Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ATLAS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Jeszcze nie rozmawiałam z architektem, ale wiem, że wolałabym żeby nie było tej klatki schodowej. Zobaczę czy zaproponuje mi jakieś rozwiązanie. A co do zmian to też chcę przenieść kominek tak jak Ty i dałeś mi trochę do myślenia z tym podpiwniczeniem, myślę, że to dobre wyjście. Jeśli mógłbyś przesłać mi parę fotek Twojego Atlasa byłabym ogromnie wdzięczna... [email protected]

:p

Czy ktoś buduje może w okolicach Zamościa????

• Odpowiedzi 638
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeszcze nie rozmawiałam z architektem, ale wiem, że wolałabym żeby nie było tej klatki schodowej. Zobaczę czy zaproponuje mi jakieś rozwiązanie. A co do zmian to też chcę przenieść kominek tak jak Ty i dałeś mi trochę do myślenia z tym podpiwniczeniem, myślę, że to dobre wyjście. Jeśli mógłbyś przesłać mi parę fotek Twojego Atlasa byłabym ogromnie wdzięczna... [email protected]

:p

Czy ktoś buduje może w okolicach Zamościa????

Niestety ja dopiero zaczynam mam dopiero ławy i chudy beton w pomieszczeniach.

W poniedzialek zaczynaja murowac piwnice

pozdrawiam daro31ie :D

No właśnie u Ciebie widziałam to pomieszczenie pod schodami i też takie chcemy,my też nie mamy piwnicy,a zawsze jeden kąt więcej do zagospodarowania :lol: Widziałam też pełne schody drewniane i wtedy bym mogłą zrobić tą ściankę z przodu z płyt gipsowych :roll: .A będziesz miał tylko stopnie obłożone drewnem czy te podstopnie też??

Ta cena to beton,stopnie i poręcze????

Cena którą podałem to kompletne schody tj. stopnie, podstopnie, spoczynek i balustrady. Schody zamówiliśmy w 2007r. Nie wiem czy obecnie będzie taniej czy drożej ( z opcją - drożej bo Euro skoczyło). Nie wiem ile kosztowało mnie wylanie schodów i materiał na nie bo było to ujęte w koszcie budowy domu przez naszą ekipę. Pomieszczenie jest niewysokie ale zawsze coś.

• 3 weeks później...

Witam,

mam pytanko odnośnie tej kuchni - zlikwidowaliście spiżarkę?

Obecnie jestem na etapie wykończeń parteru i mam zagwozdkę z koncepcją na meblke kuchenne lodówka nijak mi się nie komponuje przxy jadalni a tylko tam jwst rozsądne miejsce na ten sprzęt...

Mam pomysła zeby ją wsunąc do spiżarki w specjalną wnękę(mam większą niż w projekcie) a obok lodówki byłyby drzwi do spiżarki.

Moja wyczekana elewacja, kolor wyszedł ciemniejszy niż chciałam ale co tam, oceńcie sami, jeszcze tylko taras i atlas gotowy...

http://images44.fotosik.pl/120/3026c81800690da2med.jpg

Ten podwyższony dach jakoś mi nie leży. Fakt, że przy oryginalnym jest mniej przestrzeni ale urok inny.