RenatkaPetronek 26.06.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Mam 10 okien dachowych w tm dwa zestawy podwójne. Na jesieni będą mi robić dach i do przyszłego roku będzie stał stan surowy otwarty. W związku z tym dekarze mają mi wstawić okna, a potem wyjąć połacie i zostawić same ramy. Więźbę będę miał robioną na pewno z drzewa świeżo ściętego (nie mam gdzie sezonować, a w tartaku raczej nie będzie długo leżeć). W związku z tym więźba będzie po swojemu schła na dachu. Nie będę robił deskowania tylko folia wstępnego krycia i na to dachówka betonowa. Czy po okresie jesienno-zimowo-wiosennym ramy okien dachowych nie zwichrują mi się (czy schnąca więźba nie powygina mi tych ram)? Chodzi mi oczywiście o wygięcie ramy rzędu milimetrów decydujących o szczelności okna. Dodam, że skrzydła będą leżeć w mieszkaniu z centralnym i będzie tam dość sucho. Boję się, że skrzydła za bardzo mogą wyschnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 26.06.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Nie lepiej odpuścić montaż tych okien i zamontować je na etapie zamykania budowy (okna i drzwi na parterze)? W tym czasie więźba przeschnie.Ktoś tu na forum pisał, że mu z budowy ukradli same ramy bez skrzydeł.Po co kusić los? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 26.06.2006 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 przy wysychaniu drewna wystepuja naprawde duze sily - ja bym po prostu poczekal az beda robic dach Zwlaszcza ze ich terazniejszy montaz i tak nic nie przyspieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 26.06.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Mi dekarz odradzał zostawianie nawet samych ram na zimę. Lepiej pokryć dachówką a okna wstawić przy zamykaniu budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 26.06.2006 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Też myślałem nad tym, żeby przykryć dachówką wszystko. Ale my na poddaszu mamy tylko veluxy i było by ciemno jak w du..ie u Murzyna do czasu zamknięcia stanu surowego. A poza tym co ja zrobię z 10 m kw dachówki po zrobieniu miejsca na okna. Toż to jest 100 szt dachówek. Na zapas to ja chcę max 20 szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roobertt 26.06.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 A poza tym co ja zrobię z 10 m kw dachówki po zrobieniu miejsca na okna. Toż to jest 100 szt dachówek. Na zapas to ja chcę max 20 szt. Altanke pokryjesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RenatkaPetronek 27.06.2006 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 A poza tym co ja zrobię z 10 m kw dachówki po zrobieniu miejsca na okna. Toż to jest 100 szt dachówek. Na zapas to ja chcę max 20 szt. Altanke pokryjesz Też prawda dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts