Misiowa 07.01.2007 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 DEKARZ PILNIE POSZUKIWANY Hm... jak to się stało, że jeszcze nie zaczęliśmy szukać....? Żuczku, U nas właśnie działa cieślo-dekarz, na razie kończy ciesielską część roboty i nie mam zastrzeżeń. Robi dużo dachów, szczególnie w swoich okolicach, bardzo też był chwalony w hurtowni (ale to może jakaś zmowa ?). Chyba nie należy niestety do najtańszych Jeśli będziesz zainteresowana namiarami, to mogę przesłać - może lepiej po położeniu dachówki? W razie zainteresowania zapraszam też na wizję lokalną. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Sylwia PS. Mamy kominy wzorowane na Waszych. Zakończeń krokwi niestety nie, bo zmuszeni będziemy zrobić jednak podbitkę, z wielkim żalem niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 15.01.2007 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Adrianko Ty to potrafisz człowieka na duchu podnieść - ja też wierzę, że uda nam się znaleźć dekarza na wczoraj Misiowa - jakieś tam namiary na dekarzy mamy tylko jeszcze z nikim się nie skontaktowaliśmy - życie... Jak tak chwalisz tego swojego dekarza to podrzuć kontakt jeśli możesz - nie zaszkodzi nam sprawdzić Nie jest tani, to znaczy ile bierze za m2 położenia dachówki? I co się stało, że zrezygnowaliście z baranków? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 15.01.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Słuchaj jak już będziesz miała dekarzy to możesz im powiedzieć, że masz dla nich dodatkową fuchę...100m2 podbitki, całkiem niedaleko poważnie mówię... pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.01.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 zuczku, GRATULUJĘ schodów !!! Widzę, że masz zabiegowe, ale są nieco inne niż moje, choć też mam zabieg. I jeśli mogę, to powiem Ci , że wbrew opiniom wielu osób - schody zabiegowe są wygodne. Nie wątpię więc w słowa Pana Wolfa . Zabieraj się do poszukiwań dekarza, bo niedługo Twój optymizm może nieco przygasnąć ... Pozdróweczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.01.2007 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Słuchaj jak już będziesz miała dekarzy to możesz im powiedzieć, że masz dla nich dodatkową fuchę...100m2 podbitki, całkiem niedaleko poważnie mówię... pozdrawiam Gerion zapamiętam A tak swoją drogą 100 m2 ....nieźle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 16.01.2007 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Zabieraj się do poszukiwań dekarza, bo niedługo Twój optymizm może nieco przygasnąć ... Pozdróweczka Jeśli mam być szczera, to myślę, że będzie tak jak piszesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 16.01.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 zuczku, nie czas tu na myślenie, tylko na działanie A więc lupę w rękę i na poszukiwania proszę !!! ... POWODZENIA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 16.01.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 zuczku, nie czas tu na myślenie, tylko na działanie A więc lupę w rękę i na poszukiwania proszę !!! ... POWODZENIA ! Podpisuję się obydwoma łapkami pod słowami Adriany Do poszukiwań PRZYSTĄP!!!!!POWODZENIA!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 22.01.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Żuczku, Namiary wysłałam Co do baranków i nadbitki... Nie zrobiliśmy, bo niestety nie wyglądałoby to dobrze . Mamy dość skomplikowany dach, wprawdzie dwuspadowy ale z 4 lukarnami i 2 dużymi kaframi i okazało się, że krokwie będą rozmieszczone nieregularnie i do tego w paru miejscach musiały być założone poziome wzmocnienia na dole dachu, czyli widoczne mocno. I cieśla nam odradził... Ból, bo po pierwsze bardzo się nastawiłam - dom będzie w stylu wiejskim, po drugie mieliśmy już kupioną i pomalowaną boazerię. Więc teraz będziemy mieli zakładaną podbitkę... Pozostanie mi podziwiać Wasze baranki . Za to kominy mamy bardzo podobne Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 23.01.2007 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Misiowa dziękuję za kontakt - wstępnie jesteśmy już z kimś umówieni, ale jakby coś nie wypaliło to alternatywa będzie jak znalazł Co do baranów i innych rozwiązań: czasami tak jest, że nie wszystko co nam się podoba będzie pasowało akurat do tego konkretnego domu. Nieraz można po prostu przegiąć i wtedy zamiast uroku powstanie coś w rodzaju za dużo szczęścia na raz - a to nie robi dobrego wrażenia Nieraz po prostu najbardziej pasuje prostota A poza tym Adrianko i Kasiu poszłam za Waszą radą Już mamy wykonawcę elewacji i prawie prawie dekarza i tynkarzy I wiecie co? Wcale nie było trudno znaleźć Chyba po prostu tak już jest, że głupi ma szczęście - ot cała prawda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 23.01.2007 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Żuczek napisał: " I wiecie co? Wcale nie było trudno znaleźć" Chcieć to móc Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 23.01.2007 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 ... A poza tym Adrianko i Kasiu poszłam za Waszą radą Już mamy wykonawcę elewacji i prawie prawie dekarza i tynkarzy I wiecie co? Wcale nie było trudno znaleźć Chyba po prostu tak już jest, że głupi ma szczęście - ot cała prawda ... No widzisz zuczku, mówiłam, że trzeba się słuchać starszych I wcale nie głupi i nie szczęście tylko ONI na Ciebie czekali . Wyciągnęłaś rękę i proszę ! Wielkie gratulki ! Oby do przodu ! Pozdrówka. Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 02.02.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2007 witaj miał być wypoczynek zimowy, a tu zimy nie ma czy możesz mi powiedzieć ile masz stopni od dołu do zabiegu? jestem na etapie schodów - co prawda całych drewnianych, ale nie mogę zdecydowć sie jak rozwiązać zabieg- w pierwszej wersji miało byc od dołu 5 schodków potem spocznik duży prostokątny i dalej schody w górę ale teraz zobaczyłamna twoich zdjęciach zabieg jako 3 "duże trójkątne stopnie"....i się zastanawiam nad tym pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 07.02.2007 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 witaj miał być wypoczynek zimowy, a tu zimy nie ma czy możesz mi powiedzieć ile masz stopni od dołu do zabiegu? jestem na etapie schodów - co prawda całych drewnianych, ale nie mogę zdecydowć sie jak rozwiązać zabieg- w pierwszej wersji miało byc od dołu 5 schodków potem spocznik duży prostokątny i dalej schody w górę ale teraz zobaczyłamna twoich zdjęciach zabieg jako 3 "duże trójkątne stopnie"....i się zastanawiam nad tym pozdrawiam Oh Ivonesca pardon, ostatnio dość rzadko tutaj zaglądam - mam nadzieję, że odpowiedź, choć spóźniona, to jeszcze aktualna...? Nasze schody zrobiliśmy dokładnie według projektu, chociaż jest o jeden stopień więcej - co było związane z tym, że podnieśliśmy wysokość parteru o 10 cm i gdybyśmy pozostawili taką ilość stoni jak w projekcie, wypadłyby one dość wysokie. Odpowiadając na Twoje pytanie: mamy w sumie 18 stopni. Od parteru do zabiegu jest 8, następnie 4 sztuki stopni zabiegowych (nie 3) i od zabiegu na poddasze 6. Wysokość stoni = 17,5 cm. Jako użytkownik mogę powiedzieć, że schody są naprawdę wygodne i wcale nie piszę tak dlatego, że chwalę swoje Po prostu 4 szerokie stopnie na zabiegu pełnią po trochu funkcję takiego "niby-spocznika" - przez to czuję się na nich bezpiecznie i nie mam tego wrażenia, że schody ciągną się w nieskończone (o ile rozumiesz co mam na myśli ) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonesca 08.02.2007 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 witaj miał być wypoczynek zimowy, a tu zimy nie ma czy możesz mi powiedzieć ile masz stopni od dołu do zabiegu? jestem na etapie schodów - co prawda całych drewnianych, ale nie mogę zdecydowć sie jak rozwiązać zabieg- w pierwszej wersji miało byc od dołu 5 schodków potem spocznik duży prostokątny i dalej schody w górę ale teraz zobaczyłamna twoich zdjęciach zabieg jako 3 "duże trójkątne stopnie"....i się zastanawiam nad tym pozdrawiam Oh Ivonesca pardon, ostatnio dość rzadko tutaj zaglądam - mam nadzieję, że odpowiedź, choć spóźniona, to jeszcze aktualna...? Nasze schody zrobiliśmy dokładnie według projektu, chociaż jest o jeden stopień więcej - co było związane z tym, że podnieśliśmy wysokość parteru o 10 cm i gdybyśmy pozostawili taką ilość stoni jak w projekcie, wypadłyby one dość wysokie. Odpowiadając na Twoje pytanie: mamy w sumie 18 stopni. Od parteru do zabiegu jest 8, następnie 4 sztuki stopni zabiegowych (nie 3) i od zabiegu na poddasze 6. Wysokość stoni = 17,5 cm. Jako użytkownik mogę powiedzieć, że schody są naprawdę wygodne i wcale nie piszę tak dlatego, że chwalę swoje Po prostu 4 szerokie stopnie na zabiegu pełnią po trochu funkcję takiego "niby-spocznika" - przez to czuję się na nich bezpiecznie i nie mam tego wrażenia, że schody ciągną się w nieskończone (o ile rozumiesz co mam na myśli ) Pozdrawiam bardzo dziękuje Ci za odpowiedź - pokażę to mojemu stolarzowi - może coś z tego wyjdzie jedziemy do niego w sobotę tak że sprawa nadal aktualna pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.02.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 zuczku no własnie co u ciebie - przestój? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 08.02.2007 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 witaj miał być wypoczynek zimowy, a tu zimy nie ma czy możesz mi powiedzieć ile masz stopni od dołu do zabiegu? jestem na etapie schodów - co prawda całych drewnianych, ale nie mogę zdecydowć sie jak rozwiązać zabieg- w pierwszej wersji miało byc od dołu 5 schodków potem spocznik duży prostokątny i dalej schody w górę ale teraz zobaczyłamna twoich zdjęciach zabieg jako 3 "duże trójkątne stopnie"....i się zastanawiam nad tym pozdrawiam Oh Ivonesca pardon, ostatnio dość rzadko tutaj zaglądam - mam nadzieję, że odpowiedź, choć spóźniona, to jeszcze aktualna...? Nasze schody zrobiliśmy dokładnie według projektu, chociaż jest o jeden stopień więcej - co było związane z tym, że podnieśliśmy wysokość parteru o 10 cm i gdybyśmy pozostawili taką ilość stoni jak w projekcie, wypadłyby one dość wysokie. Odpowiadając na Twoje pytanie: mamy w sumie 18 stopni. Od parteru do zabiegu jest 8, następnie 4 sztuki stopni zabiegowych (nie 3) i od zabiegu na poddasze 6. Wysokość stoni = 17,5 cm. Jako użytkownik mogę powiedzieć, że schody są naprawdę wygodne i wcale nie piszę tak dlatego, że chwalę swoje Po prostu 4 szerokie stopnie na zabiegu pełnią po trochu funkcję takiego "niby-spocznika" - przez to czuję się na nich bezpiecznie i nie mam tego wrażenia, że schody ciągną się w nieskończone (o ile rozumiesz co mam na myśli ) Pozdrawiam bardzo dziękuje Ci za odpowiedź - pokażę to mojemu stolarzowi - może coś z tego wyjdzie jedziemy do niego w sobotę tak że sprawa nadal aktualna pozdrawiam serdecznie W takim razie trzymam kciuki i będę czekać na zdjęcia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 08.02.2007 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 zuczku no własnie co u ciebie - przestój? A coś się tam dzieje Świerczyku, powoli, ale zawsze Tylko ja coś ostatnio nie pisata Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 08.02.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 zuczku no własnie co u ciebie - przestój? A coś się tam dzieje Świerczyku, powoli, ale zawsze Tylko ja coś ostatnio nie pisata Pozdrawiam Żuczku zmobilizuj się proszę i skrobnij parę słów Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 08.02.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Ostatnio zauważyłam, że im mniej mam czasu tym jestem lepiej zorganizowana - to normalne...? zuczku - normalne ! Też coś o tym wiem . No pięknie - są działówki, elektryk umówiony, dekarz też. Super! Można się cieszyć . Bałagan na budowie to "normalka". Uważam, że tym nie powinnaś się w ogóle przejmować. Wprowadzisz się - to posprzątasz Z wodą faktycznie nieciekawie . Monitowaliście w tej sprawie ? Jaką otrzymaliście odpowiedź ? Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts