Agnieszka1 18.11.2005 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Czy wykonawcy idą z postępem czasów? Czy spotykacie fachowców, czy raczej wciąż "przebierańców" nie znających się na robocie? Czy cena jest adekwatna do jakości? Jak rozpoznać dobrego wykonawcę? Spotykamy fachowcow jak narazie w konkretnych dziedzinach.Ale wiem ze sa tez "przebierancy". Cena moze byc ale nie musi adekwatna do jakosci wykonania prac. Niska cena moze swiadczyc o niskiej jakosci wykonania prac ,jesli cena ta zawiera oprocz robocizny takze materialy i sprzet. Jesli cena jest samą robocizną nie musi ona swiadczyc o jakosci. Dobrego wykonawce poznasz po jego referencjach ( czy poprzedni inwestorzy sa zadowoleni i czy poprzednie budy byly wykonane w dobrej jakosci i terminowo), po jego zapleczu sprzetowym takze oraz po jego sytuacji finansowej ( wykonawca, ktory z gory chce zaliczke u mnie odpada). Poznasz go tez po sposobie jego wyceny prac , ktorych mialby sie podjac. Wykonawca ktory strzela cene "pi razy drzwi" - nie budzi mojego zaufania. Wszystko razem daje obraz dobrego lub zlego wykonawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts