Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika żuczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 455
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc Zuczku :D

tu mąż Myni. Czy moglabys jasniej wytlumaczyc o co chodzi z tymi murlatami.My strop juz zalalismy i nie ma w nim zadnych murlat!?Jesli mozesz to odpisz na temat:kto buduje aps 108

Witam, odpisałm w wątku o aps 108. Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo wypowiedzi i zrozumiesz o co biega :roll: Jeśli już sprawdzisz w projekcie i zakumasz co tam jest zmalowane to napisz proszę. Nam wyszło tak jak tu napisałam w dzienniku, tak też widziała to ekipa i kierownik budowy :roll:

pozdrawiam :wink:

Bagat, Iga dzięki za odpowiedź. Pomyliłam się, u nas na stropie są tylko 2 cm ocieplenia (a nie 3) :roll: To raczej mizerna izolacja akustyczna. Myślałam o 5cm i chyba tak zrobimy bo w obecnej sytuacji jak i tak musimy podnieść trochę ścianę kolankową, to co by nie :wink: Za to dach jest ocieplony 18 cm wełny. Słyszałam, że to mało, bo z tego co wiem daje po 23-25 cm :roll:

Pozdrawiam :wink:

Bardzo ładny i harmonijny projekt --no i najprzyjemniejszy (bo najszybszy :lol: ) etap. Czy bierzecie się już do dachu? Brak wpisów! brak wpisów!

Pozdrawiam prawie-sąsiadkę. Piękna cegła klinkierowa. Będę śledzić z przyjemnością dziennik. Dobrze się czyta a i podglądałabym stawianie ściany 3W. :-?

Magalena na dach mamy jeszcze trochę czasu, dopiero strop się robi :lol: :wink: Ale cieślę już mamy, towar właściwie też, bo cieśla przychodzi z własnym :wink: Dziękuję za uznanie odnośnie klinkieru, nam też się bardzo podoba :) Ty u siebie masz scianę 3W, bo nie doczytałam w Twoim dzienniku? :roll: :wink:

Pozdrawiam

Strop został zalany w środę poźnym popołudniem :) Tylko od tamtego czasu nie było jakoś okazji do zrobienia fotek. Albo pogoda nieciekawa albo zajeżdżamy na budowę jak się ciemno robi :( Sylvia, o oblewaniu na razie nawet nie myślimy, bo nie ma na to czasu, tylko praca praca :( Może w "łikend" znajdzie się na to czas. A właściwie to musi się znaleźć, bo na budowie mamy taki bałagan :oops: :oops: Posprzątać wreszcie trzeba :oops: :wink:

Świercz - witam po pracowitym urlopie :wink: Skoro skończyliście fundamenty to najgorsze macie za sobą. Teraz powinno iść piorunem :) Najgorzej wyjść z ziemi. Co do cegły to kupowaliśmy ją w hurtowni Kospol w Swarzędzu (zresztą nie tylko cegłę tam kupowaliśmy). Dobrze nam się współpracuje z nimi. Jak chcesz to zajrzyj: http://www.kospol.pl Początkowo chcieliśmy brać z cegielni Iwno ale wszyscy chórem nam odradzali stamtąd cegłę, podobno bardzo szajsowata :roll:

Pozdrawiam

zuczku,

no proszę jak się ładnie postarałaś ! :D . Taka śliczna dziewczyna i tylko nóżki w kaloszkach pokazywała. Teraz to co innego ! A na te tłuszczyki na boczkach, to drabina jest wyśmienita :wink: :lol:

BRAWO !!! GRATULUJĘ i cieszę się razem z Tobą ! STROP już macie, więc jest się gdzie schować przed deszczem :wink: . Szkoda tylko, że takie przeboje były z betonem. Ale z pewnością STROP będzie solidny i mocny !!! :D

Domek wygląda coraz ładniej. Widzę, że mimo błędów ( których nie sposób ominąć :-? ) bardzo starannie , równiutko i solidnie jest wykonany. Wszystko jest SUPER ! :D

Pozdrawiam cieplutko :p

P.S. Bardzo sympatycznie Twój żuczek macha swoimi czterema rączkami

• 2 weeks później...