a Nowy Rok niósł ze sobą szczęście i pomyślność. Zdrowia i uśmiechu dla całej rodzinki i spełnienia marzeń! Wspaniałych zakupów budowlanych i nie tylko. Samych profesjonalnych i terminowych wykonawców i wszystkiegonaj,naj naj...

życzy Iga :D

http://i51.photobucket.com/albums/f377/iga9/loski_ok_d.jpg

Dużo zdrówka, szczęścia, pomyślności, wesołych i spokojnych Świąt Bożego narodzenia oraz spełnienia wszystkich marzeń i planów w 2007 roku - Tobie, Twojej rodzinie i przyjaciołom

Neferka

http://www.cardsdirect.com/images/christmascards/X3352_M.jpg

Kochani, dziękuję Wam bardzo za wszystkie życzenia :D oby się to wszystko spełniło :roll: :wink: Wam również wszystkiego naj, a przede wszystkim zdrowia, uśmiechu na co dzień i odwagi w realizacji swoich marzeń - reszta przyjdzie sama :)

Ja na razie ugrzęzłam w świątecznych porządkach i biegam po mieście w poszukiwaniu tego hojnego Gwiazdorka :) :wink:

Pozdrawiam

• 2 weeks później...

Dziękuję za noworoczne życzenia :) Ja również Wam życzę wszystkiego dobrego. Hi hi :lol: ano zobaczymy Świerczyku zobaczymy, może i będzie lepszy ten rok niż poprzedni :roll: Poczekamy zobaczymy :wink: My właśnie dziś się dowiedzieliśmy, że najpóźniej w 2009 roku całe nasze nowe osiedle będzie miało kanalizację. Więc widzisz - już wiem, że `09 będzie dla nas szczęśliwy :o :lol:

Pozdrawiam

zuczek,

gratuluję zakupów ! I fajnie, że schody się robią. Będzie można wędrować po domku już bez wdrapywania się po drabinie :wink: .

U mnie też zakwitły kwiatki - stokrotki :o - wiosna idzie ... 8) :wink: :lol:

Ze znalezieniem dekarza o tej porze chyba nie będzie trudno. Okresy "zimowe" mają raczej wolne. Także nie trać czasu i zacznij poszukiwania.

Trzymam kciuki za dalsze prace ! Czekam na fotki schodów i ścianek działowych. Wklejaj, wklejaj !

Pozdrawiam serdecznie ! :D