tadro 26.12.2005 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 Co sądzicie o projekcie Atlas. Chętnie przyjmę wszystkie uwagi. Jeśli ktos posiada zdjecia z realizacji byłbym wdzieczny.PozdrwiamTadro http://www.dobredomy.pl/?id_project=32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 28.12.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 Hej ! Musze przyznac, że to bardzo zgrabny domek ! Ale... Myslę, że bedzie dosyć drogi ,bo ma duzo komplikacji: trudny dach, okragłe okienka, łukowate okna. Nieekonomiczne są też te kominki na elewacji.. To mi sie nie podoba.Ja bym powiekszyła ten domek o ten podcień i przemiescila gdzieś komin... Ale ogólnie ładny ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mojave 29.12.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 znajomi wlaśnie wybrali ten projekt, z budową ruszają w przyszlym roku. Wlaśnie prosili mnie abym załozyla im watek na temat tego projektu - a tu trafilam na twój Wprowadzales jakies zmiany w projekcie? Mozna wiedziec jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbero 12.01.2006 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 Witam! Czy ktos z was budowal dom o nazwie ATLAS z firmy DOBRE DOMY? Bardzo prosze o fotki i komentarze na adres gigi0vp.pl DZIEKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
norbero 12.01.2006 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2006 wyslijcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 01.03.2006 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 No i stało się. Wczoraj kupiłem ten projekt. Dostawa do piątku. Myślę iż w sobotę będę mógł cosik więcej napisać o nim. A jakie zmiany wprowadzę czas pokaże. Start budowy początek maja 2006.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 09.03.2006 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Mam projekt i jestem na etapie studiowania. Stoję teraz przed dylematem z czego budować ściany zewnętrzne. Narazie przyjołem opcje ściany 1W Ytonga 36,5 lub Solbet 400. Co wybiorę czas pokaże. Narazie czekam na ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 15.03.2006 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Czyżbym był jedyny, który zdecydował się na ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 15.03.2006 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2006 Projekt bardzo mi sie podoba ( i zzewnatrz i wewnatrz) choc tani w budowie to on nie bedzie ps. troche bez sensu ten "tunel" w lazience na gorze w strone okna ... dwa - balkon od frontu - osobiscie nie lubie - jesli dom blisko ulicy stoi to troche bedzie pewnie spelnial funkcje ozdobnika a nie funkcje balkonu - ale jak kto co lubi pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 19.03.2006 00:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2006 Ten tunelik znakomicie nadaje się na mini suszarnię. A co do balkoniku może i racja lecz dzieci będą z nich zadowolone zwłaszcza iż dom blisko nie będzie stał. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 13.06.2006 06:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Podnoszę temat. Po wielu walkach z urzędasami ruszam z budową w połowie lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarob6 26.06.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Jestem na etapie wybierania projektu. Podoba mi się projekt Atlas http://www.dobredomy.pl/?id_project=32. Poszukuję osób, które miały coś wspólnego z tym projektem w celu wymiany informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 27.06.2006 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ja jestem szczęśliwym posiadaczem tego projektu. Zaczynam budowę 15/7/2006. Domek piękny i funkcjonalny. Koszt podnoszą drzwi balkonowe i dach ale czego się nie robi dla tak ładnej bryły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarob6 28.06.2006 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Forma zewnętrzna domu naprawdę jest urocza, obawiam się jednak kosztów związanych z budową. W związku z tym, że ktoś już wcześniej się zdecydował na ten projekt mam wiele pytań. Dokonywał Pan jakichś zmian w projekcie?Na jakie materiały ścian Pan się zdecydował?Ile wynosi szacunkowy koszt budowy? Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 29.06.2006 05:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 WitamJeśli chodzi o zmiany w projekcie to nie wprowadzałem gdyż odpowiada nam w takiej formie. Zresztą zmiany w postaci podwyższenia ścianki kolankowej powodują to iż budynek traci swoją piękną bryłę. Widziałem to na przykładzie podobnego projektu jakim jest Prometeusz lub Jupiter. Jeśli chodzi o materiały to początkowo chcieliśmy budować z Ytonga lecz po kalkulacjach i analizie za i przeciw wybraliśmy mur jednowarstwowy z pustaka Monolit firmy Leier. Jeśli chodzi o koszty hmmm: na dzień dzisiejszy przwiduję 250 000 PLN stan pod klucz, ale to tylko kalkulacje. Wszystko zależy od tego z jakich materiałów budujemy i jaką mamy drogą ekipę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwier 07.07.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jak idzie budowa ? Zamieść zdjęcia z budowy domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaK 11.08.2006 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Witam.My również jesteśmy na etapie budowydomu -projekt Atlas.Mamy zalane fundamenty - w przyszłym tygodniu ruszamy ze ścianami. Nadal mam wątpiwości z czegobudować ściany. Wiemy na pewno, że nie z bloczkow betonowych, ale nie wiemy na co się zdecydować - czy phoroterm, Max, puroterm????Co wybrałeś.Wprowadzałeś jakieś zmiany w projekcie?Nam projektant - wzmocnił konstrukcję dachu poprzez dodatkowe słupy (z czego nie jestem zachwycona). Na jakim etapie jesteś z budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 11.08.2006 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Witam po długiej przerwie.Jestem na etapie zalewania chudego betonu pod ławy. Z bloczków betonowych buduje się ściany fundamentowe.Ściany zewnętrzne będę budował jednowarstwowo z pustaka keramzytowego Monolit Plus firmy Leier.http://www.leier.pl/malbork/katalog/3111_monolitplus.phpDzisiaj mam dostać wycenę od nich na cały dom łącznie z kominami i stropem. Zapowiada się nieźle gdyż można uzyskać u nich nawet do 30% rabatu. Jak dostanę ofertę to napiszę. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorotaK 16.08.2006 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 WitajOścianychodziło mi,że zrezygnowaliśmy z proponowanego w projekcie gazobetonu. Natomiast nadalnie zdecydowalismy czy Max (leier) czyphoroterm. Porównywałeś wlaciwości tych dwóchmateriałów? Jakjest różnica jakościowa?Wprowadziłeś jakieśzmianydo projektu-chodzi mi o ten nieszczęsny dach?Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 16.08.2006 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Porównywałem ściany w technologii jednowarstwowej i muszę powiedzieć iż bloczki Monolit przy współczynniku przenikaniua U=0,28 wypadają nieźle zarówno cenowo jak i technicznie. Jeśli chodzi o zmiany to nic nie zmienialiśmy poza poszerzeniem ław (podmokły teren). Zmiany innego typu jak podniesienie ścianki kolankowej, zmiana okien łukowych na standardowe całkowicie zmieniają wygląd zewnętrzny budynku i nam się to nie podoba gdyż cały w tym urok. Jeśli chodzi o dach, no cóż trochę będzie kosztował ale za to jest solidny i ładny. Trzeba zwrócić na stalowe okucia narożnikowe do mocowania krokwi gdyż są niestandartowe i troszkę będą kosztowały. Rozpatrywaliśmy wersję z odchudzeniem więźby i podparcie słupami ale stwierdziliśmy iż to gra nie warta świeczki(mamy tańsze drewno i stal po znajomościach). A rozważamy jeszcze czy nie zlikwidować na korzyść salonu gabinetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts