Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt ATLAS pracownia DOBRE DOMY

Recommended Posts

Witam

Chciałam sie was zapytać: Czy ktoś buduje dom ATLAS z projektowni DobreDomy??

Pytam gdyż razem z mężem bardzo nam sie podoba ten projekt, ale jak wiadomo co na papierze to i tak przekłada sie całkiem inaczej do rzeczywistości :)

Jeśli ktoś posiada z was taki projekt prosiłabym o wasze komentarze na jego temat?

• Odpowiedzi 638
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam, my też chcemy budować Atlas ale chcę go najpierw obejrzeć w rzeczywistości, budowę planujemy wiosną 2007. Znalazłam wsród forumowiczów dwie osoby które juz buduja i w tym roku osiagną stan zamkniety na pewno

Jeśli sie zdecydujecie na budowę proszę o kontakt.

Pozdrawiam. Mądrych wyborów zyczę.

Cześć

Jednak się zdecydowaliśmy, domek bardzo nam sie podoba, już go zakupiliśmy - zobaczymy :) mamy nadzieje że w rzeczywistości będzie wyglądać tak samo dobrze.

Na pewno przeslemy zdjęcia :lol:

Pozdrawiam

P.S. Czy mogłabyś mi podac gdzie moge porozmawiac z osobami ktore juz zaczeły budowe tego domu..

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61135 to do ludzi którzy budują juz Atlas, miały być w poniedziałek zdjecia, ale jeszcze nie znalazłam, moze źle szukam, a moze nawał pracy spowodował ze nie zmieścili. Czy mogę zapytać gdzie budujecie i kiedy zaczynacie budowę?? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. :wink:

Tzn. zadzwoniłam do tej firmy z zapytaniem czy można coś zmienic w tym projekcie. Powiedziałam że chcielibyśmy częściowo podpiwniczyć budynek a zamiast garażu zrobić pokój. Zgodzili się, a w przysłanych do nas projektach wymienili zakres dopuszczalnych zmian jakie mogą być zamieszcone w projekcie. Projekt kosztował 1.800 zł

Póżniej nasz projektant naniósł zmiany i zaniósł projekty do starostwa o przyznanie nam pozwolenia.

I jeszce jedna ważna sprawa zaprojektował schody do piwnicy :)

Pozdrawiam :)

Witam

Ja tez mam w zamiarze budowac domek Atlas , zdecydowaliśmy sie na piwnicę tzn częściowe podpiwniczenie i wcale tego nie żałujemy, gdyz bedzie stał tam piec i inne ważne rzeczy :D

A jesli chodzi o zeszpecenie domku to nie ma mowy, byłam widziałam i jest cudnie tylko ten ktoś wejscie do piwnicy ma zrobione w domu pod klatka schodowa i z dworu - bardzo fajne rozwiazanie.

Ktoś już ma Atlasa w stanie co najmniej surowym zamkniętym? Chyba się zdecydujemy na ten projekt - nam się bardzo podoba! Nie bardzo wiem jak oszacować rzeczywiste wymiary pomieszczeń, bo próbowaliśmy przeskalować obrazek na stronie internetowej projektanta, ale coś nie gra z proporcjami. :-?

A może macie jakieś zdjęcia? Było by super! :wink:

KasiaPa - a to wejście do piwnicy to w Atlasie?

Witam

Ja tez mam w zamiarze budowac domek Atlas , zdecydowaliśmy sie na piwnicę tzn częściowe podpiwniczenie i wcale tego nie żałujemy, gdyz bedzie stał tam piec i inne ważne rzeczy :D

A jesli chodzi o zeszpecenie domku to nie ma mowy, byłam widziałam i jest cudnie tylko ten ktoś wejscie do piwnicy ma zrobione w domu pod klatka schodowa i z dworu - bardzo fajne rozwiazanie.

Może masz jakieś fotki tego domku jestem ciekaw jak to wyglada. My składniamy sie ku Prometeuszowi jest bardzo podobny. Zastanawiałem się na częściowym podpiwniczeniem ale wszyscy z którymi rozmiawiałem i czytałem - radzą by zrobić całkowite podpiwniczenie - nie wiele droższe a podobno bezpieczniejsze dla murów itp. Problem to gdzie zrobić wejście do piwnicy najlepiej tez od wewnątrz.

pozdrawiam Adam ( Silkroad )

Witam

Niestety nie mam zdjęc, ale widziałam i to podpiwniczenie było własnie w tym projekcie(Atlas), jesli chodzi o zejscie do piwnicy to jest ono przy klatce schodowej. Drzwi sa troche wsuniete do tyłu a schody do piwnicy mają jeden zbieg, nie maja spocznika - z dworu tez jest wejscie do piwnicy.

Bez obawy podpiwniczac mozna smiało i jestem za tym aby podpiwniczyc cały dom rzeczywiscie koszt niewiele wzrosnie a miejca wolnego nigdy za mało. Moi znajomi troszke załuja ze nie podpiwniczyli całosci.

Pozdrawiam:)

Ktoś już ma Atlasa w stanie co najmniej surowym zamkniętym? Chyba się zdecydujemy na ten projekt - nam się bardzo podoba! Nie bardzo wiem jak oszacować rzeczywiste wymiary pomieszczeń, bo próbowaliśmy przeskalować obrazek na stronie internetowej projektanta, ale coś nie gra z proporcjami. :-?

A może macie jakieś zdjęcia? Było by super! :wink:

KasiaPa - a to wejście do piwnicy to w Atlasie?

Witam

Jesli chodzi o rzeczywiste wymiary to nie jest on taki mały tylko uwazam iz bardzo fajnym rozwiazaniem było powiekszenie salonu kosztem tego ostatniego pokoju - fajny efekt. Zlikwidowanie szaf wnekowych w srodku w celu powiekszenia łazienki.

pozdrawiam

KasiuPa bardzo mnie interesuja te wymiary pokoi na górze, mozesz mi podać ile metrów na ile ma każde pomieszczenie, i jeszcze wazna rzecz łazienka na górze ile ma dł. i sze. pomijajac ten tunelik, tam chce zrobić mini suszarnie?? Będę wdzieczna za te informacje. Jaa tez wymyśliłam ze powiekszę trochę łazienkę na dole kosztem tych szaf wnękowych, i chciałabym bardziej oddzielić salon od hallu, ponieważ obawiam sie tak dużej otwartej przestrzeni, ale jeszcze sie zastanowie. Pozdrawiam i pisz jak najczęściej co u Ciebie na budowie. Będę wdzięczna za te wymiary pomieszczeń na górze, chodzi mi o powieżchnię nie po podłodze tylko taką uzytkową ze można się spokojnie wyprostować. :wink:

Iwona

• 1 month później...