Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

po interwencji policji ,smutne wnioski

qwert

Recommended Posts

qwert,

nie kapuje jednej rzeczy ;) chociaz tez mam mature i kursa niektore ;-)

jesli sasiad robi ogrodzenie Twojej dzialki - to musi na nia wejsc.

Przeciez to jest takze Twoj plot .... tak ??

Z tym wzywaniem milicji na obywatela schorowanego (renta) przegiales ...jak szybko nie naprawisz sytuacji to Ci te Twoja chalupe i spalic moga - zalezy jak charakterne chlopy w okolicy.

Ja na Twoim miejscu kupilbym kilka flaszek gorzaly i wtedy sasiad bedzie Twoj.

Zauwaz, ze juz jest zmowa przeciwko Tobie - natychmiast znalazla sie sasiadka, ktora swiadczyla przeciwko Tobie. Jestem w podobnej sytuacji do Ciebie, z tym ze ja uglaskalem sasiadow autochtonow (prezenty pod choinke, wspolny browar pod sklepem) i mimo ze od 2 lat nie mam ogrodzonej dzialki - nic nie zginelo ! a jak przyjezdzam, to mi melduja kto byl i jaka gablota przyjechal ;-).

I plot teraz stawialismy - oni zrobili wszystko - ja dalem drewno na szalunki i kupilem siatke.

(Y)

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wszystko jest dobrze póki jest dobrze. Póki to ludzie coś od ciebie chcą. Ja też mam sąsiada, który się "pięknie" uśmiechał tylko do czasu...do czasu wspólnych inwestycji...i tu się okazało kawał dziada...dał 40 zł na utwardzenie 150 m drogi :lol: :lol:

Generalnie, chodzi o to jak ci się układały relacje z tymi ludźmi wcześniej??

generalnie tzreba sobie radzic tak jak jest ... wg mnie sposob qwerta jest dobry jak każdy inny i daleki jestem od wystawiania mu negtywnych ocen ...

u nas w kilka osob wysylalismy regularnie do ochrony środowiska skargi na jednego sasiada ktory nas zalewal .. sprawa wydawala sie beznadziejna ... ku nsazemu zdziwieniu w koncu gość doszedl do wniosku ze mozna sie z nami dogadac i ..... sie dogadal teraz stosunki sa OK i niedlugo zaczynamy robic ogrodzenie na 50%.

Mirku Dyrektorze Szanowny.

Ten sąsiad ,co go tak bronisz ,bo go nie znasz, kilka lat temu stwiał samochód na mojej działce, bo na czas remontu u niego się zgodziłem.

Efekt był taki,że bardzo trudno się go było pozbyć.

Jak się go wreszcie pozbyliśmy to się obraził.

Najlepszy numer, to przyszedł z flaszką i prośbą, że będzie dom poszerzał i najchętniej toby się przykleił do naszego, czyli wszedł 2 m na naszą działkę.

Stosunki zupełnie się popsuły jak mu odmuwiliśmy i z tą flaszką pogoniliśmy.

obecna sytuacja to konsekwencje dawania sobie wchodzenia na głowę i bycia miłym cokolwiek by się nie działo.

teraz miłym już mi się nie chce być.

Najlepszy numer, to przyszedł z flaszką i prośbą, że będzie dom poszerzał i najchętniej toby się przykleił do naszego, czyli wszedł 2 m na naszą działkę.

Ale przecież formalnie to niemożliwe, jeśli jest tak jak piszesz...że byłoby to 2 m na twojej działce.

Aby to było prawnie możliwe, musiałbyś mu odsprzedać/darować te 2m, on by musiał przesunąć granice/scalić działkę a dopiero po tym mógłby ew. po twojej zgdzie starać się o pozwolenie....

Ale ogólnie tak jak piszesz to cwaniak do odstrzału.

qwert,

już tłumaczę.

swoją działkę mam ogrodzoną za wyjątkiem 30m mojej drogi , na którą sąsiadka co przeciw mnie świadczyła ma służebność.

jak pisałem, ona właśnie, gadzina wredna:) robi na tej drodze kanalizacje, na którą się zgodziłem-bez warunków.

qwert,

już tłumaczę.

swoją działkę mam ogrodzoną za wyjątkiem 30m mojej drogi , na którą sąsiadka co przeciw mnie świadczyła ma służebność.

jak pisałem, ona właśnie, gadzina wredna:) robi na tej drodze kanalizacje, na którą się zgodziłem-bez warunków.

Chyba bym oddała drogę gminie i sie ogrodziła w takim razie. Niezły kocioł tam masz tak generalnie...

Podejrzewam też, że połowa budynków sąsiada to zwykłe samowolki. Ciekawe, czy jest świadomy skutków czyjegos zainteresowania ta sprawą...

..................

bo mam wyższe wykszt, znam 2 języki, mam dobry samochód i ładny dom.

a sąsiedzi są na bezrobociu i wyłudzonych rentach, po podstawówkach jeśli wogóle mają jakieś szkoły.

Polcja zawsze przyzna rację takim, bo policjant to taki sam muł jak oni.

wykształconych i zaradnych to najlepiej do gazu, niech w oczy nie kłują.

:o :o :o

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: się ta znajomość dwóch języków pokłoniła ....

przepraszam ale kwiczę ze śmiechu pod biurkiem (też mam prace "umysłowa" 8) :D )

Przy okazji - fajną masz pracę - tyle postów w godzinach pracy jakbys sam na rencie był i siedział w domu :wink: :lol:

Mirku Dyrektorze Szanowny.

Ten sąsiad ,co go tak bronisz ,bo go nie znasz, kilka lat temu stwiał samochód na mojej działce, bo na czas remontu u niego się zgodziłem.

Efekt był taki,że bardzo trudno się go było pozbyć.

Jak się go wreszcie pozbyliśmy to się obraził.

obecna sytuacja to konsekwencje dawania sobie wchodzenia na głowę i bycia miłym cokolwiek by się nie działo.

teraz miłym już mi się nie chce być.

Qwert, nie jestem dyrektorem, nigdy nie byłem i nie zamierzam 8) Sąsiada w zasadzie nie bronię, denerwuje mnie tylko takie zachowanie jakie Ty reprezentujesz. Ot i cała filozofia. Być może jakbym tam pomieszkał po sąsiedzku z Wami, to zmieniłbym zdanie na temat "wojenki o trzy palce", ale narazie według przedstawienia Twojej wersji wyciągnołem wnioski takie jakie są przedstawione powyżej.

sąsiad wokół domu obudował obórki, tak że ma zabudowane 85%działki.

potem te obórki zamieniał w mieszkania.

do dwóch granic przysunął się bezpośrednio, od trzeciej jest oddalony na 1,5m, do czwartej na 3m.

ma jakieś układy w starostwie, ja nie protestowałem jak to budował-to były czasy zrozumienia jego ciężkiej doli.

poza tym masz rację,że mi odpuściło.

w piątek kupiłem dzialkę, 1600m za dwa lata się przeprowadzam, a obecny dom wynajmę qwom ,niech się pasą na oczach sąsiadów.:)))

A mnie najbardziej zadziwia, że na forum budowlanym bądź co bądź, jak o coś pytam, to co trzeci post zostaje wogóle bez odpowiedzi. A jak ktoś rozpocznie wątek o pierdołach (z całym szacunkiem qwert), to się od razu sypią dwie strony.

A mnie najbardziej zadziwia, że na forum budowlanym bądź co bądź, jak o coś pytam, to co trzeci post zostaje wogóle bez odpowiedzi. A jak ktoś rozpocznie wątek o pierdołach (z całym szacunkiem qwert), to się od razu sypią dwie strony.

Na 75% pytań są odpowiedzi we wcześniejszych tematach a "drenaż" jest chyba rekordzistą , stąd i pewnie czasami zmęczenie jak się po raz n-ty widzi to samo pytanie....... :wink:

zeby nie bylo wodolejstwa ...

welna czy styropian - styropian

porotherm czy ytong - porotherm

porotherm czy max - max

ocieplac czy nie - nie ocieplac

wiercona czy kopana - obie dobre

wodociag czy studnia - wodociag na czas pokoju, w warunkach bojowych studnia

blacha czy dachowka - eternit- tylko on jest wieczny

czy sciany oddychaja - tak , pelna piersia jak masz plaskorzezbe - popiersie kobity w salonie

papa czy nie folia -

i polowa dylematow z forum omowiona

(Y)