Martin 13.03.2003 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Niedługo przymierzam się do ocieplenia domu. Mam ścianę z pustaków Maxa (grubość 25 cm). Planuję dać 12 cm styropian + cienkowarstwowy kolorowy tynk mineralny. Jaki system jest dobry i niedrogi? Będę wdzięczny za Wasze opinie (ceny za m2 całego systemu, tj. siatki, kleje, tynki, styropiany, kołki, a także Wasze doświadczenia z konkretnym systemem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 14.03.2003 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Wrzuciłeś niełatwy temat. Ceny - jak wszystko zależą od regionu i aktywności dystrybutorów poszczególnych systemów dociepleń. Dlatego wydaje mi się, że trudno będzie jednoznacznie znaleźć odpowiedźna frapujące Cię pytanie.Spróbuj zapytać na lokalnych regionalnych grupach dyskusyjnych - w wątku KLUB BUDUJĄCY. Odszukaj swój region i tam postaw pytanie jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 14.03.2003 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Musisz obdzwonić kilka okolicznych firm i odwiedzić te, które sprawią dobre wrażenie. Nie ma żadnych regółJa w składzie budowlanym kilkaset metrów od biura dostałem cene na porządny system (Arbet+Knauf+Tikurilla) niewiele droższy od jakiś wynalazków (6 tys.brutto za 180 m2) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MrFroh 15.03.2003 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2003 mam ten sam problem w tej chwili.Region Śląsk.Szugam argumentów za wełną. "murator" podaje to właściwie jednoznacznie no ale jest jeszcze cena...wg wstępnych informacji : za komplet sytemu ( z robocizną) w styropianie usłyszałem już 50 zł ale tez i 80 zł.W wełnie 100 i 115 zł (Isover)m2 systemu (sam materiał) kosztuje 51 zł.Pytasz o styropian. Dlaczego nie decydujesz się na wełnę?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomanP 18.03.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 wełna ogłoszenie z muratora (lamelowana), 89zł/m.kw. przed upustami bez robocizny. Kompletny system ociepleń. Wejdź na strony producentów wełny i zapytaj doradców technicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martin 18.03.2003 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Wybrałem styropian ze względu na cenę, wagę, łatwość obróbki itp.Wstępnie zdecydowałem się na zestaw 12 cm styropian z tynkiem mineralnym białym ATLASa (grubość ziarna 2mm), a na koniec kolorowa farba silikatowa. Myślę że to jest optymalne rozwiązanie jeśli chodzi o jakość do ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viator01 19.03.2003 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Ja też tak myślę, atlas jest ok, niezbyt wysoka cena, i świetny w układaniu, sprawdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts