slowinka 09.07.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Do BArto: o pustakaDo Krzysztof BB: widzialam poddasze bez podnoszenia scianki kolankowej i jakos mnie nie urzekło, moze i stracił na wyglądzie kwestia gustu. Pisałam juz w którymś poście o nierównym terenie naszej działki, gdybym nie podniosła widziałabym tylko sam DACH domku.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 09.07.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Do Krzysztof BB: widzialam poddasze bez podnoszenia scianki kolankowej i jakos mnie nie urzekło, moze i stracił na wyglądzie kwestia gustu. Pisałam juz w którymś poście o nierównym terenie naszej działki, gdybym nie podniosła widziałabym tylko sam DACH domku.... Z pewnością zyskałaś na przestrzeni na poddaszu więc jeśli to było konieczne ze względów praktycznych to decyzja słuszna. Co do widoku samego dachu to sie zgadzam mój atlas jest usytuowany na płaskim terenie w dolince i dach eksponuje się wyjątkowo mocno. Niemniej efekt jest świetny własnie w tym dachu i dom sprawia wrażenie takiego starego dworku i aż się prosi o rustykalne wykończenia. Niestety nie zawsze da się pogodzić wygląd z funkcjonalnością Nie rozumiem decyzji co niektórych o likwidacji kominka na tarasie- śswietna sprawa przy grilowaniu dym idzie w komin a nie na twarz poza tym deszczyk nie przeszkadza:) Jak dla mnie to świetny projekt jak na standardowy. Jedyne do czego można się doczepić to rozplanowanie kuchni która prosi się o "barek" lub cos podobnego ale nie maa gdzie dać dużej lodówki. Poza tym same plusy - blisko z kotłowni do łazienek i kuchni (mniej hydrauliki) w salonie ściany dzięki czemu można zainstalować kino domowe. Kto chce robi gabinet kto nie chce duży salon. ja powiekszyłem łazienkę na dole kosztem hall'u i spiżarkę. Okna łukowe wykosiłem - podbają mi się z wyglądu ale koszty już nie. Do tego brak pewnoiści że w obrębie łuków się nie powyginają (brak usztywnień) Niemniej z prostymi oknami dom tez wygląda m.z. dobrze. Pozdrawiam atlasowiczów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 09.07.2009 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 My też dźwigamy o jeden pustak,myślę,że z zewnątrz nie widać znacznej różnicy przy jednym pustaku wyżej,za to w środku robi się trochę więcej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 10.07.2009 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 My też dźwigamy o jeden pustak,myślę,że z zewnątrz nie widać znacznej różnicy przy jednym pustaku wyżej,za to w środku robi się trochę więcej miejsca Normalnie też miejsca nie jest mało bo dom jest rozłożysty. Niemniej jak juz "powiększać" to oprócz dodania pustaka po obwodzie można pomysleć o zmianie kąta nachylenia dachu ale jak to by wyglądało? Trzeba by zrobić jakąś symulację. Tak czy inaczej komu zależy na miejscu na poddaszu nie powinien budować domu z dachem wielospadowym. Najbardziej przestrzenny w zamian będzie jednopiętrowy "klocek" z niziutkim dachem . Ja się nastawiam na zamieszkiwanie parteru a poddasze? jakiś magazyn musi być bo bez piwnicy na parterze nie ma gdzie trzymać rupieci Bardziej niż na przestrzeni zalezy mi na nastroju i stylistyce - nie lubię nowoczesnych budowli i wystroju rodem z IKEA. Uwielbiam powyginane i rzeźbione starocie a te do "Atlasa" wydają się pasować. No tak ale o gustach podobno się nie dyskutuje... Ważne żeby być zadowolonym. barto307cc gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 10.07.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 woj.śląskie,Ruda Śląska ,dzielnica Kłodnica . Tak bliżej określając niedaleko Katowic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slowinka 10.07.2009 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Krzysztof BB pochwal się swoim domkiem? Fotki mile widziane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hondziak777 10.07.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 witam ponownie, atlasowicze , wydaje mi się, że podwyższenie o jedne pustak to dobry pomysł. zwłaszcza dla wysokich ludzi.prawie wszyscy podwyższają.Achyba ci co nie podwyższyli żałują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia419 11.07.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 witam ponownie, atlasowicze , wydaje mi się, że podwyższenie o jedne pustak to dobry pomysł. zwłaszcza dla wysokich ludzi.prawie wszyscy podwyższają.Achyba ci co nie podwyższyli żałują. Pozdrawiam Nie podwyższyłam i nie żałuję!!! Góra jest częścią sypialnianą, więc nie ma takiej potrzeby. Gdybym jednak miała podnosić to koniecznie przedłużyłabym krokwie aby dom zachował swoje piękne proporcje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia419 11.07.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Krzysztof BBBardziej niż na przestrzeni zalezy mi na nastroju i stylistyce - nie lubię nowoczesnych budowli i wystroju rodem z IKEA. Uwielbiam powyginane i rzeźbione starocie a te do "Atlasa" wydają się pasować. I tu się zgadzam, Atlas jest projektem cieplym i pasują tam meble w stylu ludwikowskim, rustykalnym.U mnie w jadalni będzie stół owalny oczywiście z nogami w stylu ludwik i 8ma krzesłami. Salon będzie w podobnym styl, stolik kawowy z rzeźbionymi nogami, skórzany narożnik, komoda... Ale z tego co zdążyłam zauważyć wśród atlasowiczów przeważa wystrój nowoczesny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia419 11.07.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia419 11.07.2009 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2009 [ Witam, mam pytanko odnośnie tej kuchni - zlikwidowaliście spiżarkę? Obecnie jestem na etapie wykończeń parteru i mam zagwozdkę z koncepcją na meblke kuchenne lodówka nijak mi się nie komponuje przxy jadalni a tylko tam jwst rozsądne miejsce na ten sprzęt... Mam pomysła zeby ją wsunąc do spiżarki w specjalną wnękę(mam większą niż w projekcie) a obok lodówki byłyby drzwi do spiżarki. Tak, zlikwidowaliśmy spiżarkę. Też myślałam nad powiększeniem spiżarki ale stwierdziłam, że tak naprawdę nie jest mi potrzebna a meble które mam są baaardzo pakowne zwłaszcza szafki narożnikowe i szuflady 80tki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania2201 13.07.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4117c09dc24105dc.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ptorun 15.07.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Taka sobie łazienka http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/52c35e2036ada70b.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/13ef5b00fc7a1903.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 16.07.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Krzysztof BB pochwal się swoim domkiem? Fotki mile widziane:) W rej chwili mam "Sajgon" wszedzie kurz i klamoty bo jest akcja wykończenia parteru. Etap murowania chyba nie jest ciekawy podobny jak wszędzie, więc za jakiś czas dopiero coś pokażę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 16.07.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 ptorun fajnie to wymyśliłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof BB 16.07.2009 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Krzysztof BB U mnie w jadalni będzie stół owalny oczywiście z nogami w stylu ludwik i 8ma krzesłami. Salon będzie w podobnym styl, stolik kawowy z rzeźbionymi nogami, skórzany narożnik, komoda... Ale z tego co zdążyłam zauważyć wśród atlasowiczów przeważa wystrój nowoczesny. Pozdrawiam Dokładnie, to własnie zauważyłem przeglądając zdjęcia i nieco tego nie rozumiem bo moim zdaniem proste linie pasująa do "prostego" domu. A co do mebli hmm jak zwykle money, money, money Trzeba będzie "podróby" sobie sprawić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impiasecka 30.07.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Asia jak tam twoja wykończeniówka. Czy masz juz pomysł na łazienke u góry? Może juz cos tam działasz ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impiasecka 30.07.2009 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2009 Własnie ruszyliśmy z budową parteru. Domek nabiera kształtów. http://images45.fotosik.pl/169/86b0dfc40a9d00a7med.jpg http://images48.fotosik.pl/169/78d5a7f0cde32be4med.jpg http://images50.fotosik.pl/169/dbd8c8f9414384e7med.jpg http://images47.fotosik.pl/169/d97c8923db16cbb4med.jpg a to widok na piwnice i parter http://images43.fotosik.pl/169/c0ccae32f4cdc3demed.jpg http://images37.fotosik.pl/165/56702dd47f28e6bemed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asia419 31.07.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 Asia jak tam twoja wykończeniówka. Czy masz juz pomysł na łazienke u góry? Może juz cos tam działasz ???? Cześć Góry jeszcze nie zaczęliśmy. Mamy tam tylko tynki i elektrykę zrobioną. Najpierw chce skończyć cały dół czyli zostały do zrobienia tarasy i garaż. Od kiedy się wprowadziliśmy to ciągle tylko sprzątam i sprzątam. Ten pył budowlany mnie dobija. Z poddasza nic nie leci bo zamknęliśmy klatkę. Jesteśmy tylko we dwoje, więc z górą nam się nie śpieszy A mieszka się wspaniale!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
impiasecka 31.07.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2009 ale fajnie, ze juz mieszkacie w ATLASIE. Czyli dolna łazienka już zrobiona!!!!! No i chyba brakujące kafelki w kuchni też juz doszły ???? Mam nadzieje, że i fotki tutaj na forum pojawią się z waszego ATLASA Pozdrawiam !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts