Gracz 21.06.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Witam, mam taki problem - mam około 350 m2 drogi i parkingu. Utwardzenie kosztowało mnie taki majątek (nieprzewidzany do tego), że rozpaczliwie zaczałem szukać pomysłów na tanią (bradzo) nawierzchnię Czy macie jakiś pomysł? Najlepiej sprawdzony w praktyce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byszko 21.06.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2006 Ja. na około 100m2 po wybraniu nawierzchni 25-30cm i po wypełnieniu i utwardzeniu gruzem betonowym na nawierzchnie proponuje : ( tak zrobiłem ) tzw. asfalt zrywany z dróg a zarazem maszynowo mielony - można kupić od firmy remontujące drogi (za Kamaza płaciłem 250zł).Bardzo dobrze się klinuje, jak go dobrze rozgarniesz (5-8cm wystarczy ), to tylko ubijak lub walec. pozdrawiam byszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gracz 22.06.2006 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 och, dzięki, tego właśnie tego szukałem. Pięknie pewnie nie będzie, ale efektywnie na pewno. Co do utwardzenia - ja sypałem od 50 do nawet 120 cm głębokości, bo mam taką glinę, że jak deszczyk padał, to głazy robiły plum,plum i znikały w niej bez śladu No, ale teraz pod 30-tonowymi gruszkami z betonem nawet nie drgnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts