manykes 25.06.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 Witam mam pytanko , zauważyłem na pniach i zdrewniałych gałązkach małe okrągłe elementy,jakby przyklejone ,wyglądają jak jajeczka w środku są puste , dodam że drzewa te chętnie odwiedzają mrówki leśne? proszę o radę ..........i wyjaśnienia z czym mam doczynienia pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 26.06.2006 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 witam czy nikt nie ma teori , w tej sprawie a może jednak .......... nie chce mi się wierzyć ,że nikt się nie spotkał z czymś takim .. ps. boję się o moje dąbki i chciałbym im jakoś pomóc ,ale mam związane ręce bo nie wiem z czym mam doczynienia.... proszę o pomoc i pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 27.06.2006 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witaj Co prawda nie wiem jak sie to nazywa ale dęby to bardzo silne drzewa. Na moich to ustrojstwo żyje już od dawna i nie ma nadziei że im zaszkodzi - to znaczy nie na moich a na tych, które mam zaraz za ogrodzeniem. Nie przepadam za nimi zwłaszcza jesienią. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 27.06.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Znalazłam coś takiego, tu znajdziesz odpowiedź w punkcie 4 ale nie wiem czy to o to chodzi: http://drzewa.net/pytania/Choroby+i+szkodniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 27.06.2006 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Witam Dzięki za szczere chęci ,ale jeśli to możliwe to chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej.... Zna ktoś może sprawdzony patent , na zniechęcenie mrówek do spacerowania po drzewach....???????????? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksyrpo 27.06.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 jest to działanie galasówki Rewisia jagodka.Na dolnej stronie liścia może być kilkadziesiąt takich "soczewek".W każdym galasie rozwija sie jedna larwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 28.06.2006 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam Dzięki za szczere chęci ,ale jeśli to możliwe to chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej.... Zna ktoś może sprawdzony patent , na zniechęcenie mrówek do spacerowania po drzewach....???????????? pozdrawiam A dlaczego niby mają nie spacerować???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manykes 28.06.2006 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 dzięki...ale nie chodzi o liście tylko pień drzewa i gałęzie , liście są OKpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts