Świerzak 23.06.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 kiedy ma sie kasę aby budować i grodzić.. a poważnie hmm... to było poważnie , wszystkie wymienione powyżej argumenty przemawiją za tym aby działka była ogrodzona..... co do kosztów ja planuję od stron tylnej i bocznych wariant siatka (8-10 pln za mb- powlekana 1,5m wys.) słupki co 2,5 m koszt 7 pln mb- jeden wychodzi 14 pln ale jest naprawde solidny i mocny, pomiędzy słupki wpuszczane płyty betonowe , kupiłem okazyjnie, ale równie dobrze mogą być krawężniki. Od frontu działki w planie będzie coś solidniejszego... tak aby na przyszłość był większy murek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 24.06.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 A mi się nasunęła takie pytanie dotyczące siatki... Czy u Was też siatka ocynkowana wychodzi drożej niż powlekana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 24.06.2006 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 U mnie też a chciałam wstepnie ocynk, zrezygnowałam. I wykonuje inne ogrodzenie-spawane z płaskowników i rur kwadratowych 50/50 i 25/25mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 24.06.2006 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Ogrodziłem starą siatką kupioną za grosze na złomie, za słupki robiły rury i kołki po 2 m. Ogrodzenie właściwie nic nie kosztowało (stal poszła w górę i na złomie więcej teraz wezmę za tą siatkę niż wcześniej zapłaciłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andriej 27.06.2006 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Dziękuje wszystkim za opinie,postanowiłem zrobić ogrodzenie docelowe z 3 stron i tymczasowe od frontu. Myślę, że to dobry pomysl,pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ddoommiinniikk 27.06.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ja gordze po stanie surowym zamkniętym i jest to dość optymalne rozwiązanie Zgadzam się. Może być nawet przy stanie surowym otwartym - z oknami i drzwiami już nie jadą tak wielkie pojazdy jak z bloczkami i betonem. Można wtedy dodatkowo odgrodzić część ogrodową posiać, tam trawę, zasadzić drzewka i inne rośliny. Gdy będziemy się wprowadzać, to trawnik będzie miał już jakiś wygląd. Jeśli ma ktoś dużą działkę i więcej niż 10 metrów od domu do granicy to może sobie od razu grodzić. Nawet największy samochód zdoła wymanewrować; gdy działka mniejsza i - tak jak u mnie - odległość od boków domu do boków działki wynosi minimum, to należy odłożyć budowę ogrodzenia do czasu zrobienia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 27.06.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ogrodziłem starą siatką kupioną za grosze na złomie, za słupki robiły rury i kołki po 2 m. Ogrodzenie właściwie nic nie kosztowało (stal poszła w górę i na złomie więcej teraz wezmę za tą siatkę niż wcześniej zapłaciłem). A potem się dziwić, że nawet siatkę potrafią ukraść a pręty zbrojeniowe trzeba na ostatnią chwilę na budowę sprowadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 27.06.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam Właśnie, właśnie mi też ukradli siatkę Ale teraz zaryzykowałam i wtopiłam ją w fundament. A propos pytania - wszystko zależy od wielkości działki absolutnie zgadzam sie z opinią Pbobi i ddoommiinniikk pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 27.06.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ja się boje myśleć ile wyniesie ogrodzenie mojej działki 27x700 metrów! To sobie możesz fajną drogę zrobić przez teren działeczki..Albo zasadzić pyry:) Serio 700mb??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Zależy kto jaką ma sytuacje "geograficzną" u siebie. Ja zrobiłem tymczasowe co prawda raczej z konieczności...ale teraz już po doświadczeniach wiem, że to bardzo dobre rozwiązanie... Co z tego, że słupek ciężarówka zachaczy Rozbierałem już kilka "przęseł", żeby glina z dołu na szambo została wykopywana na drogę a nie na działkę...etc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 27.06.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 My mamy działkę graniczącą z zaprzyjaźnionym sąsiadem. Wspólne wymiary to 70 m x 106 m. Zrobiliśmy docelowe ogrodzenie z trzech stron, zaś z frontu siatkę (narazie docelową, tzn. ocynkowana oparta na wkopanej w ziemię płycie betonowej). Między naszą działką a sąsiadem brak jest ogrodzenia (z czasem zrobimy sobie jakiś płotek drewniany). Budowa ruszyła już 3 tygodnie temu i bardzo sobie chwalę wcześniejsze zrobienie ogrodzenia (wiadomo, że wszystkich materiałów to nie zabezpieczy, ale chociaż śpię spokojniej --> zostało mi część stali od zbrojenia i leży sobie od tygodnia tak jak leżała ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 27.06.2006 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 My mamy działkę graniczącą z zaprzyjaźnionym sąsiadem. Wspólne wymiary to 70 m x 106 m. Zrobiliśmy docelowe ogrodzenie z trzech stron, zaś z frontu siatkę (narazie docelową, tzn. ocynkowana oparta na wkopanej w ziemię płycie betonowej). Między naszą działką a sąsiadem brak jest ogrodzenia (z czasem zrobimy sobie jakiś płotek drewniany). Budowa ruszyła już 3 tygodnie temu i bardzo sobie chwalę wcześniejsze zrobienie ogrodzenia (wiadomo, że wszystkich materiałów to nie zabezpieczy, ale chociaż śpię spokojniej --> zostało mi część stali od zbrojenia i leży sobie od tygodnia tak jak leżała ). Jeśli myślisz, że ogrodzenie jakiekolwiek chroni twój dobytek to się grubo mylisz. Ogrodzenie jako takie może ew. odstraszyć "przypadkowego" złodzieja. Nigdy się nie przekonam, że ogrodzenie to zabezpieczenie przed kradzieżą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 28.06.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Ja się boje myśleć ile wyniesie ogrodzenie mojej działki 27x700 metrów! To sobie możesz fajną drogę zrobić przez teren działeczki..Albo zasadzić pyry:) Serio 700mb??? Witaj mogę zaproponować Ci przęsło 150/200 z płaskownika za 125,00zł z transportem + słupek gratis...jestem z Gorzowa Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 28.06.2006 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 http://images2.fotosik.pl/94/2dd21299514c3c5em.jpg' alt='2dd21299514c3c5em.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 28.06.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 mniej ni więcej coś takiego jak coś to dzowoń 607 870 999 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 28.06.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 http://images4.fotosik.pl/57/96faa4abd8fa41d9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 28.06.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 a to moje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 28.06.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Cassandra a ta cena to jest już z podmurówką i towarem z nią związanym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
casandra75 29.06.2006 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Witaj - bez pobmurówki - moi murarze biora jakieś 30,00zł od metraA cena jest niska bo i zamówienie duże przy mniejszych ilościach byłoby gdzieś około 140,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 29.06.2006 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Jeśli myślisz, że ogrodzenie jakiekolwiek chroni twój dobytek to się grubo mylisz. Ogrodzenie jako takie może ew. odstraszyć "przypadkowego" złodzieja. Nigdy się nie przekonam, że ogrodzenie to zabezpieczenie przed kradzieżą. Święte słowa! Ja też łudziłem się, że ogrodzenie chroni przed kradzieżą. Jednak okradli mnie jak już było ogrodzenie - mało tego, uciekajas sku....yny zniszczyły siatkę przełażąc przez nią, mimo, że od frontu ogrodzenie było jeszcze nie skończone. Kable które mi ukradli, elektrycy położyli jeszcze raz, ale zniszczoną siatkę naprawić ciężko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts