muzykant 31.03.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Witaj Muzykant ! Chętnie bym coś odpowiedział na Twoje pytanie ale akurat na temat typów więźby dachowej nie mam najlepszej wiedzy. Tzn prawie wogóle jej nie mam. Jak mi troszkę rozjaśnisz umysł na w/w temat to sądzę, że będę mógł coś odpowiedzieć. Pozdrawiam Akson Póki co też zielony jeszcze jestem. Z gróbsza chodzi o to, że przy takiej więźbie nie robi się klasycznego, betonowo-jakiegośtam stropu, tylko jest on zastąpiony "dolnym pasem wiązara". Nie ma tych grubaśnych belek. Zamiast tego są takie trójkąty pozbijane z "cienkich" desek gdzie dolna krawędź tego trójkąta opiera się na wieńcu? i jest jednocześnie stropem nad parterem. Istotne (z punktu sauny na "poddaszu") jest też chyba to, że ocieplenie jest w stropie tzn nie ma ocieplenia w połaciach dachowych. No właśnie - pewnie trzeba by "przenieść" ocieplenie ze stropu na połacie... Niestety nie wiem jaka jest obciążalność takiego stropu.... Ilość miejsca też jest ograniczona ale parę m^2 pewnie da się wygospodarować... Nic mi więcej nie przychodzi Trochę więcej (chyba) jest na http://www.mitek.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 31.03.2005 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Agnieszko ! jedyne co mogę powiedzieć to ???????????????????????wysłałem projekt przed świętami tak jak napisałem.w tej chwili nie mam możliwości go powtórnie wysłać.Będę to mógł zrobić dopiero wieczorem z domu.Późnym wieczorem. Pozdrawiam P.S. Daj jutro jakiś "znak dymny" z komentarzem, a przede wszystkim że mail dotarł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 31.03.2005 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Wobec tego nie pozostaje mi nic innego, jak tylko czekać, czekać, czekać............... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 31.03.2005 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 aksonie, hej. widze, że problemy Agnieszki sa podobne do moich też czekałem ( i jescze czekam ) na twojego maila, priva, etc. mimo,że jak twierdzisz wysłałeś go parokrotnie, ja niczego takiego nie otrzymałem.... a sprawa sauny jest dla mnie wciąż aktualna.... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 31.03.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Czasem się zastanawiam skąd we mnie tyle dobrej woli??? ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 01.04.2005 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Tak jak się spodziewałam: żadnego projektu nie otrzymałam! Akson, czy znowu masz jakiś problem? Bo moja poczta działa bez zarzutu i wiadomości spokojnie przychodzą! Wiesz co, myślę, że nie masz dla mnie żadnego projektu i zwodzisz mnie podobnie, jak innych klientów! Szkoda mi czasu na dalsze bujanie się z Tobą! Z całą pewnością na montaż sauny musiałabym czekać kolejne miesiące! W takim tempie dom wykańczałabym do emerytury! Ja za taką współpracę dziękuję. Limit mojej dobrej woli i cierpliwości został przekroczony!!! I tak długo wytrzymałam! Koniec! Howk! Teraz się wkurzyłam!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 01.04.2005 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Witaj Agnieszko ! Po co te nerwy? A i słowa zbyt mocne bo nie możesz mnie tak oceniać.Powiedz mi, na podstawie czego twierdzisz, że inni klienci, jak ich nazywasz, też czekają.Proponuję sprawdzić pocztę.PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 01.04.2005 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Ach jeszcze jedno .... Problem z wysyłaniem poczty wynikał jak się okazało z moich przyczyn, tzn przyczyn oprogramowania. A i przed komputerem nie siedzę od stycznia zbyt często bo roboty dużo i cały czas na wyjeździe. No i nie wprowadzajmy nerwowej atmosfery. Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 01.04.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Niniejszym informuję wszystkich, że w dniu dzisiejszym o godz. 11:34 otrzymałam od Aksona projekt. Lepiej późno niż wcale...Ale i tak mam poważne wątpliwości co do dalszej współpracy. Czy za każdym razem trzeba zrobić taki "dym", żeby coś drgnęło?Akson, sam przyznaj, że od samego początku naszej współpracy my ciągle czekamy! W dobie takiej konkurencji na rynku pracy taki stosunek do klienta mocno zniechęca. Wierz mi, że wiele osób na moim miejscu już dawno machnęłoby ręką i poszukało innego fachowca od sauny. Mi się nie śpieszyło, poza tym byłam ciekawa czy w ogóle się jeszcze odezwiesz czy znikniesz (z forum także).A teraz pozwolę sobie zerknąć na Twój projekt.A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 01.04.2005 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Witaj Agnieszko ! Jak widać na Forum jestem od lutego 2002 roku , jakoś żyję i nie zamierzam z niego rezygnować lub nie daj Boże znikać. Jak zauważyłaś, negatywnych ocen mojej "działalności forumowej" brak. Nie ukrywam, że zadażyło mi się czasami odpowiedzieć trochę poźniej na jakieś zapytanie ale to nie z powodu lenistwa czy też braku zainteresowania tematem. Proponuję zakopać toporeczek wojenny i schłodzić nieco atmosferę. Tym bardziej że napewno są osoby którym zależy na jakiś informacjach, niekoniecznie komercyjnych, związanych z sauną/ łaźnią. Pozdrawiam Akson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 01.04.2005 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 Aksonie! długo czekałem.....ale dzienki przetrawię i dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 03.04.2005 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2005 Oorbus ! Jeśli masz jakieś spostrzeżenia lub pytania ... pisz i pytaj.PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzes44 08.04.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Akson,kiedy wreszcie zaczniesz zwracać pieniądze które określił sąd w twoim wyroku?A do innych forumowiczów: Pan Akson najpierw niech zrobi u Was saunę a dopiero wtedy możecie mu zapłacić. Nie dawajcie żadnych zaliczek. Szczegóły na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 09.04.2005 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 na razie nie mom casu sie wgłębiac w temat, bom w Rosiji sie zbunkrował...pozdrawiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 12.04.2005 15:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Be, nieładnie Grzess44 !Może najpierw się przedstaw Forumowiczom, a nie tak zza zasłonki.Dlaczego psujesz wątek ?Z pewnością jest wiele osób które chciałyby się czegos dowiedziec na temat wiodący niniejszego wątku.Nie będę podbijał bębenka, bo już widziałem wątek zniszczony właśnie przez podobnego Grzes44 osobnika.pozdrawiamAkson P.S. A jeśli ktoś będzie zainteresowany sauną w moim wykonaniu to oświadczam na FORUM : NIE POBIERAM ZALICZEK, JEŚLI KTOŚ SOBIE TEGO NIE ŻYCZY !!! Zaliczka na poczet mojej usługi może wynosić 0 zł. !!! Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich ! No może poza Grzes44 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 13.04.2005 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 no to nam się porobiło... ja tylko mogę kibicować Pozdrawiam T. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 13.04.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Ja wyslalem maila do aksona okolo 2 miesiace temu z konkretnymi pytaniami bo sauna jest wlasnie na tapecie.Przestalem wierzyc w to , ze dostane kiedys odpowiedzemil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 13.04.2005 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 Mnie już to w sumie nie dotyczy, bo saunę już mam. Jednak jak to wszystko czytam, to akson raczej stracił dużo punktów. Z wielu źródeł padają zarzuty. Oczywiście nie wiadomo kto ma na 100% rację. Tyle, że jeśli są one z różnych stron, to coś w tym musi być. To prawda, że wypowiedź grzesia, który ma 2 posty na forum, jest mało przekonywująca. Tyle, że wrażenie tak czy tak pozostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 14.04.2005 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Witaj Tommco! To prawda i fakt znany wszystkim, że niestety złe wrażenie po takich wypowiedziach pozostaje, nie zależnie od tego kto to mówi i o czym.Ja wogóle niebędę dyskutował na forum na takie tematy, bo nie zamierzam się ani bronić ani usprawiedliwiać.Mam nadzieję tylko, że odezwą się Forumowicze, którzy mieli za mna kontakt ( nawijmy to biznesowy ) i coś będą mogli powiedzieć na temat ich kontaktów ze mną.Pozdrawiam wszystkich!.... i może wróćmy do sedna sprawy tego wątku.Może pora na to, aby zaczęli wypowiadać się posiadacze lub użytkownicy sauny czy łaźni parowej, o swoich wrażeniach, zarówno tych pozytywnych jak i negatywnych, z korzystania z tych urządzeń.Może jest coś co chcieliby zmienić, ulepszyć, co poprawiłoby ich komfort i zadowolenie.Tommco, w związku z tym że posiadasz już saunę, to może jakieś wrażenia itp.Akson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommco 14.04.2005 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2005 Zgadzam się. Pora przejść do sedna. Jak dla mnie sauna jest bomba. Można się kapitalnie wyciszyć, zrelaksować...po wejściu do sauny praktycznie się nie myśli...ja np. lubię patrzeć w niebo (szklane drzwi do sauny są w jednej linii z okem dachowym). Jedyne co mnie niepokoi, to to, że nad piecem (mimo, że ma osłonę) ściana trochę jakby żółknie (ciemnieje). Ale trudno się dziwić. Już nie raz rozbujałem saunę do ponad 110 stopni. Pozdrawiam T. PS. Interesuje mnie też temat utrzymania w dobrej kondycji ławek - żeby nie było zacieków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts