mart_krakow 23.06.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 Witam, Mam następujące pytanie: Czy można wykorzystać bloczki betonowe do budowy jednej ze ścian garażu ??? Zostało mi około 200 bloczków betonowych z których budowałem ścianę fundamentową i chciałbym je wykorzystać w jakiś sposób. 1) Czy nadawać się będą do budowy ściany garażu (szerokość bloczka 24 cm) ??? 2) Czy jeśli będzie je można wykorzystać w tym celu to czy wystarczy ich ocieplenie styropianem ??? pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie opinie mart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 23.06.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2006 oczywiście że można podejrzewam że nawet można je kłaść "na sztorc" grubość 12 cm wystarczy ze względów konstrukcyjnych no chyba że uwzględnimy też ew. uderzenie samochodem to może i "na płask" proponowałbym je położyć warstwami od dołu w całym garażu dopóki starczy a potem np. cegła ma 12 cm szerokości lub w wersji 24 cm jakimś pustakiem betonowym coś w tym stylu http://www.dombet.pl/index.php?t_pid=11&PHPSESSID=f4bc2884e961c9272c5376adfe67d40e a co do ocieplenia - jak garaż będzie nieogrzewany to po co go ocieplać???? ale nie ma technicznych przeszkód do oblepienia ich styropianem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts