bachac 20.01.2003 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Akson, a co sądzisz o kabinach prysznicowych z hydromasażem? One mają też chyba funkcję łaźni parowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gregg 20.01.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Akson, ławy z osiki a ściany z drewna skandynawskiego najłatwiej dostępnego w Polsce,Czy w wąskim pomieszczeniu wewnątrz budynku (1,7m) sauna nie może przylegać do ścian działowych? pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 20.01.2003 15:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 On 2003-01-20 10:51, bachac wrote: Akson, a co sądzisz o kabinach prysznicowych z hydromasażem? One mają też chyba funkcję łaźni parowej. No tak... Dobra kabina prysznicowa ( pewnych producentów należy omijać szerokim łukiem )kosztuje od 18.000 zł. No chyba że jest jakaś promocja, to można kabinkę kupić trochę taniej. Nie mniej jednak, bardzo przyjemne wrażenia wypływają z korzystania z takiej kabinki. Ale oczywiście, jak sam napisałeś, jest to efekt łaźni parowej a nie sauny suchej ( fińskiej ). A to mała różnica; są ludzie którym nie odpowiada klimat łaźni parowej i odwrotnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 23.01.2003 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2003 On 2003-01-20 11:47, gregg wrote: Akson, ławy z osiki a ściany z drewna skandynawskiego najłatwiej dostępnego w Polsce, Czy w wąskim pomieszczeniu wewnątrz budynku (1,7m) sauna nie może przylegać do ścian działowych? pozdr, Witam ! Jeżeli chodzi o świerk skandynawski ( panel o wym. krycia 1,25 x 8,6 x 210 cm to cena metra kwadratowego = 45 zł. netto. Jeżeli chodzi o drewno na ławy; gotowe listwy ( polecam abachi ) na ławy to wydatek ok. 16 zł. netto za listwę długości 200 cm. Jeżeli interesuje Cię kompletny cennik na akcesoria do budowy lub wyposażenia sauny, bardzo chętnie prześlę mailem. A propos ścianek wewnętrznych; najkorzystniej jest zachować dystans od ścian, nawet wewnętrznych, a nie jest to wielkie utrudnienie montażowe. Kwestia technologii budowy sauny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 02.07.2003 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2003 Witam ! Po dłuższej nieobecności. Problemy zdrowotne uniemożliwiły mi śledzenie na bieżąco forum. Jeśli jakieś pytania, to proszę bardzo. Akson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.07.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2003 Cześć Wszystkim! Zastanawiam się na zamontowaniem sauny w łazience w mieszkaniu. Łazienka całkiem niemała. Pytanie; jaki wymiar sauny najmniejszy a jednocześnie w miarę przyzwoity do użytkowania?Hej ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 11.07.2003 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 No tak !Sauna w łazience w mieszkaniu do doskonały pomysł. Oczywiście wielkość łazienki jest tu decydująca. Najmniejsza sauna to np. 90 x 120 cm, albo 100 x 150 cm. Nie położysz się w niej, ale dwie osoby na siedząco bez problemu. Najmniejszą saunę jaką widziałem to 90 x 90 cm, ładnie wkomponowana przy kabinie prysznicowej. I też w mieszkaniu.PozdrawiamAkson P.S. Jeśli jakieś pytania, rysunki tak małej sauny to pisz ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 11.07.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2003 Hej Akson.Ja tez mysle o saunie w domu, niestety raczej w lazience, czyli ta najmniejsza z mozliwych.Czy mozna dostac rysunek takiej sauny 90 x 120 z zaznaczeniem pieca i lawek,Jaka powinna byc powierzchnia pod taka saune ( rozumiem, ze troche wieksza.Chce to w lazience zrobic w ten sposob, ze czesc lazienki oddzielam scianka, za ktora jest sauna i prysznic.Co o tym sadziszEMil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 14.07.2003 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Witaj Emil !Oczywiście wyślę Ci rysunek takiej sauny. Częśc podłogi pod saunę może być przygotowana nawet idealnie pod wymiar cokołu sauny.Odzielenie części nazwijmy to saunowej ( sauna + prysznic ) od pozostałej części łazienki to dobry pomysł. Miałem klienta który zrezygnował z wanny na rzecz sauny + prysznica. I to w mieszkaniu w bloku. Więcej z takiego rozwiązania pozytku i dla zdrowia i psychiki.Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 21.07.2003 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Hej Akson, Tydzien mie nie bylo. Niestety rysunku nie dostalem, moze tez jestes na urlopie Emil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 21.07.2003 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Cześć Emil ! Wielkie przepraszam. Byłem kilka dni na Mazurach w sprawach służbowych. W tej chwili wpadłem tuż po podróży do biura i piszę te słowa.Pozwól że się zrehabilituję i prześlę Ci rysynek dziś tj. 22.07.03PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emil 25.07.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2003 Czesc Akson .Czekam na rysunek PozdrawiamEMIl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.07.2003 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 Cześć Emil ! TO ja Akson. Przesłałem Ci na maila obiecany rysunek. Jeśli jakieś pytania, pisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 28.07.2003 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2003 WitamJa również zdecydowałam się na saunę w mieszkaniu.Wielkość ok.150 x 200 cm.Chcę zastosować piec typu Combi żeby mieć saunę suchą i trochę parową.Pytanie ,czy zwykła wentylacja w łazience wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 29.07.2003 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Witaj Kasiorek !Teoretycznie nie potrzebna jest dodatkowa wentylacja w łazience.Mimo tego, że chcesz zastosować piec typu COmbi to wilgotność nie będzie zbyt wysoka, ciągła i uciążliwa. Jest jeszcze pytanie jak duża jest łazienka, bo to też informacja cenna.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 29.07.2003 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Jestem na etapie tynków- czy miejsce gdzie ma być sauna należy wytynkować czy ma zostać goła ściana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 29.07.2003 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Pomieszczenie w którym ma stać sauna ma ok7m2.Oprócz samej sauny ma tam stać prysznic i wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 29.07.2003 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Czołem ! Do Engi. Witam po paru miesiącach. Mieliśmy okazję zamienić parę słów.Możesz spokojnie zapomnieć o tynku w miejscu w którym stanie sauna.Czyżbyś była już blisko tematu sauny w swoim domu?Akson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 29.07.2003 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Do Kasiorka ! No może pokusiłbym sie w tym przypadku o podłączenie kanału wentylacyjnego sauny do komina wentylacyjnego pomieszczenia.Będzie trochę wilgotno w łazience i ciepło. Jestem za. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PMKraw 05.09.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Witajcie! W planowanej łazience w mieszkaniu nie mieści mi się jednocześnie prysznic i wanna. Rozwiązaniem byłby prysznic z łaźnią parową, ale nie mam pojęcia jak wygląda to podczas ekslopatacji. Mam zatem kilka pytań:1. Jakie są minimalne wymiary takiego zestawu?2. Z jakimi orientacyjnymi kosztami należy sie liczyć?3. Czy nie lepiej rozważyć osobną kabinę prysznicową oraz osobną saunę na przykład z piecem COMBI? Co byłoby tańsze i lepsze w eksploatacji?4. Czy jest gdzieś w internecie możliwość obejrzenia takiego prysznica z łaźnią? Nie mam pojęcia jak to dokładnie może wyglądać i jakie są możliwe warianty takiego rozwiązania. Pozdrawiam,PMK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts