ABZ 14.02.2010 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Możemy pokazać Atlasika (lustrzane odbicie) w Sochaczewie. Mieszkamy w nim już od maja ub.r. Mieszka się super. Założyliśmy album (narazie kilka zdjęć z ubiegłego roku, tuż po zamieszkaniu) na stronie: http://ewajurek.web-album.org. Zapraszamy. Jeśli będziecie zainteresowani przebiegiem budowy, zamieścimy wcześniejsze zdjęcia. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga1707 16.03.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam wszystkich forumowiczów, budowniczych atlasa! własnie dzis postanowilam zalogowac sie na stronke, zeby wspomoc sie waszymi cennymi radami:) które sledze juz od dłuższego czasu. Razem z męzem zdecydowalismy sie na budowę Atlasu,dlatego tez bylibysmy bardzo wdzieczni, gdyby ktos z okolic śląska i malopolski pozwolilby nam zobaczyc swojego Atlasa, bo z projektu to nigdy nie jest to samo co na zywo:) gdyby ktos byl tak mily, b. prosze o kontakt. moj mail [email protected]. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 21.03.2010 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 No to ja się pochwalę balustradami balkonowymi http://images36.fotosik.pl/161/83dfdf3fc526a125med.jpg http://images48.fotosik.pl/274/97d4486063878e09med.jpg http://images45.fotosik.pl/275/7c4732911cac43d8med.jpg Aga zapraszam na odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dodka 15.04.2010 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 witam ponownie barto307cc, udziel mi informacji ile kosztowały cię balustrady, pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 16.04.2010 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2010 witam ponownie barto307cc, udziel mi informacji ile kosztowały cię balustrady, pozdr Odpowiedź wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 27.04.2010 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2010 Witam Zostało mi po budowie okucie stalowe węzła jętek i wieszaka ( okucie 120, 121, 122) oraz blachy węzła krokiew narożna- jętka- płatew ( okucie 132, 133).Całosc o masie ok 200kg sprzedam za 500 zł. Do odebrania w Gdansku.Zainteresowanych zapraszam na priv lub tel 792 064 437 Pozdrawiam wszystkich atlasowiczow daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvek201085 06.07.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 witam wszystkich atlasowiczów. Wraz z zona wybralismy ten projekt tylko nie wiem czy nie porwalem sie z motyka na słonce. Czy może ktoś budowal Atlasa metodą gospodarczą, i wie ile by można oszczędzic wkladając dużo wlasnej pracy w budowe? Chcialem sie dowiedziec ile wynosi koszt budowy (rozsądny koszt budowy). pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 25.07.2010 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 witam wszystkich atlasowiczów. Wraz z zona wybralismy ten projekt tylko nie wiem czy nie porwalem sie z motyka na słonce. Czy może ktoś budowal Atlasa metodą gospodarczą, i wie ile by można oszczędzic wkladając dużo wlasnej pracy w budowe? Chcialem sie dowiedziec ile wynosi koszt budowy (rozsądny koszt budowy). pozdro Mnie SSO kosztował 200 tys ,ale budynek jest podpiwniczony, sciana 3W i na dachu dachowka. Myśle ze systemem gospodarczym z zwykła sciana, bez podpiwniczenia, dachowki, deskowania itd mozna zrobic za ok 100-130tys oczywiscie SSO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvek201085 25.07.2010 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2010 Dzięki wielkie za dobrą rade daro31ie. Po przeczytaniu wczesniejszych post-ów dotychących ceny budowy atlasika zacząłem sie poważnie zastanawiać nad zmiana projektu, ale powiem szczerze że mnie troche uspokoiłeś. Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosik123 02.08.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Cześć, jestem zainteresowana projektem ATLAS i chciałabym jeśli można obejrzeć gotowy dom. Najlepiej jeżeli jest on wybudowany w okolicach Lublina Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptorun 08.09.2010 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2010 W okolicach Lublina są co najmniej 3 ATLASIKI jak chcesz ich namiary to pisz na priv. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BALCERLESKO 17.10.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 Czy moze mi ktoś napisac ilr m2 jest ścian nie wiem ile pustaków mam kupic porotherm 25 p+w pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 24.10.2010 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2010 Witam Zostało mi po budowie okucie stalowe węzła jętek i wieszaka ( okucie 120, 121, 122) oraz blachy węzła krokiew narożna- jętka- płatew ( okucie 132, 133).Całosc o masie ok 200kg sprzedam za 500 zł. Do odebrania w Gdansku.Zainteresowanych zapraszam na priv lub tel 792 064 437 Pozdrawiam wszystkich atlasowiczow daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Batt23 20.11.2010 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 Witam serdecznie. Jestem bardzo zainteresowany projektem Atlas. Chciałbym zobaczyć jednak jeszcze na żywo gotowy projekt. Czy ktoś może realizuje ten piękny projekt na terenie dolnego śląska. Bardzo proszę o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMario 27.11.2010 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 Witajcie!Mam pytanko do PTORUN:chcialam zapytac jaki masz kolor elewacji zew.,bardzo mi sie podoba?Z gory dziekuje i pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptorun 31.03.2011 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Witaj ! Kasia&Mario Mój Domek jest dokładnie opisany i przedstawiony na forum htttp://www.extradom.pl znajdziesz go pod nickiem tritonki tam też jest odpowiedź na wasze pytanie. Miłego szukania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julo23 28.04.2011 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam wszystkich Atlasowiczów. Mam nadzieje że niedługo dołącze do waszego grona. Od 3 dni czytam ten temat - (wkoncu jest tego 30 stron) i nasuneły mi sie takie pytania... Ogólnie bardzo mi sie projekt Atlas II i Zeus, (podobne porojekty chyba tylko różnią sie rozmieszczeniem pomieszczeń na poddaszu) Z tym że ZEUS jest o 150tys droższy niż Atlas II, nie wiem do końca dlaczego ? Czytając wątek mam dylemat co do kupowania gotowego projektu, skoro część ludzi pisze, że projekt posiada drobne błędy lub jakieś tam braki poszczególnych dodatkowych szczegółowych rysunków (np. kotwi, zew. kominka itp), nawet są opinie że fundamenty i dach są przeszacowane ( nie wiem skąd to wiadomo - ale padła taka opinia) i należy i tak udać sie z tym gotowym projektem (za który płacimy sporo bo 2.5 -3tys zł) do architekta aby liczył od nowa obciążenia dachu i fundamentów. I moje pytanie brzmi czy warto jest kupować taki projekt skoro i tak będe zmuszony płacić dodatkowo za te usługę komuś innemu ? Nie lepiej od razu kupić indywidualny projekt takiego Atlasa ? Jest to mozliwe ? Nie wiem jak jest z prawami autorskimi w tym wypadku. Boje sie tylko czy taki pospolity architekt w małej miejscowości poradzi sobie z tak spomplikowanym dachem jak ma atlas i skąd będe wiedział że np. nie będzie w takim projekcie jeszcze więcej błędów niż w tym gotowym.... PS. przymiarzałem sie już projektów Rumianek 2, dom w zefirantach 2G, a teraz jest ZEUS lub ALTAS 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro31ie 04.08.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Witam Atlasowczów Nie wiem czy jeszcze ktoś to forum czyta , ale mam pytanie jak rozwiązaliście problem z otwieraniem się okna z łukiem na balkonach? Jestem właśnie w trakcie zamawiania okien i zastanawiam się ja to wygląda w innych domach. Z góry dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam daro31ie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 05.12.2011 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Ja rozwiązałem prosto - mam zwykłe okna prostokątne:)Ale skoro masz lukowe to trzeba odpowiednio pochylić szpaletę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts