Mireks6 27.06.2006 05:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Przykro mi, ale zgodnie z KW nie masz racji. Pozdrawiam A do której kwestii się odnosisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 27.06.2006 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ja też mam taką wredną sąsiadkę. W sobote przyleciała i swoim piskliwym głosikiem "sąsiedzie, czy mozę sąsiad ściszyć to radio, bo mąż przed nocką (a może po- nieważne) i chec się wyspać" radio grało cicho, więc je wyłączyłem. i teraz czakam jak ona zacznie kosić trawnik, a mój syn bedzie spał. to ma pokoszone, albo wyciągn na dwór kolumny głosnikowe i urządze taką fete, że sąsiadka z mężem bedzie jeźdźić do pracy sie wyspać. wiecie, czasem zdarzają się tacy ludzie, którzy tylko widzą czubek własnego nosa, innych mają za nic, chcą ich ustawiać po kątach (tak jest u mojej sasiadki, wszscy tańczą, jak im zagra). ja okazałem wyroumiałość, teraz sprawdze, na ile ona jest w porządku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jinx 27.06.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ludzie ale wy jesteście żałośni i ( tu mi się na język cisną bardzo bryzdkie słowa) a ty qwert to w swoim poście udowodnieś ,że my ludzie nie jesteśmy bezpośrednim kuzynami nawet najbardzie prechistorycznej małpy. I tu w tym miejscu od razu piszę, że moderator i całe to wileki i szanowne grono forumowiczów ( piszę to z wielką ironia może mnie skreślić)Powiedz mi k....a człowieki który zna 2 języki, ma wykstałcenie wyższ ,piękny samochód i wspaniały dom co ci pajacu przeszkadza;a)że sąsiad spawał i szliwował płot w sobotę, stojąc na twojej działce co to zanczy że stał na twojej działce, wpusćiłeś go na twoją posesję przeskoczył przez płyt , a co się wielkigo stąło że stał na twojej działce , ubliżyło to twojej zadufanej godności z wyższym wykształceniem ,że taki pleps jak on po podstawóce stoi na twojej działce, czy boli cię to że jeden sąsiad drugiemu pomaga a tobie nie chce , moze poznali się już na tobie i stwierdzili że z baranmi nie ma co zadzierać .b)jak im zwróciłem uwagę to zaćząl jeszce głośniej spawać i szlifować, rozumię że gość ustawił mikrofony i wzmcniacz aby poprawić nagłośnienie bo powiedz mi jak jest to mozliwe aby głośniej spawać ???c) dzięłi tobie sąsiad się wybudował, no co za z ciebie za łaskawca powinni się beatyfikować i przyznać pokojową nagrodę Nobla i inne nagody z szerzenie dobroci naśeicei. K....a chłopie ty powinieneś się leczyć , żeby na gościa co płot sobie spaw i drugiemu który mu pomaga policeję wzywać. Jak widze takich pajaców jak ty to jestem za karą 12 lat więzienia za glupotę.Nie będe cię obrażał ale więlsze durnia i kretyna nie widziałei żegnam szytkim jak mam czytać na dziale porady takich problemy takich przygów jak qwert który ma wyższe wyksztłącenie i zna 2 języki i pewnie pracuje w jakiejś dużej korporacji na stanowisku które mu ktoś załatwiła a on z tego tytułu mu płaci prowizję to wolę ogładąc seriale w TVP. Dla mnie jest to strata czasu, Jak przeglądam posty typu , o k..a , o jezu pomóżcie mi szybko bo niw wiem jaki kolor dachówki wybrać , tak ja będę wiedział jaki kolor dachówki ma ktoś wybrać i mu doradzić . to forum miało służyćwymianie doświadczeń czyli np czy lepsze są rynny plastkikowe czy metalowe a nie zawracanie dupy jaki kolor wybrac . chaiłbym aby taki pajac kiedyś trafił na podobnego pajaca w jakimś urządzei albo lekarza lub w czymś podobnymWyobrżcie sobie jak taki oszołom jak qwert musiał głębićwykonawców. "a tutaj jest róznica mm będę musiał Panu za tą prace naliczyć kary umowne w wysokość 500zł" a człowiek np: układał silikon w piwnicy PS.To forum nie jest warte bym porawiał stylistykę i błędy ort, a mam wykształcenie wyższe i znam 1 język (certyfikat), jestem dyrektorem w duzej spólce informatycznej i wiem że jestem szanowany bo ni oiniżam swoich pracowników tylko dla tego ,że są po technikum a potafią wykonywać bardzo dobrze swoją prace bo to oni pracują na mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 27.06.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Przykro mi, ale zgodnie z KW nie masz racji. Pozdrawiam A do której kwestii się odnosisz? Napisałeś: co komu do tego. Niestety, reguluje to kodeks wykroczeń (mam nadzieję, ze nic nie zmienili, od pewnego czasu nie uzywałem) Dlatego te pewien grajek, który mocno grał, już nie gra. Kosztowało go to granie 5000PLN z kw a teraz ma sprawę o nielegalne rozpowszechnianie utworów muzycznych:) A ja mogę dziecko spać połozyc. Oprócz tzw. dobra własnego sa jakies zasady. Zgodnie z nimi np. remonty w bloku przeprowadza się między 8 a 20 (przynajmniej w tych spółdzielniach, w których miałem przyjemność mieszkać). Wykonując pewne(głosniejsze) prace można sie dogadac z sąsiadami, podobnie jak z imieninami do rana. Oczywiście, o ile wykaże sie dobrą wolę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 27.06.2006 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 do tych wszystkich co ich te języki obce tak zabolały. jasne,że nie ma to żadnego znaczenia. znaczenie ma to przy wezwaniu policji. policjant widząc młodego, zaradnego, wykształconego zawsze stanie po stronie tego co ma mniej zębów i bardziej śmierdzi fajkami. jak klient nie chciał zapłacić ,to policjant stwierdził (mając złodzieja przed oczami), że to sprawa dla sądu, bo on nie będzie rozstrzygał czy zapłacił czy nie i bezzębnego puścił.ja też odpuściłem, bo o 100zł nie będę się sądził. jasne,że przepisy prawa mówią, że można kosić, szlifować itd do 22giej.jasne też jest,że nie może bez zgody wchodzić na moją działkę. tyle,że ja się na to ZGADZAM, bo inaczej nigdy tego płotu nie zrobi. proszę go jedynie by robił to jak jestem w pracy. tymczasem w poniedziałek i wtorek była błoga cisza!!! TYM WSZYSTKIM OBROŃCOM praw sąsiada buraka życzę takiego właśnie.a może sami korzystaliście z życzliwosi sąsiadów a teraz im na głowę wchodzicie? poza literą prawa jest coś takiego co sie nazywa ŻYCZLIWOŚĆ, której burakom brakuje, jak widać. ja sąsiada baaaardzo grzecznie poprosiłem. do tej pory znosiłem jego różne numery, ale się chyba skończyło. kilka lat temu sąsiad poszerzył swój dom do granicy działki, łamiąc wszystkie przepisy- błędem było nie walczenie o rozbiórkę. Dziś on nie czuje żadnego zobowiązania wobec mnie w związku z tą rozbudową i niestawianiu przeszkód. Ja wtedy rozumiałem, że rodzina mu si,ę powiększa i nie ma gdzie mieszkać. Wracając do wątku języków, doktoratu i fakultetów.Wszystkie te nieporozumienia są wynikiem zazdrości sąsiadów, co raz bardziej to do mnie dociera. Ponieważ obecna władza stawia na prostych, niewykształconych i buntuje ich wobec wszystkich elit, niech będzie łże elit, to czasy idą smutne. już niedługo wykształcenie trzeba będzie chować pod podłogę, by nie byś o lumpenlibelarizm i cfaniacką zaradność oskarżonym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2006 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 przy takim wyjaśnieniu sprawy to ja się z tobą qwert zgadzam ... zawsze to objeżdżanie reszty forumowiczów się po pół rozłoży na nas ja też u siebie jak mogę komuś w okolicy pójść na rękę to idę gdyż mam nadzieje że kiedyś mi się odwdzięczą.... nie chiałbym się zawieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.06.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 jinx Ty sie ni popisałęś również bo mnie Twój liberalizm aż zadziwia - ciekaw jestem czy gdyby sąsiad miał ochotę malować sobie płot olejem kreozolowym w sobotę o 16:00 na Twojej posesji w czasie np. gdy robisz grila ze znajomymi to uznałbym Cię za frajera gdybyś się zgodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rzyraf 27.06.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ludzie ale wy jesteście żałośni i ( tu mi się na język cisną bardzo bryzdkie słowa) a ty qwert to w swoim poście udowodnieś ,że my ludzie nie jesteśmy bezpośrednim kuzynami nawet najbardzie prechistorycznej małpy. I tu w tym miejscu od razu piszę, że moderator i całe to wileki i szanowne grono forumowiczów ( piszę to z wielką ironia może mnie skreślić) Powiedz mi k....a człowieki który zna 2 języki, ma wykstałcenie wyższ ,piękny samochód i wspaniały dom co ci pajacu przeszkadza; a)że sąsiad spawał i szliwował płot w sobotę, stojąc na twojej działce co to zanczy że stał na twojej działce, wpusćiłeś go na twoją posesję przeskoczył przez płyt , a co się wielkigo stąło że stał na twojej działce , ubliżyło to twojej zadufanej godności z wyższym wykształceniem ,że taki pleps jak on po podstawóce stoi na twojej działce, czy boli cię to że jeden sąsiad drugiemu pomaga a tobie nie chce , moze poznali się już na tobie i stwierdzili że z baranmi nie ma co zadzierać . b)jak im zwróciłem uwagę to zaćząl jeszce głośniej spawać i szlifować, rozumię że gość ustawił mikrofony i wzmcniacz aby poprawić nagłośnienie bo powiedz mi jak jest to mozliwe aby głośniej spawać ??? c) dzięłi tobie sąsiad się wybudował, no co za z ciebie za łaskawca powinni się beatyfikować i przyznać pokojową nagrodę Nobla i inne nagody z szerzenie dobroci naśeicei. K....a chłopie ty powinieneś się leczyć , żeby na gościa co płot sobie spaw i drugiemu który mu pomaga policeję wzywać. Jak widze takich pajaców jak ty to jestem za karą 12 lat więzienia za glupotę. Nie będe cię obrażał ale więlsze durnia i kretyna nie widziałe i żegnam szytkim jak mam czytać na dziale porady takich problemy takich przygów jak qwert który ma wyższe wyksztłącenie i zna 2 języki i pewnie pracuje w jakiejś dużej korporacji na stanowisku które mu ktoś załatwiła a on z tego tytułu mu płaci prowizję to wolę ogładąc seriale w TVP. Dla mnie jest to strata czasu, Jak przeglądam posty typu , o k..a , o jezu pomóżcie mi szybko bo niw wiem jaki kolor dachówki wybrać , tak ja będę wiedział jaki kolor dachówki ma ktoś wybrać i mu doradzić . to forum miało służyćwymianie doświadczeń czyli np czy lepsze są rynny plastkikowe czy metalowe a nie zawracanie dupy jaki kolor wybrac . chaiłbym aby taki pajac kiedyś trafił na podobnego pajaca w jakimś urządzei albo lekarza lub w czymś podobnym Wyobrżcie sobie jak taki oszołom jak qwert musiał głębićwykonawców. "a tutaj jest róznica mm będę musiał Panu za tą prace naliczyć kary umowne w wysokość 500zł" a człowiek np: układał silikon w piwnicy PS. To forum nie jest warte bym porawiał stylistykę i błędy ort, a mam wykształcenie wyższe i znam 1 język (certyfikat), jestem dyrektorem w duzej spólce informatycznej i wiem że jestem szanowany bo ni oiniżam swoich pracowników tylko dla tego ,że są po technikum a potafią wykonywać bardzo dobrze swoją prace bo to oni pracują na mnie. marnie wtorek Ci sie zaczął czy to te upały?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 27.06.2006 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Wyobrżcie sobie jak taki oszołom jak qwert musiał głębićwykonawców. "a tutaj jest róznica mm będę musiał Panu za tą prace naliczyć kary umowne w wysokość 500zł" a człowiek np: układał silikon w piwnicy . mieli u mie jak u pana boga za piecem. 70zł/dzień + pełne wyżywienie, rozliczane co tydzień + premia. efekt był taki, że robili 8 mcy remont, który pewnie dało by się zrobić w 3, o porawkach mowy nie ma, bo szukaj wiatru w polu. NAstępna budowa , będzie z umową pisemną + kary umowne. Tego mnie nauczyłą dobroć dla prostych ludzi. PS zmień lepiej psychiatrę, bo ten coś za słabe ci leki przepisuje.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Leppiej 27.06.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ludzie ale wy jesteście żałośni i ( tu mi się na język cisną bardzo bryzdkie słowa) a ty qwert to w swoim poście udowodnieś ,że my ludzie nie jesteśmy bezpośrednim kuzynami nawet najbardzie prechistorycznej małpy. I tu w tym miejscu od razu piszę, że moderator i całe to wileki i szanowne grono forumowiczów ( piszę to z wielką ironia może mnie skreślić) Powiedz mi k....a człowieki który zna 2 języki, ma wykstałcenie wyższ ,piękny samochód i wspaniały dom co ci pajacu przeszkadza; a)że sąsiad spawał i szliwował płot w sobotę, stojąc na twojej działce co to zanczy że stał na twojej działce, wpusćiłeś go na twoją posesję przeskoczył przez płyt , a co się wielkigo stąło że stał na twojej działce , ubliżyło to twojej zadufanej godności z wyższym wykształceniem ,że taki pleps jak on po podstawóce stoi na twojej działce, czy boli cię to że jeden sąsiad drugiemu pomaga a tobie nie chce , moze poznali się już na tobie i stwierdzili że z baranmi nie ma co zadzierać . b)jak im zwróciłem uwagę to zaćząl jeszce głośniej spawać i szlifować, rozumię że gość ustawił mikrofony i wzmcniacz aby poprawić nagłośnienie bo powiedz mi jak jest to mozliwe aby głośniej spawać ??? c) dzięłi tobie sąsiad się wybudował, no co za z ciebie za łaskawca powinni się beatyfikować i przyznać pokojową nagrodę Nobla i inne nagody z szerzenie dobroci naśeicei. K....a chłopie ty powinieneś się leczyć , żeby na gościa co płot sobie spaw i drugiemu który mu pomaga policeję wzywać. Jak widze takich pajaców jak ty to jestem za karą 12 lat więzienia za glupotę. Nie będe cię obrażał ale więlsze durnia i kretyna nie widziałe i żegnam szytkim jak mam czytać na dziale porady takich problemy takich przygów jak qwert który ma wyższe wyksztłącenie i zna 2 języki i pewnie pracuje w jakiejś dużej korporacji na stanowisku które mu ktoś załatwiła a on z tego tytułu mu płaci prowizję to wolę ogładąc seriale w TVP. Dla mnie jest to strata czasu, Jak przeglądam posty typu , o k..a , o jezu pomóżcie mi szybko bo niw wiem jaki kolor dachówki wybrać , tak ja będę wiedział jaki kolor dachówki ma ktoś wybrać i mu doradzić . to forum miało służyćwymianie doświadczeń czyli np czy lepsze są rynny plastkikowe czy metalowe a nie zawracanie dupy jaki kolor wybrac . chaiłbym aby taki pajac kiedyś trafił na podobnego pajaca w jakimś urządzei albo lekarza lub w czymś podobnym Wyobrżcie sobie jak taki oszołom jak qwert musiał głębićwykonawców. "a tutaj jest róznica mm będę musiał Panu za tą prace naliczyć kary umowne w wysokość 500zł" a człowiek np: układał silikon w piwnicy PS. To forum nie jest warte bym porawiał stylistykę i błędy ort, a mam wykształcenie wyższe i znam 1 język (certyfikat), jestem dyrektorem w duzej spólce informatycznej i wiem że jestem szanowany bo ni oiniżam swoich pracowników tylko dla tego ,że są po technikum a potafią wykonywać bardzo dobrze swoją prace bo to oni pracują na mnie. Ten certyfikat to na polski chyba nie dostałeś, dyrektorku spod budki z piwem. Ale poniekąd masz chłopie racje, bo przeca wielu z nas planuje coś tam dłubnąć w sobotę i wkurzają mnie uwagi sąsiadów (proszę ciszej gdy jest cicho itp.). Niemniej jezeli qwert nie raz sie dostosowywał do sąsiada (tez nie musiał) wymagał od niego tego samego. Z policją przegiął to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.06.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Qwert, rozumiem Twoja złość, masz prawo się wściekać, każdy chciałby się wyspać . Nawet starego niedzwiedzia nie wolno budzic jak spi.....(stary niedzwiedz moooocno spi....) Może spraw sobie ogrodzenie, za które nie wejdą inni ludzie bez pytania?Chociaż dzisiaj to będzie ogrodzenie a jutro coś innego. Jesli uwazasz,że ci ludzie działają złośliwie to za chwilę powstanie problem przy czyms innym.Szkoda, że nie umiecie się dogadać, bo chyba jasne dla Ciebie jest, że tą policją wykopałeś topór wojenny? Inna sprawa to wykształcenie.Pamiętaj, że ktos może być bardziej wykształcony od Ciebie i to też go nie upoważnia do złego traktowania innych, gorzej wykształconych czy majętnych osób.pozdrawiam i życzę dogadania się z sąsiadami;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 27.06.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 aleście się tego wykształcenia doczepili. cóż, takie czasy, że lepiej być górnikiem z kilofem warszawę rozp..., niż wykształconym, bo ten pewnie z układu. ja gościa prosiłem o przełożenie pracy na PN.policję wezałem ,że chodzi po mojej działce. policja kazała w sądzie i u geodety dowodzić, czyja działka, bo sąsiad twierdził, że odsunał się z płotem o 20cm. może się i odsunął ale na pewno nie tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwert 27.06.2006 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Może spraw sobie ogrodzenie, za które nie wejdą inni ludzie bez pytania? ) gdybym był chamem i burakiem, to po tym numerze nie wszedł by do mnie nigdy i płotu by nie skończył. on nie jest w stanie go postawić inaczej niż z mojej działki. ja się zgadzam na robienie tego płotu w PN, WT..., ale nie w sobotę. ten prosty człowiek nie rozumie, że przez swój upór mógłbym go później na swoją działkę nie wpuścić i z płotu nici. ja go tymczasem wpuszczę, bo konfliktu eskalować nie będę, co do braku zrozumienia z jego strony jakoś się pogodziłem. brak zrozumienia ze strony częsci forumowiczów też mnie przestaje dziwić, w końcu sąsiad to takie same społeczeństwo jak my tutaj, czemu mielibyśmy się od niego różnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.06.2006 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 no ale troche Ci widze juz złość przeszla to na rozweselenie powiem, ze moja sąsiadka "zabroniła" mi w ogole grodzic moją dzialkę. "Ponieważ prawo stanowi", że trzeba pielić wokół własnej działki 1.5m. No to chyba jasne, że 1.5 na mojej działce no nie;)? a musi jakoś wchodzic na moją działke co nie? te 1.5 wypadło jeszcze na drodze, po której pociagnę prąd, uprzedzałam, ale Pani posadziła fasoooolkę,buraaaaczki oraz ogórki i maciejkę, słoneczniki itd - wszystko na drodze dojazdowej;) Po dłuższych negocjacjach "wymieniliśmy się" terytoriami. Czyli ona odwala "moją robotę" i pieli 1.5 u siebie a ja obiecałam pielić kiedyś u siebie te 1.5m. I mogę z czystym sercem ogrodzić moja działkę do końca;) Tylko myślę co będzie jak zacznę jej wykopywać te słoneczniki i buraczki chcąc położyć prąd.... no nic,może po prostu dzień wcześniej ją uprzedzę, że jutro ma barszcz..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2006 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 no ale troche Ci widze juz złość przeszla to na rozweselenie powiem, ze moja sąsiadka "zabroniła" mi w ogole grodzic moją dzialkę. "Ponieważ prawo stanowi", że trzeba pielić wokół własnej działki 1.5m. No to chyba jasne, że 1.5 na mojej działce no nie;)? a musi jakoś wchodzic na moją działke co nie? te 1.5 wypadło jeszcze na drodze, po której pociagnę prąd, uprzedzałam, ale Pani posadziła fasoooolkę,buraaaaczki oraz ogórki i maciejkę, słoneczniki itd - wszystko na drodze dojazdowej;) Po dłuższych negocjacjach "wymieniliśmy się" terytoriami. Czyli ona odwala "moją robotę" i pieli 1.5 u siebie a ja obiecałam pielić kiedyś u siebie te 1.5m. I mogę z czystym sercem ogrodzić moja działkę do końca;) Tylko myślę co będzie jak zacznę jej wykopywać te słoneczniki i buraczki chcąc położyć prąd.... no nic,może po prostu dzień wcześniej ją uprzedzę, że jutro ma barszcz..... O rany - wychodzi na to, że ja muszę pielić tuje sąsiada Zasadził ich spryciarz sporo. Ale chyba i on moje w takim razie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 27.06.2006 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 O rany - wychodzi na to, że ja muszę pielić tuje sąsiada Zasadził ich spryciarz sporo. Ale chyba i on moje w takim razie a to Ty kochaniutka nie wiedziałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 O rany - wychodzi na to, że ja muszę pielić tuje sąsiada Zasadził ich spryciarz sporo. Ale chyba i on moje w takim razie a to Ty kochaniutka nie wiedziałaś? Dobrze, że sąsiad nie wie. Przed zimą mu nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 27.06.2006 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Napisałeś: co komu do tego. Niestety, reguluje to kodeks wykroczeń (mam nadzieję, ze nic nie zmienili, od pewnego czasu nie uzywałem) Dlatego te pewien grajek, który mocno grał, już nie gra. Kosztowało go to granie 5000PLN z kw a teraz ma sprawę o nielegalne rozpowszechnianie utworów muzycznych:) A ja mogę dziecko spać połozyc. Oprócz tzw. dobra własnego sa jakies zasady. Zgodnie z nimi np. remonty w bloku przeprowadza się między 8 a 20 (przynajmniej w tych spółdzielniach, w których miałem przyjemność mieszkać). Wykonując pewne(głosniejsze) prace można sie dogadac z sąsiadami, podobnie jak z imieninami do rana. Oczywiście, o ile wykaże sie dobrą wolę Sorry żyraf, ale co ma grajek do kwestii, o której idą dyspóty , nie wiem. Dobrze piszesz - remonty w bloku, ale qwert nie mieszka w bloku i zasady ustalone przez spółdzielnie mieszkaniowe nie mają racji bytu na prywatnym osiedlu domów jednorodzinnych. do tych wszystkich co ich te języki obce tak zabolały. jasne,że nie ma to żadnego znaczenia. znaczenie ma to przy wezwaniu policji. policjant widząc młodego, zaradnego, wykształconego zawsze stanie po stronie tego co ma mniej zębów i bardziej śmierdzi fajkami. Niestety, ale sam wyciągnełeś na wierzch, że jesteś wykształcony, znasz ... itd. co ma się nijak do sprawy. I znów wywyższasz się jak tylko możesz. W niektórych kwestiach jinx napisał prawdę. Buractwo i czubek własnego nosa. Skąd policjant na pierwszy rzut oka powie, żeś wykształcony. Na chyba że masz fakultety i certyfikaty językowe przyklejone do czoła. To sobie pomyśli, że debil a nie młody i wykształcony. tymczasem w poniedziałek i wtorek była błoga cisza!!! TYM WSZYSTKIM OBROŃCOM praw sąsiada buraka życzę takiego właśnie. a może sami korzystaliście z życzliwosi sąsiadów a teraz im na głowę wchodzicie? poza literą prawa jest coś takiego co sie nazywa ŻYCZLIWOŚĆ, której burakom brakuje, jak widać. ja sąsiada baaaardzo grzecznie poprosiłem. do tej pory znosiłem jego różne numery, ale się chyba skończyło. A co tobie do tego, że była cisza. Odpitol się od niego. Się uwziołeś tego szlifowania i spawania, że zadowolony byś był, jakby teraz spawał od poniedziałku do piątku, ale tylko podczas Twojej nieobecności. Dzięki za życzenia. Moi sąsiedzi są mili i kulturalni. Ale jakbym miał takiego sąsiada jak Ty, to naprawdę miałbym kłopot, bo jak tu dogodzić człowiekowi który wszystkim wytyka, że pracuje na nich i żada ciszy i spokoju (w końcu pracuję na panstwowej posadzie, więc również mógłbyś mi taki tekst wygarnąć jak sąsiadowi z zasiłkiem). Grzecznie poprosiłeś?? Nie wiem jak to zrobiłeś, ale sądząc po tym co mu powiedziałeś (o tych trudach pracy na jego zasiłek) to nie sądzę, że było to grzeczne i kulturalne. Skłonny jestem podciągnąć to pod chamstwo, buractwo i samozachwyt. Mam radę kup sobie kilka hektarów pola (w jednym kawałku) i centralnie postaw tam swój piękny dom, a przed domem niech stoi śliczny samochód, zrób wielki płot, żeby nikt nie mógł stanąć na Twojej ziemi. No i te fakultety wypadałoby przykleić przy furtce, żeby intruż, który już do Cibei zawitał, wiedział z kim ma do czynienia. aleście się tego wykształcenia doczepili. cóż, takie czasy, że lepiej być górnikiem z kilofem warszawę rozp..., niż wykształconym, bo ten pewnie z układu. ja gościa prosiłem o przełożenie pracy na PN. policję wezałem ,że chodzi po mojej działce. policja kazała w sądzie i u geodety dowodzić, czyja działka, bo sąsiad twierdził, że odsunał się z płotem o 20cm. może się i odsunął ale na pewno nie tym. Sam wyskoczyłeś z tymi fakultetami, to się nie dziw. Wzywać policję bo sąsiad chodzi po Twojej działce (według Ciebie). Poza tym chyba Ci jej nie przekopał, uszkodził, bądź też w jakiś inny sposób spowodował utratę jej wartości. Policja miała rację, bo skąd oni mają wiedzieć, gdzie są granice działek. Kargul i Pawlak w całej rozciągłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 27.06.2006 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Gwert no...faktycznie ...tryskasz tą życzliwościa na prawo i lewo... tylko przykład brac.... Sasiedzi (wogole ludzie generalnie ) bywaja burakami, chamami i bezczelnymi typami, ale nie zgodze się , ze kryterium kto cham i niewychowany prostak a kto nie to: 2 jezyki, 3 fakultety i ładny samochód (sic!!! ) i praca "za biurkiem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mireks6 27.06.2006 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 ten prosty człowiek nie rozumie, że przez swój upór mógłbym go później na swoją działkę nie wpuścić i z płotu nici. (...) brak zrozumienia ze strony częsci forumowiczów też mnie przestaje dziwić, w końcu sąsiad to takie same społeczeństwo jak my tutaj, czemu mielibyśmy się od niego różnić? Nie ma to jak szanowanie sąsiada. Normalnie powinien Ci co sobota dziękować, że pozwalasz mu jeszcze żyć. Ale mu się wspaniały sąsiad trafił. Masz racje, sąsiad to takie same społeczeństwo, jak my tutaj. tylko nie zapominaj, że Ty też jesteś sąsiadem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts