mika30 12.03.2003 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2003 Sytuacja jest taka d ok 8-u miesięcy mieszkam w domu który sąsiaduje ok. 200 z posesją człowieka który hoduje świnie, nie wywozi obornika (wielka dymiąca pryzma)dodam że jest to miasto -10 tyś ludności, niby małe ale jednak nie wieś.Byłam w miejscowym urzedzie i powiedzano mi że działka tego pana podobnie jak i moja ma przeznaczenie pod dzialalność o niewielkiej uciążliwości - jak tu rozumieć niewielką uciążliwość skoro w ciepłe dni nie mogę otworzyć okna , zrobić grila,pielić w ogrodzie. Zimą jest wcale nie lepiej, o wietrzeniu sypialni przed snem lepiej zapomnieć Może ktoś wie jak z tym problemem walczyć.Przeprowadzka nie wchodzi w grę bo jeszcze długo będę splacać kredyt zaciągniety na kupno domu ( a takie wyjście sugerowal mi burmistrz cha - cha) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arek99 13.03.2003 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 najprościej byłoby wytruć mu te świnki a tak na poważnie, to wcale Ci nie zazdroszczę - może jakiś sanepid, czy wydział ochrony środowiska?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 13.03.2003 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Trudna sprawa, poniewaz obiekt juz istnieje. Mozesz posadzic od strony plyty gnojowej gesty paszadrzewien. Wersja pokojowa koegzystencyjna Mozesz pisac pisma do sanepidu, wydzialu ochrony srodowiska - nasylac kontrole z tych instytucji wskazujac np na brak zbiornika na odcieki od plyty gnojowej, nieprawidlowe oproznienie plyty, zanieczyszczenie powietrza odorami, gazami i mikrorganizmami - wersja wojenna.Tak czy tak produkacja pewnie nie zostanie przerwana a tylko ograniczenie uciazliwosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 13.03.2003 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że smród jest niemierzalny i są kłopoty z określeniem czy mieści się on w normach (których właściwie nie ma ).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 13.03.2003 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Niestety to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika30 13.03.2003 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Dziękuję za odpowiedzi, z tego co wiem np. od straży miejskiej ten człowiek to ciężki zakapior co to żywemu nie przepuści. Miał już sprawy w sądzie i nawet jakieś wyroki , nawet w NSA. Bo jak się okazuje sąsiedzi nie siedzieli bezczynnie, ale on to ma gdzieś.Nadal czekam na rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 13.03.2003 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 To że działka ma przeznaczenie w planie na działalność o niskiej uciążliwości, to nic nie wyjaśnia. Zrób tak napisz do Urzędu Miejskiego pismo z prośbą o udzielenie odpowiedzi na pytanie: Czy na działkce oznaczonej nr....., położonej w miejscowości ......, dopuszczone jest usytuowanie budynków inwentarskich. Jeżeli nie jest dopuszczone, to napisz pismo do Powiatowego Inspektora Nadzoru Budowlanego, że użytkowanie budynków inwentarskich, położonych w miejscowości........, na działce nr ........, narusza w sposób istotny ustalenia miejscowego planu zagospodarowania, w związku z czym użytkowane są z naruszeniem prawa. Poza tym możesz napisać do Powiatowego Lekarza Weterynarii, wniosek o przeprowadzenie kontroli. Pozdrawiam Marek (chrum,chrum) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mika30 14.03.2003 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Witam dziękuję za odpowiedzi, może ktoś miał podobny problem,ciągle nie mogę uwierzyć że w mieście można bylo zeswolić na taką działalność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts