Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wniosek o zwrot Vat

MarzannaPG

Recommended Posts

Dopiero się za to zabrałam i już na wstępie poległam. Przy samym wniosku (załącznik jakoś wypełniłam, ale jeszcze nie do końca). Załamała mnie część D "Obliczenie kwoty zwrotu oraz przysługujących limitów". W D1 mam podać "kwotę zwrotu prze ograniczeniem limitem" :o a w D2 "obliczenie przysługujących limitów oraz kwoty zwrotu zgodnie z art jakimśtam", w tym jest mowa o cenie 1m2 powierzchni :o . Skąd mam wziąć ten 1m2 i czy został ogłoszony (gdzie?) bo ponizej jest adnotacja, że części tej nie wypełnia się jeśli nie została ogłoszona ta cena. Ufff?

Ktoś pomoże?

:(

Ok. Dzięki.

No to idźmy dalej: Jeżeli na fakturze jest taki numerPKWiU:

28.11.23-63.39 a w wykazie taki: 28.11.23-63 czy to znaczy, że materiał odlicza się? Czy to 63.39 jest tylko uściśleniem do 63?

Czy do 30 czerwca odliczam Vat za rok 2005 i 2004 (od maja oczywiście) czy mogę tylko za 2005? Dodam, że robię odliczenie zakwalifikowane jako 'raz w roku' a nie 'po zakończeniu inwestycji". Za 2006 oczywiście nie odliczam? Dopiero w przyszłym roku?

No to idźmy dalej: Jeżeli na fakturze jest taki numerPKWiU:

28.11.23-63.39 a w wykazie taki: 28.11.23-63 czy to znaczy, że materiał odlicza się? Czy to 63.39 jest tylko uściśleniem do 63?

Odlicza się

Czy do 30 czerwca odliczam Vat za rok 2005 i 2004 (od maja oczywiście) czy mogę tylko za 2005? Dodam, że robię odliczenie zakwalifikowane jako 'raz w roku' a nie 'po zakończeniu inwestycji". Za 2006 oczywiście nie odliczam? Dopiero w przyszłym roku?

Za 2004 i 2005. Wydaje mi się, że 2006 też mozesz, ale nie jestem pewien, lepiej zapytaj w US.

Arecki

Wielkie dzięki za odpowiedzi.

A ktoś wie czy za 2006 do końca czerwca można odliczać czy nie? Dziś się już nie zapytam ani w weekend. :( Trochę to by było dziwne bo np. podatek dochodowy rozliczamy za rok ubiegły do końca kwietnia tego roku ale bez tych 4 miesięcy. No ale zwrot Vat trochę się rządzi innymi prawami...