NOTO 19.12.2007 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Jak moc jest za duża to można do śrdka wstawić cegły szmotowe, które ograniczą palenisko -> moc spada a zwiększa się akumulacyjność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sew 06.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Podłączę sie do tematu. Czy macie w pomieszczeniu z kozą kanał wentylacyjny, czy wogóle jest potrzebny? Czy macie doprowadzone zimne powietrze w poblize kozy? Jest potrzebny. Niestety. Ja będę miał rekuperator a mimo to muszę mieć komin z wentylacją grawitacyjną, którą to zamierzam zamykać lub domykać na okres nie palenia w kozie. Wydaje mi sie ze nie masz racji. Wlasnie zastanawiam sie nad koza w domu z wentylacja mechaniczna. Przejrzalem troche teorii i wentylacja grawitacyjna nie jest niezbedna a wrecz zabroniona w jednym pomieszczeniu z wentylacja mechaniczna. Albo jedno albo drugie. Kozy czy innych piecow nie mozna laczyc z wentylacja mechaniczna wyciagowa, ale z nawiewno-wywiewna jak najbardziej. Jak trzeba to moge poszukac zrodla dla pewnosci bo fachowcem w tym wzgledzie nie jestem (jeszcze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CuoreRosso 22.01.2008 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Wystarczy zapewnić dopływ powietrza oddzielnym kanałem (np. poprowadzonym pod podłogą) do kozy, a właściwie jej komory spalania, która też winna być zamknięta. To, że są kozy z możliowścią doprowadzenia do nich powietrza z zewnątrz jest pewnikiem (np. nowa seria Jotul).I wtedy żaden problem przy wentylacji mechanicznej. Koza będzie traktowana jako piec z zamkniętą komorą spalania. Wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarkotowa 13.02.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 jarkotowa napisał: A ja mam taka koze w domu na wsi. I jestem BARDZO zadowolona. Ta jest w kuchnio-jadalni. W sypialni tez taka bedzie. Narazie, jak widac, na podlodze jest wylewka, ale koza bedzie stala na kamieniu (piaskowcu). jarkotowa, ja mam taką samą w pomieszczeniu 60m2 i muszę powiedzieć, że grzeje nieźle. Trochę jeszcze nie umiem obslugiwać, bo szybka mi się brudzi (to chyba ten papier, który ciągle wkładam do niej, żeby ładniej się paliło... cha cha cha). Faktycznie, popiół wyciąga się bez problemu. Moją kozę różni od twojej to, że rura zamontowana jest z tyłu, a górną część wykorzystujemy do pogrzewania zupy, mięska czy też herbatki w czajniku. Powodzenia w użytkowaniu! Druga koza ma wyjście z tyłu. Podczas stawiania ściany zostawiono okrągły otwór, który okazał się niepotrzebny. Nie było innego wyjścia, trzeba było rurę poprowadzić w ten sposób. Druga koza ma wyprowadzenie z tyłu. No i nie da się ukryć, że lepiej to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paty 13.02.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 A ja mam taka koze w domu na wsi. I jestem BARDZO zadowolona. Ta jest w kuchnio-jadalni. W sypialni tez taka bedzie. Narazie, jak widac, na podlodze jest wylewka, ale koza bedzie stala na kamieniu (piaskowcu). http://www.jaknet.pl/zuzia/cegla2.jpg mam taką samą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.02.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 a macie jakas koza z płaszczem wodnym ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.03.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 a macie jakas koza z płaszczem wodnym ?? Nie mam, ale produkują: Romotop - Zlin: http://www.romotop.cz/produkty-piece-kominkowe-romotop-zlin-z-p Edil Kamin: http://www.edilkamin.com/pl/termostufe_a_legna_modelli.aspx Pewnie jest więcej, wystarczy poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qqrq5 13.03.2009 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Edil Kamin nad ta sie własnie zastanawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klepka70 05.05.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 czy macie jakis pomysl na rozprowadzenie cieplego powietrza z kozy do innego pomieszczenia moze jakims przewodem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudybolo 09.10.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2012 Witam!Chce zamontowac w salonie okolo 50m2 piecyk wolnostojacy interesuje mnie ten model INVICTA CHAMANE antracyt ponizej podaje linkhttp://www.cieplotek.pl/502,piec-wol...-antracyt.htmlczy ktos z Panstwa ma moze taki piecyk u siebie w domu.Poprosze o opinie dziekuje i pozdrawaiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 10.10.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 Wizualnie wygląda jak piec krematoryjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudybolo 12.10.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 Doradzcie prosze jaka koze kupic, do 5 tys. bo jedna mi sie podoba ale zona mowi ze wyglada jak trumna,a nie ktorzy jak piec krematoryjny .Dzieki wielkie za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 13.10.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 to dlaczego wybierasz taki ''dizajn'', może jakaś klasyka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chudybolo 13.10.2012 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2012 raczej podobaja mi sie nowoczesnym stylu bo taki rustyklny to nie bedzie mi pasowal do pokoju,i podoba mi sie te krematorium ale nie wiem czy warto taki kupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts