iga9 26.06.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Oj to juz sie domysla ile sie nakombinowaliscie My wlasnie tez nie moglismy wypoczynku zorganizowac w wykuszu wiec zrobilismy tam jadalnie. Paradoksalnie czesc telewizyjno wypoczynkowa jest blizej kuchni No ale niestety inaczej sie nie dalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bagat 26.06.2006 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Bardzo ładniutki projekt, funkcjonalny, a pomysł z wydłużeniem salonu - świetny , dziwne że od razu tak nei było, bo taras taki milutki się zrobił. Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.06.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 GRATULUJE FANTASTYCZNEJ MAkIETY!!!! chyba się targne też na swoją i ją uczynie - troche nie mam czasu ale teraz ja ci zazdrosze pomysł z powiększeniem salonu jak najbardziej pożądany! ale ale czekam na rzuty! może jakies skanki po adaptacji pozdrawiam i do usłyszenia! świercz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 26.06.2006 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 No dzięki bardzo! Wypoczynkowa część pokoju była ciasna, więc postanowiliśmy zaryzykować. Teraz nam się bardziej podoba - zwłaszcza to szerokie wyjście na taras. Jeśli i Wam się podoba - to bardzo mi miło Świercz - makietkę robiliśmy dość dawno temu. Teraz by nam się już chyba nie chciało, bo na działce już się zaczyna kopanie pod prawdziwy domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.06.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Świercz - makietkę robiliśmy dość dawno temu. Teraz by nam się już chyba nie chciało, bo na działce już się zaczyna kopanie pod prawdziwy domek a może i masz racje, poczekam juz chyba na dom w realu - u nas jeszcze tydzień i zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 26.06.2006 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Pełna podziwu jestem dla wkładu pracy, jaki musieliście włozyc w tę makietkę. Taki malutki domek bardzo uprzyjemnia czekanie na ten prawdziwy. Zachowajcie go dla potomnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 26.06.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Zuczek, makieta rewelacja ! . Bardzo "prawdziwa". Zmiany jakie poczyniliście są super ! Dobrze, że powiększyliście salon i taras. Teraz będzie znacznie lepiej i wygodniej. Domek nic nie stracił na urodzie, a zyskał powierzchnię . Gratuluję ! A dodatki z klinkieru to też mi się podobają . Ładnie będzie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 26.06.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Dla mnie wszystkie zmiany trafione w dziesiatkę! Sama wiesz co przeszłam w filarkami i roltami - radze szybko udac sie na konsultacje do producentow Bardzo ci zazdrosze mozliwosci powieszenia domku i takiego pieknego salonu. My niestety nie moglismy sobie na to pozwolic, bo mamy za mala dzialke i nasz salon z jadalnie maja nadal 24,6m2 Ale twoj na pewno zuskal na przestrzeni i urodzie. Ja tez czekam na skanu nowych rzutow po adaptacji! A ze jestem fanka klinkierowych elementow na elewacji - zawsze powiem im TAK! Rewelacja - gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 27.06.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Co ty piszesz u adriany Komupero - murarz dostal drgawek w przegrzania! Myslalam, ze oni przywyczajeni do pracy na sloncu Biedny Teraz jeszcze bardziej podziwiam moich dekarzy skoro w taki upal smigaja po dachu Mam nadzieje, ze nimi i z twoimi budowlancami bedzie juz ok Podobno jutro ma byc troche chlodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 27.06.2006 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 No właśnie słyszałam, że jutro ma być lepiej. Wczoraj było nie do wytrzymania, a oni kopali pod fundamenty. Dwóch to młode chłopaki, dopiero uczą się przy mistrzu I właśnie trafiło tego najmłodszego. Musieli przerwać prace i jechać z nim do lekarza Dopiero dziś rano się dowiedzieliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 27.06.2006 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 My też jesteśmy wiernymi fanami klinkieru Najbardziej podobają nam się cegiełki ręcznie formowane, te holenderskie z Vandersandena, CRH, Wienerbergera... ale koszt wykonania takiej elewacji przeszdł nasze najśmielsze oczekiwania, więc odpuściliśmy i szukaliśmy czegoś kompromisowego. Wiem, że nasze polskie cegły ręcznie formowane np z Kraśnika są tanie, ale one wszystkie są bardziej lub mniej czerwone. A czerwień to tak za bardzo nie nasze klimaty. Szukaliśmy czegoś piaskowego lub jasno brązowego i znaleźliśmy: jantar melanż ryflowana z Ekoklinkieru. Też nasza polska, z Bogdanki. Właśnie się dowiedziałam, że w przyszły czwartek mają ją nam przywieźć Na razie tylko na cokół. Nie mogę się doczekać P.S. Rzuty kiedyś przy okazji tu wkleję. W tej chwili nasz projekt jest rozrywany przez murarzy i kierownika budowy Zresztą muszę Wam powiedzieć, że nie wyglądają te poprawione rzuty najlepiej Niby to kilka zmian, a wszystko takie pokreślone... Ale obiecuję, że przy okazji je tu pokażę. Pozdrawiam i dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 27.06.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 zuczek, ale mieliście "pierypałki" z tymi zmianami w projekcie . Całe szczęście, że znaleźliście jednak inną osobę do naniesienia zmian. No i kierownik budowy polecony . To wielka rzecz mieć dobrego kierownika budowy. Wiem co to znaczy, bo sama mam podobnego . Dzięki niemu będziesz spokojniejsza i pewniejsza. A i ile stresów mniej ! POWODZENIA ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olkalybowa 27.06.2006 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc w sprawie kierownika . Świetna jest makieta Waszego domku, cóż za misterna praca, fiu, fiu. Projekt bardzo fajny. Nie myśleliście może o zrobieniu przejścia z garażu do domu np.w holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 28.06.2006 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Adriano - dobry sumienny kierownik to skarb. Wiąże się z tym również wyższa stawka, ale akurat na kierowniku nie chcieliśmy oszczędzać. A ten człowiek wiele rzeczy nam już doradził, wskazał miejsca gdzie można taniej kupić to i tamto. Więc paradoksalnie, dzięki niemu sporo oszczędzimy Jesteśmy bardzo zadowoleni. Olkalybowa - pomogłaś i to bardzo Dziękuję! Widzę, że nie łatwo o dobrego kierownika, często słyszę od inwestorów jak narzekają. My sporo się naszukaliśmy, ale w końcu trafiłam na Twój dziennik Nad przejściem z garażu myślimy, oj myślimy... I to tak intensywnie, że aż czachy nam dymią W holu odpada - nie ma pomieszczenia buforowego i zapaszki mogłyby się przedostawać do części mieszkalnej w przedsionku tak samo, w dodatku tam każdy m2 ściany się liczy. Na razie wymyśleliśmy, że może dobrym rozwiązaniem byłoby zrobienie tych drzwi w podcieniu - jest całkiem spory, całkowicie zadaszony, dosłownie obok drzwi wejściowych. Pomysł wydaje nam się całkiem dobry, ale jeszcze się zastanawiamy. Nie zależy nam aby do garażu było wejście bezpośrednio z domu, bardziej na tym, aby idąc do garażu, za każdym razem nie trzeba było otwierać bramy i niepotrzebnie wychładzać pomieszczeń na poddaszu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 29.06.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Japa faktycznie ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda75 04.07.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Naprawdę śliczny domek Czy ten projekt załatwialiście gdzieś na miejscu tzn np w Poznaniu czy internetem ? My w sobotę udaliśmy się do firmy na Kwiatowej w Poznaniu (koło deptaka). Tam można na miejscu kupić projekty wielu firm. Bardzo miła babeczka poinformowała nas że jak tylko uzyskamy warunki zabudowy terenu to pomoże nam wybrać projekt ufff Wydawało mi się wcześniej że wybór małego skromnego domku, tak ok 110m2 z dachem kopertowym, bez garazu i z poddaszem użytkowym nie będzie problemem ... A jednak A tak z innej beczki Zuczku, ile czekaliście na pozwolenie na budowe ze Starostwa oraz na prąd z enei gniezno ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 04.07.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 magda75 odnosnie biura na kwiatowej - zajrzyj koniecznie na CZARNĄ LISTE WIELKOPOLSKA. Trochę o nich zostało napisane. Sam projekt możecie za ich posrednictwem kupić (chciaż po co ) ale za żadne skarby nie godźcie się na adaptację u nich!!!! Robia z bledami i utopicie pozniej w tym (jak ja ) mase pieniedzy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda75 04.07.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 iga9 - wielkie dzięki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 05.07.2006 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Magda - projekt zamawialiśmy pocztą z Lublina, bo pracownia, z której on pochodzi znajduje się właśnie tam. Na pozwolenie na budowę czekaliśmy 2,5-3 miesięcy. Architekt obiecał, że będzie w miesiąc Ale widzę, że oni często tak obiecują, więc radzę, pomnóż ten czas razy dwa minimum Na prąd długo nie czekaliśmy. W ciągu miesiąca skrzynka stała już przy działce, ze skrzynką na prąd budowlany było jeszcze szybciej - bo ja wiem? Tydzień? Może nawet nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda75 05.07.2006 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 dzięki żuczku !! NIe jest tak źle wobec tego uff Kiedy będą następne wpisy w dzienniku ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts