Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kolonie, obozy

Paulka

Recommended Posts

Paulka - ale to chyba nie w tym roku :wink: Moje wyjeżdżają jutro.

Mogę z czystym sumieniem polecić obozy językowe ( i żeglarskie) - moje dzieci jadą 3 rok z rzędu. Też dostałam ten namiar jako polecony i nie żałuję. Opieka super, żarcie super - i fajne dzieciaki. Kameralne grupy. A najważniejsze, że nie mają 5 minut wytchnienia to i pomysłów głupich nie mają :wink:

Zajrzyj tu :

http://www.olton.com.pl/obozy_jezykowe_dla_mlodziezy.php

no własnie że w tym roku :oops:

Znalazłam już kilka, jest sporo możliwości, ale niektóre ceny mnie osłabiają :roll:

Wiem, że w ostatni turnus chyba jeszcze się da upchnąć ... około 1600 to teraz norma - ja wiem, że tu rzeczywiście warto za tą opiekę

A ja mam x2 :):)

To ja nie zazdroszczę :wink:

Ale przynajmniej jest im raźniej :)

Ja znalazłam też ofertę obozu w Chorwacji (sprawdzona, rok temu było tam dziecko szwagierki) , w pięknym miejscu a cena porównywalna do Polski - ok 1400 - 1500 zł za wszystko.

No i trochę mam "myślenice" teraz :-?

W każdym razie dzięki za link. Problem w tym, że z mojej siostry taka sportsmenka jak ze mnie zakonnica :wink:

Ewentualnie ten językowy...

Znalazłam też jakiś jeździecki, co mogłoby ją zainteresować, ale w miejscowości: ".....koło..." ani jednej nazwy nie znam, obawiam sie że to jakaś wielka dziura z łąką, potoczkiem i dwoma koniami :wink:

To ja nie zazdroszczę :wink:

Ale przynajmniej jest im raźniej :)

Ja znalazłam też ofertę obozu w Chorwacji (sprawdzona, rok temu było tam dziecko szwagierki) , w pięknym miejscu a cena porównywalna do Polski - ok 1400 - 1500 zł za wszystko.

No i trochę mam "myślenice" teraz :-?

W każdym razie dzięki za link. Problem w tym, że z mojej siostry taka sportsmenka jak ze mnie zakonnica :wink:

Ewentualnie ten językowy...

Znalazłam też jakiś jeździecki, co mogłoby ją zainteresować, ale w miejscowości: ".....koło..." ani jednej nazwy nie znam, obawiam sie że to jakaś wielka dziura z łąką, potoczkiem i dwoma koniami :wink:

Kombinuj, ale nawet łączka i potoczek mogą być fajne - pozna nowe dzieci ...

Mnie się podobają obizy Oltona, bo tam jeżdżą "normalne dzieci". NIe ma agresji, kradzieży i tego wszystkiego co na "normalnych" obozach.

Przy wyborze zwróć uwagę na liczebność grup i całej imprezy. Ja się głównie tym kierowałam.

Ja moje dzieci w zeszlym roku wyslalam na oboz karate, z klubu do ktorego chodza od 3 lat. Super opieka, zero czasu na 'glupoty'. Moj synek mial w zeszlym roku 6 i pol lat, a corka 10. Nasza szkola organizuje tez obozy sportowe, moje dzieci tej zimy byly na zawodach narciarskich (tez ze szkoly). Zaleta wysylania dziecka na oboz ze szkoly jest taka, ze dzieci znaja juz kadre, a ja wiem, ze beda pod dobra opieka. W tym roku w sierpniu jada na oboz windsufingowy na Hel i jedzie z nimi sam pan dyrektor :wink: Osobiscie troche balabym sie wyslac moje dzieci na oboz organizowany przez firme, ktorej tak naprawde nie znam.

• 3 weeks później...

Hej !

A ja polecam to miejsce: http://wikaro.pl/

Moja córka w tym roku wybrała się po raz drugi na obóz w Pasymiu. Naprawdę warto. Wspaniała kadra (cały czas taka sama), super zajęcia od rana do nocy.

Dziecko wraca naprawdę szczęśliwe. Niestety krótko i drogo... Ale w przyszłym roku i tak znowu córkę wyślę...

• 4 years później...

Nie bardzo nas interesuje obóz typowo sportowy. Sądzę, że na taki wyjazd jadą dzieci już zaznajomione i zintegrowane. Wtedy osoba z zewnątrz może czuć się nieswojo hm?

Nas interesuję wyjazd tematyczny. Znalazłam tematyczne wyjazdy np. "Camp Rock- Open Musical" albo "Życie w kabarecie" . Wyjazd organizowany przez BUT. Zobaczymy jak będzie :)

Koleżanka wysyła dziecko na kolonie z Mangą. :) też fajne :)

Jeżeli niekoniecznie survival, to kolonia Angory w Bornym Sulinowie ma hasło "czary-mary nad jeziorem". Moja córka była na obozie tanecznym w Przysietnicy. Oprócz tańca dużo zajęć (konie, basen, zjazd z okna na miotle, obserwacje astronomiczne i jakieś różne inne cuda też pod hasłem "czarów"). Ośrodek nazywa się "Czardworek".