adi7 24.06.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Witam czy mozecie powiedzieć jakie wam wychodzą wstępne koszta stanu surowego zamkniętego, tzn materiały plus robicizna. Ojciec najtaniej znalazł firme za 33 tys(robocizna) co i tak wydaje mi sie dużo. Czekam na wasze sugestie pozdrawiam Adrian Hibszer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 24.06.2006 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 Witam czy mozecie powiedzieć jakie wam wychodzą wstępne koszta stanu surowego zamkniętego, tzn materiały plus robicizna. Ojciec najtaniej znalazł firme za 33 tys(robocizna) co i tak wydaje mi sie dużo. Czekam na wasze sugestie pozdrawiam Adrian Hibszer Witam. A o jakim domu rozmawiamy? Mnie stan surowy zamknięty kosztował 130 tyś. (robocizna 25 tyś.) Mały domek parterowy (niecałe 100 m2). Ściany z Ytonga, jedna warstwa 36,5 cm, więźba impregnowana ciśnieniowo i deskowana, pokrycie z dachówki ceramicznej, okna PCV Aluplast 5k z jednostronną okleiną drewnopodobną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 24.06.2006 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2006 My za nasz domek płacimy 34 tys. za robociznę w 4 etapach: 1. Fundamenty (prace ziemne + wykonanie fundamentów monolitycznych z betonu o wys. max. 185 cm + wyk. izolacji przeciwwilgociowych i termicznych + obtynkowanie styropianu + zasypanie fundamentów od środka z ubiciem mechanicznym zagęszczarką + obsypanie z zewnątrz i uformowanie skarp + wykonanie pierwszej wylewki) 2. Parter z fikuśnymi oknami i drzwiami + schody (pokręcone, jak żydowski paragraf ) 3. Poddasze użytkowe z mniej fikuśnymi oknami 4. Dach i kominy (dachówka ceramiczna, obróbki blacharskie, rynny, obłożenie komina kamieniem, itp.) Wymiary domku: +/- 11m x 12m, dach 2-spadowy na planie krzyża, garaż w bryle domu. Pozdrawiam P.S.: To jest tylko robocizna, ale stan surowy zamknięty mamy nadzieję zmieścić w kwocie ok. 180 tys. PLN (tylko sama budowa, nie licząc mediów, działki, papierów, itp.). Budujemy z Porothermu 30 P+W chcemy ocieplić 12 cm wełną (może się uda-ale to już temat wykończeniowy) , więźba w konstrukcji kleszczowo-jętkowej w całości deskowana kryta folią Dorkena DeltaVent S, karpiówka angobowana Creatona, stolarka drewniana Gebauer :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 25.06.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 A o jakim domu rozmawiamy? Mnie stan surowy zamknięty kosztował 130 tyś. (robocizna 25 tyś.) Mały domek parterowy (niecałe 100 m2). Ściany z Ytonga, jedna warstwa 36,5 cm, więźba impregnowana ciśnieniowo i deskowana, pokrycie z dachówki ceramicznej, okna PCV Aluplast 5k z jednostronną okleiną drewnopodobną. ZBYCHu czy moge zapytac co dokladnie zawiera sie w tych 130 tysiacach? 25 robocizna, a reszta? Niedlugo bede zaczynala i staram sie jakos doliczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldemar-40 27.06.2006 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Mnie stan surowy zamknięty kosztował 130 tyś. (robocizna 25 tyś.) Mały domek parterowy (niecałe 100 m2). Ściany z Ytonga, jedna warstwa 36,5 cm, więźba impregnowana ciśnieniowo i deskowana, pokrycie z dachówki ceramicznej, okna PCV Aluplast 5k z jednostronną okleiną drewnopodobną. ZBYCH te koszty które podałeś to budowa systemem gospodarczym, czy budowała Tobie firma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts