mackre 22.06.2006 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 jak wyżej. Chciałbym wiedzieć czy sprawdza się i czy nie ma z nim niespodzianek które moga utrudniać życia. No i jak z trwałośćia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 22.06.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Generalnie niezły produkt zainstaowałem ich kilka.Poleciłbym ci natomiast kominek merkurego http://www.merkury.win.pl ma tą przewagę nad lechmą że ma wkłady szamotowe w palenisku no i kruciec przyłonczeniowy do powietrza z zewnątrz budynku ma też wersję z miedzianą wężownicą schładzającą pod którą można podłonczyć zawór termostatyczny do schładzania kominka.Czy też kominek byrskiego http://www.kominki.byrski.pl gdzie poza opisanymi wyżej zaletami w cenie znajduje się automatyka do pompy obiegowej i do przepustnicy powietrza jak i sama przepustnica sterowana elektronicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 22.06.2006 13:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 Z tego co się orientuje to Lechma ma również kształtki szamotowe. A jak to wygląda cenowo porównując z Merkurym i Brylskim ( nie słyszałem o nim wczesniej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 22.06.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 zależy o jakiej mocy mówimy jeżeli codzi o równoważnik makroterma 18 to w byrskim będzie to kominek 17 kw który kosztuje z osprzętem z prostą szybą 6466 brutto natomiast z szybą panorama 6990 brutto co do merkurego to model z prostą szybą 24 i wężownicą schładzającą 5420 zł natomiast z szybą pryzmatyczną 26 kw i wężownicą 6190 brutto kominki merkurego możesz obejżeć w castoramie.kominki byrskiego mają o 2 milimetry grubszą blachę merkury 4 mm byrski 6mm.W razie pytań wal jak w dym na mejla [email protected] pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 23.06.2006 04:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 jak wyżej. Chciałbym wiedzieć czy sprawdza się i czy nie ma z nim niespodzianek które moga utrudniać życia. No i jak z trwałośćia Pozdrawiam odpowiem CI za 2 miesiące ,wkład jest na etapie zabudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackre 23.06.2006 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Dzieki ,czekam na opinie kolejnych użytkowników pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geezer 31.08.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 kominki byrskiego mają o 2 milimetry grubszą blachę merkury 4 mm byrski 6mm.W razie pytań wal jak w dym na mejla [email protected] pozdrawiam Czy do cišgłego palenia nie powinna być przypadkiem blacha min. 8mm ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 01.09.2006 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 kominki byrskiego mają o 2 milimetry grubszą blachę merkury 4 mm byrski 6mm.W razie pytań wal jak w dym na mejla [email protected] pozdrawiam Czy do cišgłego palenia nie powinna być przypadkiem blacha min. 8mm ?? to chyba w kominkach powietrznych w wodnych większość producentów stosuje takie gróbości o których pisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 01.09.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Bardzo ważne jest wyłożenie ścianek szamotem w kominkach z płaszczem, czego nie zastąpi grubsza blacha. Lechma i wielu innych producentów nie stosuje szamotu na ściankach. Z praktycznego punktu widzenia te kominki eksploatacyjnie są dużo gorsze; mniejsza sprawność, niedopalanie gazów, zarastanie sadzą kominka i komina.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 01.09.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 A co sądzicie o kominkach z KRATKI.PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mWini 06.09.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 A co sądzicie o kominkach z KRATKI.PL? Cena jest ich chyba najwiekszą zaletą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.09.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 To akurat wiem. Ale może ktoś ma taki kominek i może się podzielić wrażeniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_cn 06.09.2006 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Podtrzymuje temat. Własnie zamówiełm kominek z płaszczem wodnym LECHMA z wyposażeniem dodatkowym w postaci chłodnicy płaszcza wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 06.09.2006 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Jacek może podaj cenę- tez mysle o tym kominku, czy dostałes jakis rabat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_cn 07.09.2006 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 3150 netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 07.09.2006 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 a co myslicie o CTM???????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AWIk 07.09.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 My mamy LECHMę 15kW. Jestemy po pierwszym sezonie. Nie mielimy zbyt suchego drewna, no i rzeczywicie wkład zarósł. A może rzeczywicie dlatego, że cianki sš z blachy a nie z szamotu?Nie wiem. Całkiem ładnie wyglšda w porównaniu do Makroterma, i jest dużo tańszy, no i polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 07.09.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 I ja się dołączę do pytania. Mi się podobają szyby pryzmatyczne, a lechma takie posiada, tylko ten szamot, chyba faktycznie by sie przydał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 07.09.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 I ja się dołączę do pytania. Mi się podobają szyby pryzmatyczne, a lechma takie posiada, tylko ten szamot, chyba faktycznie by sie przydał? a nie można czasem szamotu wymurować w palenisku z cegieł szamotowych zaprawą szamotową np górkal 40? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm1964 13.09.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Mario to pytanie czy odpowiedź? Ja jestem prawie zdecydowany na kominek w płaszczu, martwi mnie tylko ewentualność zarastania paleniska - czy w tym z szamotem tez to moze wystapić? jestem raczej leniwcem i nadierne skrobanie mnie nie pasjonuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts