akson 24.02.2004 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2004 Witam ponownie Gościa ! Budowa kabiny na podczerwień jest identyczna jak w zwykłej saunie.Tyle że mniejsza kabinka, jedna ławeczka. To tyle.Promienniki montuje się albo w naroznikach i pod ławką, albo w ściankach i pod ławką; zleżne to jest od tego jakiego producenta masz promienniki.PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 03.05.2004 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Witam Serdecznie ! Jakiś czas nie bywałem na forum ale w tej chwili chciałbym odrobić wszystkie zaległości....Jakby co to jestem prawie 24h/dobę.PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 03.05.2004 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Cześć Akson. Dzięki za wymiary kabiny, ale czekam na dalszą część. Saunę, mam nadzieję montować w sierpniu lub wrześniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 03.05.2004 21:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Witaj Tomku ! Dalszą, obiecaną część wyślę chyba jeszcze przed północą ( Jest 23.36 )PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 04.05.2004 01:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.05.2004 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Akson czy sauna może być zrobiona w piwnicy? Czy będzie tam coś jeszcze potrzebne oprócz siły? Jestem w trakcie wykańczania piwnicy i chcę zostawić miejsce na saunę- ile potrzebuję powierzchni, jaka wysokość minimalna (piwnicaok. 2,2m).Czy trudno to zrobić samodzielnie? Proszę o materiały na ten temat na prv.Jakie to będą koszty? Dzięki za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 02.11.2004 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 Witam ! Jakby co, to jestem aktywny ... Pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Akson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 02.11.2004 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2004 cze Akson! wreszczie jestes. sluchaj, mam w planie saune ogrodowa. nasiedzialem sie u ruskich ( w ichnych baniach), plany pieca na drewno sa, tylko realizacja. docelowo chce zrobic to tak: postawic budynek ok 2mx6m, z czego 2x2,5 m wydziele na pomieszczenie pod saune, 2x2,5 na relax, i reszta na przedsionek, co by mi nie wialo z dworu te cala budke chce postawic sam. jedyny problem widze z sama sauna. wiem , ze trza do tego drewno skandynawskie. ale moze gotowa sauna do poskladania wyszlaby prosciej ( po co sie uczyc na wlasnych bledach?) prosze przeslij mi na priva wszelkie dane ( koszt chociaz ogolny tez by sie przydal) pozdrawiam z Estoni P.S. chyba sie troche po saunuje tutaj:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 06.11.2004 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2004 Akson!! to w koncu jestes, czy cie nie ma? oorbus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 07.11.2004 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2004 Witaj !Oczywiście, że jestem! W poniedziałek na pivie masz wszystko czego oczekujesz!Ok?PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 09.11.2004 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2004 Halo ! Oorbus ! A może lepiej więcej wiadomości przysłać na maila ( jakiego ?)PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 10.11.2004 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2004 A ja mam następujące pytania, Aksonie:1. ile waży taka zwykła, prosta 2-osobowa sauna o wym. np. 150 x 200 z najmniejszym piecem (pytam, bo zastanawiam się czy umieszczenie takiej sauny w łazience na poddaszu, w samym rogu, czyli pod dwoma skosami, to nie za duże obciążenie dla stropu w narożniku domu)2. czy robisz sauny w Warszawie3. jaki byłby przybliżony koszt takiej sauny? interesuje mnie piec combi, i miejsca leżące dla 2 osób. Drzwi chętnie całe szklane, ale jeśli jest to duży wydatek to mogę przeżyć drzwi drewniane ze szklanym okienkiem.Możesz odpowiedź wysłać mi na priva, albo mailem.Łazienka ma wymiary 3,77x4,84 i ma okno (90x120) w lukarnie na dłuższej ścianie, więc chyba nie będzie problemów z wentylacją?Może załączysz jakiś delikatny projekcik?Będę bardzo wdzięczna za szybką odpowiedź, bo właśnie jestem na etapie urządzania łazienki (na razie na kompie, ale muszę to sobie jakoś zgrabnie poukładać i pomieścić).Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 12.11.2004 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Witaj ! Odpowiedź na pytania wysłałem na skrzynkę. Ale tak dla wszystkich .... jeżeli chodzi o ciężar sauny i wytrzymałość stropu, to naprawdę bez obaw. Waga sauny wraz z piecem i kamieniami oczywiście to od ok 150 do 250 kg ( mówię tu oczywiście o saunach niedużych, domwych ).Jest to ciężar, który rozkłada się na powierzchni kilku metrów kwadratowych więc strop da sobie z tym radę.PozdrawiamAkson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 12.11.2004 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Wielkie dzięki za odpowiedź. Rzecz warta zastanowienia. Sprawa nie jest pilna, bo na ten rok skończyliśmy prace, zaczniemy ponownie koło lutego-marca. Powiedz lepiej kiedy Cię zawezwać, jeśli się zdecydujemy, tzn. na jakim etapie robót, jakie instalacje muszą już być? Pozdro, Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oorbus 12.11.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Akson! nic nie otrzymalem. ani na priv, ani na maila pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 15.11.2004 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Agnieszek napisał: Wielkie dzięki za odpowiedź. Rzecz warta zastanowienia. Sprawa nie jest pilna, bo na ten rok skończyliśmy prace, zaczniemy ponownie koło lutego-marca. Powiedz lepiej kiedy Cię zawezwać, jeśli się zdecydujemy, tzn. na jakim etapie robót, jakie instalacje muszą już być? Pozdro, Agnieszka Witam ! Najlepszy moment, to łazienka na etapie gotowej podłogi. Potem montaż sauny, a dopiero po jej zamontowaniu pozostałe prace i wyposażenie. Istalacje? Doprowadzenie zasilania - kabelek 5 x 1,5 lub 5 x 2,5 mm2, wychodzący gdzieś za ścianką sauny ( tak aby po montażu nie byłoby go widać ). To wszystko. Pozdrawiam Akson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 15.11.2004 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 oorbus napisał: Akson! nic nie otrzymalem. ani na priv, ani na maila pozdrawiam Witaj ! Jeszcze dziś będziesz miał info. Pozdrawiam Akson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 15.11.2004 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 Czesc akson, planujemy w naszym domu saune. Jaka i kiedy - to 2 niewiadome. W temacie saun jestesmy zieloni. Mam jednak pytanie, czy na etapie instalacji elek. musimy pomyslec o saunie (sila), inne wymogi? Z gory dziekuje za odpowiedz ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
akson 15.11.2004 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 ebi napisał: Czesc akson, planujemy w naszym domu saune. Jaka i kiedy - to 2 niewiadome. W temacie saun jestesmy zieloni. Mam jednak pytanie, czy na etapie instalacji elek. musimy pomyslec o saunie (sila), inne wymogi? Z gory dziekuje za odpowiedz ebi Witam! Piec potrzebuje trochę prądu. Potrzebne będzie zasilanie; najczęściej stosowany przekrój przewodu zasilającego to 5 x 1,5 mm2 lub 5 x 2,5 mm2. Wszystko zależne jest od wielkości sauny. Im większa tym mocniejszy piec oczywiście. W warunkach domowych to piece od 4,5 kW do 9 kW. Siła - zdecydowanie. Acha ... i zabezpieczenie różnicowo-prądowe. Pozdrawiam Akson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 15.11.2004 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2004 akson, serdeczne dzieki pozdrawiam ebi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts