Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ATLAS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Witam wszystkich atlasowiczów,. My również przyłączamy się do tego grona, właśnie jesteśmy w trakcie zakupu projektu. bardzo dużo ciekawych spostrzeżeń przeczytałem na forum o Waszych budowach.

Na pewno cześć wykorzystam podczas własnej budowy. mam pytanie , czy ktoś buduje atlasika w lubelskim, albo sąsiednim województwie, bo bardzo chętnie wprosiłbym się z żoną na budowę. Czekam na odpowiedź - [email protected]

• Odpowiedzi 638
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Slowinka, bardzo się cieszę. Z twoich postów wynika, że masz już fotki,.

jeżeli to możliwe prześlij mi na mój mail. A w którym powiecie budujesz bo ja jestem z puławskiego. Niestety nie mogę otworzyć twoich fotek z tej podanej strony. na jakim etapie budowy jesteś i jakie zmiany wprowadziłaś?

Hej! Mam fotki prześlę na maila. Jesteśmy z okolic Lublina, trasa na Bychawę.. Nasz domek jest na etapie ocieplania, mamy wszystkie instalacje i generalnie zaczynamy wykończenia. Podnieśliśmy budynek o 75 cm, jest podpiwniczony i są zmiany w konstrukcji dachu - mamy zamiast tych "kotew" krokwie które spierają sie na ścianach działowych, póki co lepsze rozwiązanie wbrew pozorom opinii niektórych na forum... Zrezygnowaliśmy ze spiżarki obok kuchni oraz w innym miejscu jest łazienka na dole. wejście do garażu jest z klatki schodowej a tam gdzie było przejście do garażu w projekcie jest łazienka z okrągłym okienkiem:))) . to tak krotko mogę pisać i pisać...

W każdym razie jak masz jakieś konkretne pytania ? chętnie pomogę.

Pozdrawiam, Marzena

Witam ! no i super uporaliśmy się właśnie ze sciankami działowymi teraz czekamy na oka i drzwi. Wykorzystując ten czas na docieplanie poddasza i rozprowadzanie elektryki. A jakby ktoś chciał obejrzeć domek to zapraszam buduję pod Lublinem w Ciecierzynie. czy ktoś z Atlasowiczów moze mi powiedzieć ile roleczek waty poszło na docieplenie.

Witam kolejnego atlasowicza z Lubelszczyzny, dzięki za info dotyczące atlasów na naszym terenie, PTORUN możesz sprecyzować, gdzie znajduje się ten na ul. nałęczowskiej, bo często bywam w Lublinie także bęe miał najbliżej choc i Twojego chętnie obejrzę. Ja na razie jestem na etapie planowania budowy , ale wszelkie wskazówki będą mi niezmiernie przydatne. Zwłaszcza że budujesz (PTORUN) odbicie lustrzane czyli takie jak ja chce wybudować. Proszę podaj mi kontakt na maila [email protected] to chętnie skorzystam z zaproszenia na budowę.Pozdrawiam wszystkich atlasowiczów.

Tak zdecydowaliśmy się go podnieść o 1 belicik i jest teraz super jeśli chodzi o poddasze (My jesteśmy wysokie ludzie) :D. Ciekawi mnie jak ludziska rozplanowali sobie łazienkę na górze bo my oprócz tego co jest w projekcie planujemy dodać jeszcze bidet i prysznic dodatkowo. No narazie jesteśmy na etapie kombinowania co i gdzie ma stać.

pozdrowionka

Witam

My tez budujemy na Lubelszczyźnie, a dokładniej w Międzyrzecu Podlaskim.

Obecnie przymierzamy się do więźby dachowej. Zdecydowaliśmy się na podniesienie ścianki kolankowej, a więźbę zamierzamy podeprzeć na słupach drewnianych, które ukryjemy skrzętnie w ściankach działowych

Witam,

Ciesze się, że tyle atlasików jest na Lubelszczyźnie. Bardzo mnie interesują ptorun

twoje rozwiązania,gdyż ja również należę do wysokich (192cm) i tez mam zamiar podnieść poddasze o jednego pustaka. bardzo chciałbym zobaczyć Waszą łazienkę na górze, gdyż ciekawi mnie jej rozmiar po powiększeniu. czy w tym roku jest jeszcze możliwość odwiedzin? Pozdrawiam.

Witam wszystkich atlasowiczów,. My również przyłączamy się do tego grona, właśnie jesteśmy w trakcie zakupu projektu.

i własnie zastanawiamy sie z jakiego biura kupic najlepiej projekt,jakies podpowiedzi?

chętnie również obejrzymy Atlasika w woj.małopolskim

dziekuje za pomoc