KasiaPa 03.09.2006 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 Witam Chciałam sie was zapytać: Czy ktoś buduje dom ATLAS z projektowni DobreDomy?? Pytam gdyż razem z mężem bardzo nam sie podoba ten projekt, ale jak wiadomo co na papierze to i tak przekłada sie całkiem inaczej do rzeczywistości Jeśli ktoś posiada z was taki projekt prosiłabym o wasze komentarze na jego temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 05.09.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Witam, my też chcemy budować Atlas ale chcę go najpierw obejrzeć w rzeczywistości, budowę planujemy wiosną 2007. Znalazłam wsród forumowiczów dwie osoby które juz buduja i w tym roku osiagną stan zamkniety na pewnoJeśli sie zdecydujecie na budowę proszę o kontakt.Pozdrawiam. Mądrych wyborów zyczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 05.09.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Cześć Jednak się zdecydowaliśmy, domek bardzo nam sie podoba, już go zakupiliśmy - zobaczymy mamy nadzieje że w rzeczywistości będzie wyglądać tak samo dobrze. Na pewno przeslemy zdjęcia Pozdrawiam P.S. Czy mogłabyś mi podac gdzie moge porozmawiac z osobami ktore juz zaczeły budowe tego domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 06.09.2006 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61135 to do ludzi którzy budują juz Atlas, miały być w poniedziałek zdjecia, ale jeszcze nie znalazłam, moze źle szukam, a moze nawał pracy spowodował ze nie zmieścili. Czy mogę zapytać gdzie budujecie i kiedy zaczynacie budowę?? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 06.09.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 jest on bardzo podobny - kosmetyczne różnice. Mam tylko dylemat - chodzi mi o piwnice bardzo ją potrzebuje ale czy nie zeszpecę domu ? pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 06.09.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Witam, budujemy w Lublinie. Na wiosnę przyszłego roku już powinien być dach. Zapraszamy . PS. Zrobiliśmy trochę poprawek (piwnica, usunięty garaż) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 07.09.2006 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Mój mąż bardzo chciałby mieć piwnicę, ile zapłciliście za te zmiany w projekcie?? Bardzo też jestem ciekawa jak wyjdzie to finansowo? Bardzo proszę o wszelkie informacje. Trzymam kciuki za powodzenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 07.09.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Tzn. zadzwoniłam do tej firmy z zapytaniem czy można coś zmienic w tym projekcie. Powiedziałam że chcielibyśmy częściowo podpiwniczyć budynek a zamiast garażu zrobić pokój. Zgodzili się, a w przysłanych do nas projektach wymienili zakres dopuszczalnych zmian jakie mogą być zamieszcone w projekcie. Projekt kosztował 1.800 zł Póżniej nasz projektant naniósł zmiany i zaniósł projekty do starostwa o przyznanie nam pozwolenia. I jeszce jedna ważna sprawa zaprojektował schody do piwnicy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 07.09.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Zapomniałam jeszcze nasz projektant a zarazem kierownik budowy powiedział nam że za te zmiany w projekcie przerysowywania będziemy zmuszeni zapłacić mu 3.500zł + 1.500 nadzór bubowy. Dziękuje ze trzymacie za nas kciuki. My za was też trzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 07.09.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2006 Witam Ja tez mam w zamiarze budowac domek Atlas , zdecydowaliśmy sie na piwnicę tzn częściowe podpiwniczenie i wcale tego nie żałujemy, gdyz bedzie stał tam piec i inne ważne rzeczy A jesli chodzi o zeszpecenie domku to nie ma mowy, byłam widziałam i jest cudnie tylko ten ktoś wejscie do piwnicy ma zrobione w domu pod klatka schodowa i z dworu - bardzo fajne rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 08.09.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Dzieki serdeczne za informacje, bardzo sie cieszę ze budujecie tez ten dom, bedzie mozna sie wspierać. jak tylko ruszycie z budowa to dajcie znać. Raz jeszcze powodzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 08.09.2006 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Na pewno się odezwe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 11.09.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Ktoś już ma Atlasa w stanie co najmniej surowym zamkniętym? Chyba się zdecydujemy na ten projekt - nam się bardzo podoba! Nie bardzo wiem jak oszacować rzeczywiste wymiary pomieszczeń, bo próbowaliśmy przeskalować obrazek na stronie internetowej projektanta, ale coś nie gra z proporcjami. A może macie jakieś zdjęcia? Było by super! KasiaPa - a to wejście do piwnicy to w Atlasie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Silkroad 12.09.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam Ja tez mam w zamiarze budowac domek Atlas , zdecydowaliśmy sie na piwnicę tzn częściowe podpiwniczenie i wcale tego nie żałujemy, gdyz bedzie stał tam piec i inne ważne rzeczy A jesli chodzi o zeszpecenie domku to nie ma mowy, byłam widziałam i jest cudnie tylko ten ktoś wejscie do piwnicy ma zrobione w domu pod klatka schodowa i z dworu - bardzo fajne rozwiazanie. Może masz jakieś fotki tego domku jestem ciekaw jak to wyglada. My składniamy sie ku Prometeuszowi jest bardzo podobny. Zastanawiałem się na częściowym podpiwniczeniem ale wszyscy z którymi rozmiawiałem i czytałem - radzą by zrobić całkowite podpiwniczenie - nie wiele droższe a podobno bezpieczniejsze dla murów itp. Problem to gdzie zrobić wejście do piwnicy najlepiej tez od wewnątrz. pozdrawiam Adam ( Silkroad ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 12.09.2006 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Witam Niestety nie mam zdjęc, ale widziałam i to podpiwniczenie było własnie w tym projekcie(Atlas), jesli chodzi o zejscie do piwnicy to jest ono przy klatce schodowej. Drzwi sa troche wsuniete do tyłu a schody do piwnicy mają jeden zbieg, nie maja spocznika - z dworu tez jest wejscie do piwnicy. Bez obawy podpiwniczac mozna smiało i jestem za tym aby podpiwniczyc cały dom rzeczywiscie koszt niewiele wzrosnie a miejca wolnego nigdy za mało. Moi znajomi troszke załuja ze nie podpiwniczyli całosci.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 12.09.2006 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Ktoś już ma Atlasa w stanie co najmniej surowym zamkniętym? Chyba się zdecydujemy na ten projekt - nam się bardzo podoba! Nie bardzo wiem jak oszacować rzeczywiste wymiary pomieszczeń, bo próbowaliśmy przeskalować obrazek na stronie internetowej projektanta, ale coś nie gra z proporcjami. A może macie jakieś zdjęcia? Było by super! KasiaPa - a to wejście do piwnicy to w Atlasie? Witam Jesli chodzi o rzeczywiste wymiary to nie jest on taki mały tylko uwazam iz bardzo fajnym rozwiazaniem było powiekszenie salonu kosztem tego ostatniego pokoju - fajny efekt. Zlikwidowanie szaf wnekowych w srodku w celu powiekszenia łazienki. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 13.09.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 hej ja tez zastanawiam się nad tym projektem, tylko przerażaja mnie koszty dachu czy ktos ma może wycene tego dachu? mysle o pokryciu dachówką ale ze względu na oszczeędności może zdecydowalabym sie na blachodachówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 13.09.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 KasiuPa bardzo mnie interesuja te wymiary pokoi na górze, mozesz mi podać ile metrów na ile ma każde pomieszczenie, i jeszcze wazna rzecz łazienka na górze ile ma dł. i sze. pomijajac ten tunelik, tam chce zrobić mini suszarnie?? Będę wdzieczna za te informacje. Jaa tez wymyśliłam ze powiekszę trochę łazienkę na dole kosztem tych szaf wnękowych, i chciałabym bardziej oddzielić salon od hallu, ponieważ obawiam sie tak dużej otwartej przestrzeni, ale jeszcze sie zastanowie. Pozdrawiam i pisz jak najczęściej co u Ciebie na budowie. Będę wdzięczna za te wymiary pomieszczeń na górze, chodzi mi o powieżchnię nie po podłodze tylko taką uzytkową ze można się spokojnie wyprostować. Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 17.10.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Ale cisza w Atlasowym świecie ! Też w końcu kupiliśmy ten projekt i jesteśmy na etapie adaptacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikagrabska 18.10.2006 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 witam wszystkich co buduja taki dom.ja taz zamierzam sie do niego zabrac wiosna, ale przed tym chcialabym go zobaczyc w rzeczywistosci.a tu na forum cisza....czy nie znalazl by ktos pare minut abym mogla go zobaczyc.bardzo dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts