Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ATLAS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Możemy pokazać Atlasika (lustrzane odbicie) w Sochaczewie.

Mieszkamy w nim już od maja ub.r. Mieszka się super.

Założyliśmy album (narazie kilka zdjęć z ubiegłego roku, tuż po zamieszkaniu) na stronie: http://ewajurek.web-album.org.

Zapraszamy.

Jeśli będziecie zainteresowani przebiegiem budowy, zamieścimy wcześniejsze zdjęcia.

Pozdrawiamy

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 638
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich forumowiczów, budowniczych atlasa! własnie dzis postanowilam zalogowac sie na stronke, zeby wspomoc sie waszymi cennymi radami:) które sledze juz od dłuższego czasu. Razem z męzem zdecydowalismy sie na budowę Atlasu,dlatego tez bylibysmy bardzo wdzieczni, gdyby ktos z okolic śląska i malopolski pozwolilby nam zobaczyc swojego Atlasa, bo z projektu to nigdy nie jest to samo co na zywo:) gdyby ktos byl tak mily, b. prosze o kontakt. moj mail [email protected]. pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witam

Zostało mi po budowie okucie stalowe węzła jętek i wieszaka ( okucie 120, 121, 122) oraz blachy węzła krokiew narożna- jętka- płatew ( okucie 132, 133).

Całosc o masie ok 200kg sprzedam za 500 zł. Do odebrania w Gdansku.

Zainteresowanych zapraszam na priv lub tel 792 064 437

Pozdrawiam wszystkich atlasowiczow daro31ie

• 2 months później...
witam wszystkich atlasowiczów. Wraz z zona wybralismy ten projekt tylko nie wiem czy nie porwalem sie z motyka na słonce. Czy może ktoś budowal Atlasa metodą gospodarczą, i wie ile by można oszczędzic wkladając dużo wlasnej pracy w budowe? Chcialem sie dowiedziec ile wynosi koszt budowy (rozsądny koszt budowy). pozdro

• 3 weeks później...
witam wszystkich atlasowiczów. Wraz z zona wybralismy ten projekt tylko nie wiem czy nie porwalem sie z motyka na słonce. Czy może ktoś budowal Atlasa metodą gospodarczą, i wie ile by można oszczędzic wkladając dużo wlasnej pracy w budowe? Chcialem sie dowiedziec ile wynosi koszt budowy (rozsądny koszt budowy). pozdro

Mnie SSO kosztował 200 tys ,ale budynek jest podpiwniczony, sciana 3W i na dachu dachowka.

Myśle ze systemem gospodarczym z zwykła sciana, bez podpiwniczenia, dachowki, deskowania itd mozna zrobic za ok 100-130tys oczywiscie SSO

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam

Zostało mi po budowie okucie stalowe węzła jętek i wieszaka ( okucie 120, 121, 122) oraz blachy węzła krokiew narożna- jętka- płatew ( okucie 132, 133).

Całosc o masie ok 200kg sprzedam za 500 zł. Do odebrania w Gdansku.

Zainteresowanych zapraszam na priv lub tel 792 064 437

Pozdrawiam wszystkich atlasowiczow daro31ie

• 4 weeks później...
  • 4 months później...
  • 4 weeks później...

Witam wszystkich Atlasowiczów. Mam nadzieje że niedługo dołącze do waszego grona.

Od 3 dni czytam ten temat - (wkoncu jest tego 30 stron) i nasuneły mi sie takie pytania...

Ogólnie bardzo mi sie projekt Atlas II i Zeus, (podobne porojekty chyba tylko różnią sie rozmieszczeniem pomieszczeń na poddaszu)

Z tym że ZEUS jest o 150tys droższy niż Atlas II, nie wiem do końca dlaczego ?

Czytając wątek mam dylemat co do kupowania gotowego projektu, skoro część ludzi pisze, że projekt posiada drobne błędy lub jakieś tam braki poszczególnych dodatkowych szczegółowych rysunków (np. kotwi, zew. kominka itp), nawet są opinie że fundamenty i dach są przeszacowane ( nie wiem skąd to wiadomo - ale padła taka opinia) i należy i tak udać sie z tym gotowym projektem (za który płacimy sporo bo 2.5 -3tys zł) do architekta aby liczył od nowa obciążenia dachu i fundamentów.

I moje pytanie brzmi czy warto jest kupować taki projekt skoro i tak będe zmuszony płacić dodatkowo za te usługę komuś innemu ? Nie lepiej od razu kupić indywidualny projekt takiego Atlasa ? Jest to mozliwe ? Nie wiem jak jest z prawami autorskimi w tym wypadku.

Boje sie tylko czy taki pospolity architekt w małej miejscowości poradzi sobie z tak spomplikowanym dachem jak ma atlas i skąd będe wiedział że np. nie będzie w takim projekcie jeszcze więcej błędów niż w tym gotowym....

PS. przymiarzałem sie już projektów Rumianek 2, dom w zefirantach 2G, a teraz jest ZEUS lub ALTAS 2 :)

• 3 months później...

Witam Atlasowczów

Nie wiem czy jeszcze ktoś to forum czyta , ale mam pytanie jak rozwiązaliście problem z otwieraniem się okna z łukiem na balkonach? Jestem właśnie w trakcie zamawiania okien i zastanawiam się ja to wygląda w innych domach.

Z góry dziekuje za odpowiedzi pozdrawiam daro31ie

• 4 months później...