Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika żuczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

GRATULUJE FANTASTYCZNEJ MAkIETY!!!!

chyba się targne też na swoją i ją uczynie - troche nie mam czasu ale teraz ja ci zazdrosze ;)

pomysł z powiększeniem salonu jak najbardziej pożądany! ale ale czekam na rzuty! może jakies skanki po adaptacji :)

pozdrawiam i do usłyszenia!

świercz

No dzięki bardzo! :D Wypoczynkowa część pokoju była ciasna, więc postanowiliśmy zaryzykować. Teraz nam się bardziej podoba - zwłaszcza to szerokie wyjście na taras. Jeśli i Wam się podoba - to bardzo mi miło :D

Świercz - makietkę robiliśmy dość dawno temu. Teraz by nam się już chyba nie chciało, bo na działce już się zaczyna kopanie pod prawdziwy domek :lol: :wink:

Zuczek,

makieta rewelacja ! :D . Bardzo "prawdziwa". Zmiany jakie poczyniliście są super ! Dobrze, że powiększyliście salon i taras. Teraz będzie znacznie lepiej i wygodniej. Domek nic nie stracił na urodzie, a zyskał powierzchnię . Gratuluję ! :D

A dodatki z klinkieru to też mi się podobają :wink: . Ładnie będzie ! :D

Dla mnie wszystkie zmiany trafione w dziesiatkę!

Sama wiesz co przeszłam w filarkami i roltami - radze szybko udac sie na konsultacje do producentow :wink:

Bardzo ci zazdrosze mozliwosci powieszenia domku i takiego pieknego salonu. My niestety nie moglismy sobie na to pozwolic, bo mamy za mala dzialke i nasz salon z jadalnie maja nadal 24,6m2 :cry:

Ale twoj na pewno zuskal na przestrzeni i urodzie. Ja tez czekam na skanu nowych rzutow po adaptacji! :D

A ze jestem fanka klinkierowych elementow na elewacji - zawsze powiem im TAK! :D Rewelacja - gratulacje :D

Co ty piszesz u adriany Komupero - murarz dostal drgawek w przegrzania! :o Myslalam, ze oni przywyczajeni do pracy na sloncu :-? Biedny :(

Teraz jeszcze bardziej podziwiam moich dekarzy skoro w taki upal smigaja po dachu :) Mam nadzieje, ze nimi i z twoimi budowlancami bedzie juz ok :wink: Podobno jutro ma byc troche chlodniej :roll:

No właśnie słyszałam, że jutro ma być lepiej. Wczoraj było nie do wytrzymania, a oni kopali pod fundamenty. Dwóch to młode chłopaki, dopiero uczą się przy mistrzu :wink: I właśnie trafiło tego najmłodszego. Musieli przerwać prace i jechać z nim do lekarza :( Dopiero dziś rano się dowiedzieliśmy.

My też jesteśmy wiernymi fanami klinkieru :D Najbardziej podobają nam się cegiełki ręcznie formowane, te holenderskie z Vandersandena, CRH, Wienerbergera... ale koszt wykonania takiej elewacji przeszdł nasze najśmielsze oczekiwania, więc odpuściliśmy i szukaliśmy czegoś kompromisowego. Wiem, że nasze polskie cegły ręcznie formowane np z Kraśnika są tanie, ale one wszystkie są bardziej lub mniej czerwone. A czerwień to tak za bardzo nie nasze klimaty. Szukaliśmy czegoś piaskowego lub jasno brązowego i znaleźliśmy: jantar melanż ryflowana z Ekoklinkieru. Też nasza polska, z Bogdanki. Właśnie się dowiedziałam, że w przyszły czwartek mają ją nam przywieźć :D Na razie tylko na cokół. Nie mogę się doczekać :)

P.S. Rzuty kiedyś przy okazji tu wkleję. W tej chwili nasz projekt jest rozrywany przez murarzy i kierownika budowy :wink: Zresztą muszę Wam powiedzieć, że nie wyglądają te poprawione rzuty najlepiej :-? Niby to kilka zmian, a wszystko takie pokreślone... Ale obiecuję, że przy okazji je tu pokażę.

Pozdrawiam i dzięki za miłe słowa :)

zuczek,

ale mieliście "pierypałki" z tymi zmianami w projekcie 8). Całe szczęście, że znaleźliście jednak inną osobę do naniesienia zmian.

No i kierownik budowy polecony :D . To wielka rzecz mieć dobrego kierownika budowy. Wiem co to znaczy, bo sama mam podobnego :wink: . Dzięki niemu będziesz spokojniejsza i pewniejsza. A i ile stresów mniej ! :wink: 8) :D

POWODZENIA ! :D

Adriano - dobry sumienny kierownik to skarb. Wiąże się z tym również wyższa stawka, ale akurat na kierowniku nie chcieliśmy oszczędzać. A ten człowiek wiele rzeczy nam już doradził, wskazał miejsca gdzie można taniej kupić to i tamto. Więc paradoksalnie, dzięki niemu sporo oszczędzimy :D Jesteśmy bardzo zadowoleni.

Olkalybowa - pomogłaś i to bardzo :D Dziękuję! Widzę, że nie łatwo o dobrego kierownika, często słyszę od inwestorów jak narzekają. My sporo się naszukaliśmy, ale w końcu trafiłam na Twój dziennik :wink:

Nad przejściem z garażu myślimy, oj myślimy... I to tak intensywnie, że aż czachy nam dymią :lol: W holu odpada - nie ma pomieszczenia buforowego i zapaszki mogłyby się przedostawać do części mieszkalnej :-? w przedsionku tak samo, w dodatku tam każdy m2 ściany się liczy. Na razie wymyśleliśmy, że może dobrym rozwiązaniem byłoby zrobienie tych drzwi w podcieniu - jest całkiem spory, całkowicie zadaszony, dosłownie obok drzwi wejściowych. Pomysł wydaje nam się całkiem dobry, ale jeszcze się zastanawiamy. Nie zależy nam aby do garażu było wejście bezpośrednio z domu, bardziej na tym, aby idąc do garażu, za każdym razem nie trzeba było otwierać bramy i niepotrzebnie wychładzać pomieszczeń na poddaszu.

Pozdrawiam :)

Naprawdę śliczny domek :lol:

Czy ten projekt załatwialiście gdzieś na miejscu tzn np w Poznaniu czy internetem ?

My w sobotę udaliśmy się do firmy na Kwiatowej w Poznaniu (koło deptaka). Tam można na miejscu kupić projekty wielu firm. Bardzo miła babeczka poinformowała nas że jak tylko uzyskamy warunki zabudowy terenu to pomoże nam wybrać projekt ufff :p

Wydawało mi się wcześniej że wybór małego skromnego domku, tak ok 110m2 z dachem kopertowym, bez garazu i z poddaszem użytkowym nie będzie problemem ... A jednak :evil:

A tak z innej beczki Zuczku, ile czekaliście na pozwolenie na budowe ze Starostwa oraz na prąd z enei gniezno ??

magda75 odnosnie biura na kwiatowej - zajrzyj koniecznie na CZARNĄ LISTE WIELKOPOLSKA. Trochę o nich zostało napisane. Sam projekt możecie za ich posrednictwem kupić (chciaż po co :wink: ) ale za żadne skarby nie godźcie się na adaptację u nich!!!! Robia z bledami i utopicie pozniej w tym (jak ja :cry: ) mase pieniedzy!

Magda - projekt zamawialiśmy pocztą z Lublina, bo pracownia, z której on pochodzi znajduje się właśnie tam. Na pozwolenie na budowę czekaliśmy 2,5-3 miesięcy. Architekt obiecał, że będzie w miesiąc :lol: Ale widzę, że oni często tak obiecują, więc radzę, pomnóż ten czas razy dwa minimum :roll: Na prąd długo nie czekaliśmy. W ciągu miesiąca skrzynka stała już przy działce, ze skrzynką na prąd budowlany było jeszcze szybciej - bo ja wiem? Tydzień? Może nawet nie.