Rucek 22.03.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 On 2003-03-22 15:30, pyrka wrote: Do zabudowy płytami g-k i układania płytek nie są mi potrzebni fachowcy ,sama to robię elegancko aż się wszyscy dziwią. Alez ja wcale nie neguje, ze umiesz cokolwiek robic, dlatego nie wiem jaki sens ma ta wypowiedz. Wyjasnij prosze. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 22.03.2003 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 To znaczy tylko tyle ,że te prace może wykonać każdy. Nie musi być fachowiec z dużym doświadczeniem. Wystarczy odrobina wyobrażni i dokładność.Nie mam żadnych doświadczeń ,robię to amatorsko i tylko dla siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 22.03.2003 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 On 2003-03-22 20:33, pyrka wrote: To znaczy tylko tyle ,że te prace może wykonać każdy. Nie musi być fachowiec z dużym doświadczeniem. Wystarczy odrobina wyobrażni i dokładność.Nie mam żadnych doświadczeń ,robię to amatorsko i tylko dla siebie. ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 22.03.2003 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 On 2003-03-22 20:33, pyrka wrote: To znaczy tylko tyle ,że te prace może wykonać każdy. Nie musi być fachowiec z dużym doświadczeniem. Wystarczy odrobina wyobrażni i dokładność.Nie mam żadnych doświadczeń ,robię to amatorsko i tylko dla siebie. ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.03.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 cos podwojnie piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 23.03.2003 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 RUCEK! Ręka Ci się trzęsie. Czy to z podniecenia, czy z osłabienia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 23.03.2003 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 To nie wina reki tylko cos jest nie tak z komp.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaN 24.03.2003 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Dobry wykonawca, oprócz zalet opisanych powyżej dba o porządek na budowie. Firma, która budowała nam dach zrobiła to fachowo, ale nie mogłam się doprosić o utrzymanie porządku. Tylko przez to, nie polecę ich nikomu. Dobry wykonawca nie niszczy tego co zrobili juz inni(bo zniszczenia na budowie to rzecz dla niektórych normalna ). Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alosza 25.03.2003 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Faktem jest, że większość to tzw. "fachowcy". Ale dla optymistycznego akcentu znalazłam fachowca z prawdziwego zdarzenia. Robi u mnie łazienki. Jest prawdziwym profesjonalistą. Jest tak dokładny, że aż czasem mnie trochę wkurza, wymierzone ma wszystko do części milimetra. Ściany wyprowadzone są pod kątami 90 stopni. Wchodzi do łazienki kiedy są gołe mury i wychodzi jak powiesi lampki. Robi wszystko kompleksowo.Nie muszę go pilnować. Zrobi lepiej niż sama bym chciała (wiem, bo już jedna łazienkę mi zrobił, teraz robi drugą -większą). Materiały dobiera i kupuje sam (oczywiście nie chodzi o ceramikę, armaturę i płytki, ale kleje, zaprawy, płyty, rurki, złączki itd.). Ma sprzęt bardzo profesjonalny. Jest po prostu niesamowity. Poleciłabym go najbardziej wymagającym ludziom z czystym sumieniem. Ale... to co jest u niego wielką zaletą (czyli fachowość) generuje także wady. Przez tą swoją dokładność robi mi łazienkę już trzy miesiące i chyba jeszcze ze dwa, trzy tygodnie mu to zajmie. No i oczywiście cena. Jest może warta, tego co robi, ale trochę szokująca - za samą robociznę (lux) łazienki o powierzchni ok. 10m2 ...... 15 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 08.04.2003 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2003 Biorąc pod uwagę wysokie bezrobocie to i fachowców Wam przybywa a mi konkurencji Napiszcie czym się kierujecie przy wyborze wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.04.2003 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Są dobrzy i słabi wykonawcy. Niestety, nie zawsze wiadomo, czy na dobrego trafisz...Mnie raz się udaje, drugim razem plama. Choć może ten najgorszy ne był taki do tyłka, ale krzyczał, był niedokładny, trzeba było się wykłócać o wszystko i tłumaczyć. Na koniec jeszcze jego robotnicy zwinęli jedną żarówkę (sic!).Dobrych też kilku znalazłem - podstawowy murarz jest dokladny, sam wszystko robi, a pomocnik tylko przynosi zaprawę, ustawia rusztowania itd. Sporo podpowiada. Szukając murarza, odwiedziliśmy poprzedniej zimy sześciu ludzi. Wybraliśmy tego, który nie bał się budować z porothermu, miał w swojej biblioteczce Muratora i potrafił powiedzieć, jak wykonać konkretny szczegół. Niestety, jest jednym z droższych fachowców.Podsumowując, aby znaleźć dobrego fachowca, trzeba długo szukać i raczej polegać na opinii innych budujących niż na opowieściach o sobie fachowców.PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawelP 09.04.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2003 Dobre wrazenie na mnie robi wykonawca ktory:- jest punktualny a jak ma sie zamiar spoznic nawet 10 min to uprzedza telefonicznie o spoznieniu- doradza, pyta sie, podpowiada, nie dziwi sie zna sie na roznych nowinkach (moze je krytykowac ale wie o czym rozmawiamy)- nie mowi ze z cena jakas sie dogadamy- w trakcie pracy gdy ma jakiekolwiek watpliwosci to dzwoni- jak inwestor poraz kolejny zmienia koncepcje to sie nie denerwuje tylko dolicza dodatkowe roboczogodziny do rachunku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fromel 11.04.2003 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2003 Dobry wykonawca to ten, który kocha swoją prace, jest odpowiedzialny, ma szacunek do klienta i do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hydraulik 20.04.2003 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2003 Kocham swoją drugą połowę , a pracę lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina 23.04.2003 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2003 Skłamałabym twierdząc, że nie spotkałam takich wykonawców, ale niestety to jeszcze rzadkość. Fachowcy, którzy są prawdziwymi fachowcami niestety są poza możliwościami finansowymi zwykłch śmiertelników. Pozostaje nam wybierać z tej "niższej" półki i niestety ponosić ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2003 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Murarz - trójka z plusem Dekarz - dwójahydraulik - piątkastolarz (okna) - piątka regipsiarz (tak to napisać?) - czwórkaelektryk - piątka (ja sam!?) tynkarz - ? daj Boże piątkainni - ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Murarz - trójka z plusem Dekarz - dwójahydraulik - piątkastolarz (okna) - piątka regipsiarz (tak to napisać?) - czwórkaelektryk - piątka (ja sam!?) tynkarz - ? daj Boże piątkainni - ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 02.06.2003 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 On 2003-03-22 14:18, Rucek wrote: NO i znowu poszlo dwa razy,co najlepsze nie wiem dlaczego. Piotrek Spróbuj kliknąć prawym przyciskiem myszy "Wyślij" jeden, a nie dwa razy! :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mironmk 20.06.2003 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2003 U mnie sprawdziła się (niestety) zasada - drogi-dobry, tani-do bani. Wiem, że bywa i odwrotnie, ale ja w tym nieszczęściu miałem szczęście. Dobry dekarz zawsze ma robotę i nigdy nie godzi się na 15 zł za m2. Itd. Jesli nie bierze sie przypadkowych to można uniknąć drogich-kiepskich, nie móiąc o takich co znikaja z zaliczkami (podobno się zdarza). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaa 22.07.2003 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2003 Dzięki BOGU trafiliśmy całkiem dobrze. Być może byłoby super gdybyśmy mogli uczestniczyć w budowie.Mieszkamy 40 min. drogi od naszego przyszłego siedliska i jesteśmy na budowie raczej gościmi,ale jest ok. Są niedociągniecia, głównie kosmetyka lecz nie musimy bać się o sprzęt, jeździć za i po materiały, wyżywienie pracowników.Na samym wstępie jasno było powiedziane czego oczekujemy, czego nie tolerujemy(picia, bałaganu) i jest dobrze.mama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts