zuczek1719499749 12.07.2006 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Żuczku, najfajniejszy etap budowy macie właśnie przed sobą. Teraz to dopiero będzie widać postępy prac . Masz rację Aniu, ten etap właśnie się zaczął Z dnia na dzień widać coś nowego, aż nadziwić się nie możemy. Co będzie jak dojdzie do stawiania ścian parteru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 12.07.2006 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Ja mam budowę w Kicinie, z Pobiedzisk to jakiś kawałek jest. Z kierownikiem jestem umówiony dzisiaj na podpisanie papierów, bierze 2500 za całość. Jest z Czerwonaka więc będzie miał blisko. Ponoć też często bywa na budowie i obdzwoniłem osoby, którym nadzorował budowy. Mam nadziej, że będzie OK a będzie mnie to kosztowało mniej niż 50% tego co Wolf. To dobrze, że udało Ci się znaleźć dobrego (puk puk ) kierownika blisko budowy. Dobrze, że inni byli zadowoleni i twierdzą, że się sprawdził. To zawsze uspokaja. My też naszego kierbuda mamy z polecenia. Ma kawałek do Kostrzyna, ale przyjeżdża często. Początkowo chcieliśmy kogoś z Kostrzyna lub najbliższych okolic, aby był blisko właśnie, ale właściwie nie mieliśmy w kim wybierać Kiedy startujesz z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 12.07.2006 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 witam żuczku jak widziałaś u mnie się troche pokełbasiło z tym moim wykonawcą którego byłem tak pewny... u ciebie pięknie i dą postępy, mnie to nieraz aż ściska w gardle bo jak widze ludzi którzy jak zaczynałem dziennik byli na podobnym etapie np. załatwiania kredytu jak np sylvia1 to u mnie prawie nic a u innych ściany już się pną. co do kfiatków w projekcie to ojciec też znalazł błąd - na razie jeden - na przekroju źle mamy zaznaczony poziom zero. teraz wszystko zależy od geodety czy bedziemy go obniżać czy podwyższać. no to powodzenia. mam juz stały dostęp do netu wiec bede cie stale też odwiedzać pozdro i miłego dnia Tak to już jest, że problemy pojawiają się w najmniej oczekiwanym momencie Szkoda, że Was dopadły już na samym początku. Mam nadzieję, że wszystko szybko się wyjaśni i na dobre ruszycie z budową. Trzymam kciuki. Tymczasem cieszcie się malutką Fasolką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.07.2006 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 no prosze!!! prosze!!! chałupa ci rośnie!!! doskonały fotoreportaż - szkoda tylko że nie widzę poprzednich zdjęć - nie wiem dlaczego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 12.07.2006 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 21 sierpnia wchodzii ekipa - do tego czasu muszę tylko zrobić wjazd na działkę (rury do rowu, zasypać, zagęścić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 12.07.2006 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 21 sierpnia wchodzii ekipa - do tego czasu muszę tylko zrobić wjazd na działkę (rury do rowu, zasypać, zagęścić). To jeszcze trochę masz czasu. W tym roku stan surowy będziesz oblewał? Czekam na dziennik Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 12.07.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 21 sierpnia wchodzii ekipa - do tego czasu muszę tylko zrobić wjazd na działkę (rury do rowu, zasypać, zagęścić). Właśnie! Gdzie masz dziennik???? http://www.ivonesca.jpg.pl/img/smile/naughty.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 12.07.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 No - tak apetycznie opisujesz ten klinkier, ze tez sie nie moge doczekac A daj jakies namary na prodycenta i dystrybutora u jakiego kupilas. Ile zaplacilas za szt. tej cegielki i co z transporte? Ja tez szukam - co prawda plytek klinkierowych na cokol i moje filarki, wiec moze maja oni cos ciekawego w oferce? Na razie nie znalzlam nic godnego uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.07.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 zuczek, praca wre i to bardzo cieszy . Ściany fundamentów coraz wyższe i widać już zarys pomieszczeń - aż serce rośnie gdy to widzisz - prawda? Zobaczysz jak szybciutko zakończysz stan zero . A później to już domek zacznie wyglądać na świat Gratuluję zakupu cegły klinkierowej. Widziałam ją "na żywo" i też mi się bardzo spodobała . Gdzie ją przechowujesz? Czyżby na placu budowy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.07.2006 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 No - tak apetycznie opisujesz ten klinkier, ze tez sie nie moge doczekac A daj jakies namary na prodycenta i dystrybutora u jakiego kupilas. Ile zaplacilas za szt. tej cegielki i co z transporte? Ja tez szukam - co prawda plytek klinkierowych na cokol i moje filarki, wiec moze maja oni cos ciekawego w oferce? Na razie nie znalzlam nic godnego uwagi http://www.ekoklinkier.pl Na tej stronie znajdziesz listę dystrybutorów i przedstawicieli handlowych. Z tego co pamiętam to ostatnio zaczęli produkować cegły połówkowe, ale skoro Ty chcesz płytki to 6 cm grubości i tak pewnie będzie zbyt dużo? My naszą cegłę kupowaliśmy w hurtowni "Maszewski" w Poznaniu, ale chyba Nadstaga też je ma (tam się zaopatrywałaś, prawda?). Płaciliśmy 2,02 brutto za sztukę + 15 zł od palety za transport do Kostrzyna i rozładunek. A pomijając już tą cegłę. Warto zadzwonić i poprosić o przysłanie Poradnika Projektanta. Dostaniecie fajnie opracowany katalog z mnóstwem pomysłów na wykończenie wnętrz, małej architektury, gzymsów, parapetów itp z cegły klinkierowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.07.2006 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 zuczek, praca wre i to bardzo cieszy . Ściany fundamentów coraz wyższe i widać już zarys pomieszczeń - aż serce rośnie gdy to widzisz - prawda? Zobaczysz jak szybciutko zakończysz stan zero . A później to już domek zacznie wyglądać na świat Gratuluję zakupu cegły klinkierowej. Widziałam ją "na żywo" i też mi się bardzo spodobała . Gdzie ją przechowujesz? Czyżby na placu budowy ? Ano na placu budowy! Niedawno ją dostaliśmy i pewnie niedługo zostanie wykorzystana Cegła jest zafoliowana i stoi na paletach, więc nie powinno jej się nic stać Chyba, że komuś się spodoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 13.07.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Żuczku a gdzie się budujesz? Mógłbym podjechać i na własne oczy "podotykać" klinkier? Cena dobra, może bym wybrał coś z ich oferty na moje ogrodzenie? pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.07.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dzieki8 za namary. Kto - moze polowki sie przydadza. Bo cegla jest piekna. szkoda, ze jej nie znalam jak kupowalam klinkier na komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.07.2006 14:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Dzieki8 za namary. Kto - moze polowki sie przydadza. Bo cegla jest piekna. szkoda, ze jej nie znalam jak kupowalam klinkier na komin Ale za to brązowy klinkier bardzo ładnie pasuje do brązowej dachówki. Lubię gdy dachówka i kominy tworzą "jedno" My pomimo, że elementy elewacji będziemy mieć z piaskowego klinkieru, to na kominy wybierzemy brązowy, bo dachówka będzie brązowa. Uważam, że wcale się to nie gryzie. A Ty co sądzisz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 13.07.2006 14:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Żuczku a gdzie się budujesz? Mógłbym podjechać i na własne oczy "podotykać" klinkier? Cena dobra, może bym wybrał coś z ich oferty na moje ogrodzenie? pozdrawiam Gerion Gerion, jasne, że możesz Jeśli Ci się bardzo nie spieszy z tym ogrodzeniem, to tak za tydzień, może trochę później, będziemy robić już cokół. Wtedy będzie widać na większej płaszczyźnie jak to wygląda. Jeśli Ci się spieszy, to spokojnie możesz podjechać, tyle że te cegły są na razie zafoliowane. Ale możemy kilka wyjąć, zestawić ze sobą, pomacać Budujemy się na ul. Makowej. To jest ślepa ulica, praktycznie na końcu osiedla (na południe od Waszej działki). Jak znajdziesz ulicę to i znajdziesz działkę, bo zastawiona jest pustakami. No i straszny u nas bałagan jeszcze, więc na pewno znajdziesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 14.07.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 Spoko, nie spieszy mi się Poczekam aż będzie pomurowane i jakimś popołudniem postaram się znaleźć (po fotkach - to raczej znajdę). pozdrawiam Gerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 14.07.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2006 zuczek, praca wre i to bardzo cieszy . Ściany fundamentów coraz wyższe i widać już zarys pomieszczeń - aż serce rośnie gdy to widzisz - prawda? Zobaczysz jak szybciutko zakończysz stan zero . A później to już domek zacznie wyglądać na świat Gratuluję zakupu cegły klinkierowej. Widziałam ją "na żywo" i też mi się bardzo spodobała . Gdzie ją przechowujesz? Czyżby na placu budowy ? Ano na placu budowy! Niedawno ją dostaliśmy i pewnie niedługo zostanie wykorzystana Cegła jest zafoliowana i stoi na paletach, więc nie powinno jej się nic stać Chyba, że komuś się spodoba... ... oby nie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 17.07.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 zuczek i świercz - dziennika nie ma bo na razie nie ma budowy. Po nocach śnią mi się koszmary, że majstry nie przyjdą na budowę bo znajdą lepszą robotę. Właśnie znajomi mi opowiadali jak sąsiadom ktoś podkupił ekipę i ich zostawił z rozbabraną budową - w biały dzień pogadali z majstrami, spytali ile dostają i dali więcej. Próbowali podwyższyc stawkę u dotychczasowych inwestorów i nic nie uzyskawszy przenieśli sie na inną budowę. zuczek - też planowałem kupić bloczki od Nogaja, dał mi 2,1 netto przez telefon, pewnie można zbić cenę. Okazało się, ze mój kierownik budowy był na budowie u sąsiadów - taki zbieg okliczności. Sąsiad bardzo go chwalił więc Wolfa nie żałuję. Zresztą jak widzę jest pewnie dobry ale stanem kieszeni inwestora się za bardzo nie przejmuje A bloczkami się nie martw, kto o nich będzie pamiętać za 2 lata? Co innego jakby glazura była wyszczerbiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.07.2006 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 żuczek mam pytanie jak szeroka jest Wasza ława fundamentowa, jaką szerokość ma ściana fundamentowa. Czy tak było w projekcie. A jakie ściany planujecie? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiowa 17.07.2006 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 Żuczku, Gratuluję dziennika Jestem pod wrażeniem postępu prac. Szkoda tylko, że nie widac wszystkich zdjęć z dziennika - m.in. tych z makietą. Czy będziecie murować w tym roku klinkier powyżej cokołu? Przypominam sobie, że kiedys pisałaś, że w tym roku nie, ale może plany się zmieniły? My też mamy w projekcie ścianę 3W, warstwa elewacyjna będzie na 99% z cegły z Kraśnika plus mniejsze fragmenty tynkowane. Ale u nas dopiero w piątek-sobotę wchodzi koparkowy, tak się wszystko opóźniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts