Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiedzkie dzieńdoberkowanie - poradźcie

inż. Mamoń

Recommended Posts

Mieszkamy od września, teraz jest ciepło i wiele okazji do spotkań przez płot i .... Nasi sąsiedzi to małżeństwo w wieku około 55 lat. My jesteśmy o dobrych kilkanaście lat młodsi. Facet się do mnie normalnie odzywa, na ogół to ja mówię dzieńdobry, ale zdarza się że on. Trochę nawet zagada o pracy w ogrodzie. Pożyczył mi nawet grabie z długim trzonkiem bo moje miały trochę krótki - ogólnie w porządku. Jego żona też w porządku - odezwie się i pogada do mnie i do mojej małżony. Problem jest jeden: ten facet ignoruje moją małżonę - a przynajmniej tak się jej i mi też wydaje. On jej dzieńdobry nie powie chociaż powinien, a nawet nie raczy odpowiedzieć jak odezwie się moja żona. Tak to jakoś wygląda niezbyt ciekawie. Dodam, że nie byliśmy u sąsiadów z zapoznawczą wizytą bo nie czuliśmy takiej potrzeby - może był to nietakt z naszej strony? A pytanie moje jest takie - czy zagadnąć zupełnie wprost sąsiada co jest grane i w razie czego powiedzieć mu, że jak będzie olewał moją żonę to może sobie darować odzywanie do mnie? Co byście zrobili na moim miejscu?

• Odpowiedzi 67
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja bym pojechala po bandzie :lol:

Na cały glos" DZIEN DOBRY SĄSIEDZIE!!!" :lol:

Tak zeby nie bylo watpliwosci czy uslyszal mruczenie pod nosem :wink:

Ciekawe co by zrobil, jakby nie odpowiedzial rownie glosno i radosnie bym zawolala "O co chodzi sąsiad :wink: ? :lol:

Moze go czyms malzonka urazila? :o

Dziwna akcja - moi sasiedzi jak sie nie odzywaja to juz do kazdego, nie ma selekcji :lol:

W kwestii kto pierwszy nie wiem- niby facet kobiecie , a mlodszy starszemu. Na tym sie nie znam :wink:

A swoją drogą ruch tutaj większy niż na RW - chyba się przeniosę do psychologa 8)

Jesli sie Twojej Zonce nie ulozy z sasiadem to Ja do nas do szpitala mozesz zapisac :D

Pomagamy skutecznie

Co do pytania , to ja bym sobie odpuscila zagadywanie sasiada.