slowinka 07.05.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2009 Moja wyczekana elewacja, kolor wyszedł ciemniejszy niż chciałam ale co tam, oceńcie sami, jeszcze tylko taras i atlas gotowy...http://images44.fotosik.pl/120/3026c81800690da2med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 08.05.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Slowinko pięknię to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impiasecka 08.05.2009 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 Slowinko jestem pod wrażeniem.SUPEEEEEERRRRRRRRR!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impiasecka 08.05.2009 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2009 DZIŚ WSTAWIAM FOTKI, BO JUŻ COSIK WIDAĆ NA NASZEJ DZIAŁCE http://images47.fotosik.pl/120/c3c1b405dccb45b3med.jpg http://images41.fotosik.pl/116/8b87e07be26c4deamed.jpg http://images43.fotosik.pl/120/4126da415ddece9dmed.jpg http://images47.fotosik.pl/120/adf9cc2ebaa4cb86med.jpg http://images50.fotosik.pl/120/6aed32c15cfbe7c9med.jpg http://images46.fotosik.pl/120/87e7ac05296e93efmed.jpg http://images37.fotosik.pl/116/26d48a441803e9c6med.jpg http://images47.fotosik.pl/120/283d605393e3e571med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptorun 17.05.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Jak tu cichow pewnie wszyscy budują My juz uporaliśmy sie z tynkami i podłogami teraz czekamy az wyschnie. Słuchajcie interesuje mnie bo pewnie zaczne teraz z zewnątrz grubość docieplenia jaką zastosowaliście w Atlasiku. Ja mam ściany z belitu komórkowego 36 cm gr. i myśle ze docieplenie 5-8 cm wystarczy. co ey o tym sądzicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowinka 17.05.2009 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Daj 10 cm to odpowiednio jest ok a z domku nie zrobi sie sauna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
figar102 18.05.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Witam wszystkich Atlasowiczow. My wlasnie dołączylismy do grona Atlasowiczów, jestesmy na etapie fundamentow. Mam pytanie czy ktos z panstwa zmienial rozmiar okien i jesli tak to na jaki rozmiar? Ja mysle o zmniejszeniu wysokosci.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kordian 18.05.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 Wg. mnie tam nie ma co zmniejszać. Można tylko powiększać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptorun 19.05.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 My pierwotnie też myslelismy o zmniejszeniu wysokości okien. to chyba wynikala z przyzwyczajenia po mieszkaniu w bloku. Ale teraz jestem zachwycony ze nie zmieniliśmy rozmiaru okien, bo teraz po wybudowaniu komponuje sie to o niebo lepiej niz jak miały by być zmniejszone.Wbrew pozorom ten budynek jako całość jest naprawde duzy i okna są do niego dobrane przez projektanta w sam raz. polecam nie zmniejszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marsyl 19.05.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Witam wszystkich Atlasowiczow. My wlasnie dołączylismy do grona Atlasowiczów, jestesmy na etapie fundamentow. Mam pytanie czy ktos z panstwa zmienial rozmiar okien i jesli tak to na jaki rozmiar? Ja mysle o zmniejszeniu wysokosci. Pozdrawiam Witam właśnie skończyliśmy montaz okien naszym zdaniem niema co zmniejszać tylko trzeba się zastanowić co do okien okragłych ponieważ najmniejsze okna które nam się udało dostac zeby było otwierane to okno 830 z firmy Veka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptorun 20.05.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 wogóle to najmniejsze okna okrągłe jakie chyba sa wykonywane to 80 cm i nie otwieralne. Wszystkie inne powyżej 80 cm są otwieralne ale nie cala tafla tylko okno jest dzielone chyba że sie mylę. Słuchajcie bo widze na waszych fotkach że grzejniczki to macie rózne i nie koniecznie takie jak w projekcie. jesli tak to zmienialiście tylko wymiary czy też parametry grzejników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia419 21.05.2009 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 wogóle to najmniejsze okna okrągłe jakie chyba sa wykonywane to 80 cm i nie otwieralne. Wszystkie inne powyżej 80 cm są otwieralne ale nie cala tafla tylko okno jest dzielone chyba że sie mylę. Słuchajcie bo widze na waszych fotkach że grzejniczki to macie rózne i nie koniecznie takie jak w projekcie. jesli tak to zmienialiście tylko wymiary czy też parametry grzejników Najlepiej grzejniki dobierze Ci firma, której zlecisz całą hydraulikę. Wtedy też za nie zapłacisz nie tylko VAT 7% zamiast 22% ale też takie firmy mają duże rabaty w sklepach. W jadalni i w kuchni ciężko jest dobrać odpowiednie grzejniki, więc lepiej jest zrobić podłogówkę (wyjdzie nawet taniej niż te niestety niestandardowe grzejniki ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptorun 22.05.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Dziękuję Ci asiu za podpowiedź. Ja juz mam firmę która ułożyła mi podłogówkę na parterze oprócz salonu i gabinetu. Raczej chodziło mi o informacje o grzejniki na pięterze bo te które sa w projekcie wogóle nie spełnią (jesli chodzi o wymiar nie o moc) swojego zadani poprosu sie nie zmieszczą bo nie będzei u mnie przesuniętych ścianek kolankowych tak jak to zakłada projekt. Ja myslałem raczej o grzejnikach mniejszych i dłuższych usytuowanych wzdłuż ścianek kolankowych. I jeszce jedno czy ten grzejniczek w sypialni to nie jest za mało tzn. czy daje rade ogrzać całe pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia419 23.05.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 Mam jeszcze dodatkowy grzejnik w garderobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 24.05.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Hej ,a może mi ktoś powiedzieć ile Wam weszło betonu na strop??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psadko 26.05.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2009 A Barto nie pamiętasz ze szkoły jak sie liczy objętość brył Powierzchnia stropu razy wysokość jaka będzie i juz Ci wychodzi ile bedziesz potrzebować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titutka 29.05.2009 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam wszystkich. Jestem tutaj po raz pierwszy. Dzisiaj zakupiłam projekt Atlas i od września mam w planach zaczynać budowę. Mam pytanie: ile Wam poszło metrów sześciennych betonu na fundament? Proszę życzliwych o odpowiedź. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 29.05.2009 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Witam wszystkich. Jestem tutaj po raz pierwszy. Dzisiaj zakupiłam projekt Atlas i od września mam w planach zaczynać budowę. Mam pytanie: ile Wam poszło metrów sześciennych betonu na fundament? Proszę życzliwych o odpowiedź. Pozdrawiam Witaj Ja wlasnie zaczynam budowe atlasika. Z uwagi na podpiwniczenie budynku musialem zmienic szerokosc law dlatego tylko na nie weszlo 24m3 betonu. Sciany bede mial z bloczkow betonowych ok 3000szt pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
titutka 30.05.2009 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Dzięki daro31ie. A jakie zmiany robisz poza podpiwniczeniem? Ja myślałam o przeprojektowaniu schodów bo nie chcę klatki schodowej, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie... co o tym myślisz? A może ktoś już to zrobił...>? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 30.05.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Dzięki daro31ie. A jakie zmiany robisz poza podpiwniczeniem? Ja myślałam o przeprojektowaniu schodów bo nie chcę klatki schodowej, ale nie wiem czy coś z tego wyjdzie... co o tym myślisz? A może ktoś już to zrobił...>? zmiany; -podpiwniczenie - obnizenie poziomu garazu o 55cm co dalo mozliwosc zrobienia zejscia do piwnicy z garazu pod klatka schodowa wewnatrz budynku - zastapienie wejscia tarasowego z gabinetu zwyklym oknem - zastapienie komina z kuchni na dachowki wentylacyjne -przeniesienie kominka na srodek sciany laczacej pokoj dzienny z gabinetem -stropy lane - sciana 3W to chyba tyle zmian Przeprojektowanie schodow ale w jakim sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts