Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WENTYLACJA MECHANICZNA

Recommended Posts

Póki co firma EMKA (http://www.rekuperatory.pl) zrobiła u mnie instalację wentylacyjną (kanały) i GWC rurowy - jak na razie jestem ze współpracy z nimi bardzo zadowolony: są słowni i terminowi, wszystko jest wykonane bardzo estetycznie, zostawili po sobie porządek.

Mam nadzieję, że dalej też tak będzie

Swoją własną

Domyślam sie że chodzi o to jakich producentów central używam

To wszystko zależy od tego co chce sie mieć mercedasa, malucha czy coś pośredniego.

Centrale wentylacyjne do takich zastosowań są produkowane przez wiele firm.

Odpowiedż jest troche wymijająca, możemy porozmawiać dokładniej,

ale nie da sie powiedzieć, że ta centrala jest najlepsza, a ta nie to zależy od warujków w jakich pracuje, od wielkości i wymagań jakie ma spełnić.

Pozdrawiam

Piotr 608419962 lub [email protected]

Póki co firma EMKA (http://www.rekuperatory.pl) zrobiła u mnie instalację wentylacyjną (kanały) i GWC rurowy - jak na razie jestem ze współpracy z nimi bardzo zadowolony: są słowni i terminowi, wszystko jest wykonane bardzo estetycznie, zostawili po sobie porządek.

Mam nadzieję, że dalej też tak będzie

Dziękuję,

Może ktoż jeszcze wyrazi swoją opinię.

Zadałam tylko pytanie o konkretne firmy, a Ty mi proponujesz przeczytać tyle wątków.

Może są jeszcze bardziej życzliwi co odpowiedzą w 101.

Pozdrawiam.

Sprecyzuj pytanie podając skąd jesteś - może wtedy ktoś ci konkretniej odpisze.

Nie każdemu się chce pisać po to by sie dowiedzieć że jesteś z drugiego końca Polski.

Z tą wentylacją mechaniczną to w ogóle jakoś dziwnie jest. Od dawna szukamy firmy, która by nam to zrobiła i nie możemy znaleźć żadnej!!! Dzwonimy, pytamy, wysyłamy e-maile i nic - brak odzewu. Pytałam też na formum podając miejscowość - cisza.

Nikt nie chce nam zrobić wentylacji mechanicznej z rekuperacją!!! Nikt nawet nie chce z nami na ten temat rozmawiać! Nie oddzwaniają wbrew obietnicom, nie przedstawiają ofert, nie chcą oglądać projektu ani domu w realu.

O co w tym biega???

Rekuperator w naszym domu miał być i już :wink:

Po przeczytaniu różnych informacji zapadła decyzja o kupnie reku przeciwprądowego z frmy Dospel. Umówilam się na rekonesans z przedstawicielem, pogadałam telefonicznie z centrala w Częstochowie i ...... bryndza totalna - zmienił się przedstawiciel . Nowy przyjechał obejrzał, plan rozmieszczenia kanałów beznadziejny (np. kanał w środku salonu 8) ), ceny istny kosmos. Lepsze ceny na centrale i osprzęt miała hurtownia pod Łodzią. W takim stanie ducha trafiłam do EMKI (http://www.rekuperatory.pl) . Wizja lokalna w umówionym terminie, czytelny plan instalacji do zaopiniowania czy nam odpowiada rozmieszczenie przepustów (parter+piętro - centrala na strychu).Monterzy w terminie, szybko ,sprawnie i cenowo do przyjęcia. Centrala jeszcze nie podłączona więc nie wiem jak bedzie z ustawianiem, hałasem itp. Na razie jestem zadowolona ze współpracy.

pozdrawiam Aga

p.s.

Mają też zestawy do samodzielnej instalacji. W naszym przypadku jednak nie zdecydowaliśmy się bo koszt "robocizny" nie był porażający a ew.problemów z regulacją ,gwarancją czy sprawnością mieć nie powinnam

(parter+piętro - centrala na strychu)

Czy strych będzie ocieplony? rekuperatory mistral powinny być montowane w pomieszczeniach, gdzie temperatura nie spada poniżej zera.

Ja mam teraz kłopot, bo mój strych jest nieocieplony (ocieplenie jest w jego podłodze, czyli nad sufitem poddasza). No i tej zimy jak przyszedł mróz, to skropliny zamarzały..

Myślę że były też duże straty ciepła, mimo izolacji kanałów.

• 1 month później...