domek73 01.11.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Ja też zastanawiam się nad projektami z firmy Dobre domy. Jestem szczególnie zainteresowany Atlasem, gdyż mój znajomy rozpoczął budowę Prometeusza, no i wiecie . Oba projekty są podobne. Jedyne co mi się nie podoba w Atlasie to za mały salon ok. 25 m2 i dziwny kształ łazienki na piętrze. Poza tym znajomy coś wspominał o skomplikowany żelbetonowym stropie w tych projektach. Czy ma ktoś w tym względzie jakieś doświadczenie? I czy biuro konstrukcyjne Dobre domy jest solidną firmą ? Prosze o opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 02.11.2006 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2006 Strop jest skomplikowany i przeprojektowany. Zdaniem wszystkich związanych z budową utrzymałby on pięciokondygnacyjny budynek. Archtekci nie szczędzili stali ani betonu. Byc może jest to spowodowane konstrukcją dachu (brak słupów). Salon nie jest wcale taki mały zwłaszcza iż połączony jest z jadalnią co sprawia wrażenie większej powierzchni. Łazienki nie opiszę gdyż w poniedziałek zalewam dopiero strop. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sziel 08.11.2006 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam, my też chcemy budować Atlas ale chcę go najpierw obejrzeć w rzeczywistości, budowę planujemy wiosną 2007. Znalazłam wsród forumowiczów dwie osoby które juz buduja i w tym roku osiagną stan zamkniety na pewno Jeśli sie zdecydujecie na budowę proszę o kontakt. Pozdrawiam. Mądrych wyborów zyczę. Witam,my również jesteśmy zdecydowani na ten projekt i chcielibyśmy zobaczyć realizację oraz usłyszeć opinię. Nasz adres to [email protected] Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sziel 08.11.2006 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 KasiuPa bardzo mnie interesuja te wymiary pokoi na górze, mozesz mi podać ile metrów na ile ma każde pomieszczenie, i jeszcze wazna rzecz łazienka na górze ile ma dł. i sze. pomijajac ten tunelik, tam chce zrobić mini suszarnie?? Będę wdzieczna za te informacje. Jaa tez wymyśliłam ze powiekszę trochę łazienkę na dole kosztem tych szaf wnękowych, i chciałabym bardziej oddzielić salon od hallu, ponieważ obawiam sie tak dużej otwartej przestrzeni, ale jeszcze sie zastanowie. Pozdrawiam i pisz jak najczęściej co u Ciebie na budowie. Będę wdzięczna za te wymiary pomieszczeń na górze, chodzi mi o powieżchnię nie po podłodze tylko taką uzytkową ze można się spokojnie wyprostować. Iwona Nie jestem Kasią, ale wymiary są na stronie Dobre Domy przy rzutach parteru i piętra (kółko z krzyżykiem, klikasz i wyskakuje rysunek z symbolem linijki i lup z powiększueniem i pomniejszeniem, reszty się domyślisz). Jak masz dostęp do zdjęć z realizacji, daj znać. Pozdrawiam SZIEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sziel 08.11.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Strop jest skomplikowany i przeprojektowany. Zdaniem wszystkich związanych z budową utrzymałby on pięciokondygnacyjny budynek. Archtekci nie szczędzili stali ani betonu. Byc może jest to spowodowane konstrukcją dachu (brak słupów). Salon nie jest wcale taki mały zwłaszcza iż połączony jest z jadalnią co sprawia wrażenie większej powierzchni. Łazienki nie opiszę gdyż w poniedziałek zalewam dopiero strop. Pozdrawiam Adam Witam i winszuję. Jedyny dom zaakceptowany przez mego GURU, szanowną ŻONĘ. A tak na marginesie, bardzo zgrabny domek. No i na naszą działkę. Interesują mnie refleksje (czytaj "zdjęcia" i "przemyślenia") z realizacji. Tak na serio mam dylemat z umiejscowieniem wejścia do piwnicy. Zastanawiałem się nad likwidacją pomieszczenia gospodarczego na rzecz klatki schodowej do piwnicy, ale nie wiem czy mi starczy tam miejsca na zejście. A jeśli chodzi o gabinet na dole, my jesteśmy zdecydowani na jego likwidację. Myślimy również o zmianie miejsca lokalizacji kominka i obniżeniu części salonu. Co ty na to? Sziel [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giemzowka 12.11.2006 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 witam wszystkich atlasowiczow ja jestem na etapie dachu to znaczy deskowanie zakończone pozostało papowanie i przerwa a co do lazienki to jest superpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 13.11.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 giemzówka, a pochwalisz się kilkoma zdjęciami z budowy? myślę że nie tylko ja bym je z przyjemnością obglądnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sziel 13.11.2006 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 witam wszystkich atlasowiczow ja jestem na etapie dachu to znaczy deskowanie zakończone pozostało papowanie i przerwa a co do lazienki to jest super pozdrawiam Ja się też do prośby o zdjęcia przychylam. Mam zero wyobraźni przestrzennej więc takie zdjęcia dla mnie to jak pomoc od NAJWYŻSZEGO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sziel 18.11.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Jak ktoś na FORUM napisał "no i stało się proszę księdza". My też staliśmy się posiadaczami projektu ATLAS. Byliśmy już u różnych architektów w sprawie zmian (podpiwniczenie, zejście do piwnicy itp) oraz nadzoru budowlanego. Ceny różne: zaczynają sie od 4500zł za zmiany plus 2500zł za nadzór do 2500 za zmiany plus nie wiem ile za nadzór. Będziemy nadal szukać. Kwestia zejścia do piwnicy nas ciągle nurtuje. Dostałem kilka zdjęć ze zmianami od jednego z członków forum, ale gdzieś mi się zapodziały (adres e-mail autora i zdjęcia). Odezwę się jak dalej coś się u nas ruszy. szielPS Jak tam sprawa zdjęć z realizacji??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giemzowka 18.11.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 niema sprawy dajcie mi tylko kilka dni jak uporam sie z papowaniem bo polowa juz zamna domek jest super nie chciałbym innego tylko dach jest strasznie popitolony ale taki jego urok moj atlas jest troche pozmieniany niema garazu przedniego balkonu i powiekszony wykuż z garazu wyszedł fajny pokoik a powiekszenie wykuzu dało wieksza jadalnie i wiekszy balkon pozdrawiamzdjecia do momentu deskowania jak bede miał wiecej czasu zamieszcze zdjecia od fundamentowhttp://foto.onet.pl/0,7688328,1396790,user.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadro 19.11.2006 17:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Czas na pare fotek z realizacji. Pozadrawiamhttp://foto.onet.pl/AC0DOVd8VmtQYQAwATZUZ1F6UWcEKFFmCHUB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 20.11.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 giemzowka, tadro dzięki - świetne zdjęcia ! giemzówka, a z jakiego materiału i jakiej grubości stawiałeś ściany? a słupy były odlewane czy jako proste profile a potem obkładane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 22.11.2006 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 giemzowka i tadro zamieścili zdjęcia tutaj : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=61135&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giemzowka 22.11.2006 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 ściany z maxa kozłowice na 288mm strop plyta żelbetowa a słupy sa całe wylewane zrobiłem taki szalunek , tylko musiałem wylewac na dwa razy bo za bardzo rozpierało i podnosiło szalunek , ale wyszło lepiej i taniej niz murowane z pelnej cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robactwo 23.11.2006 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 serdeczne dzięki, my się zastanawiamy ciągle co wybrac na ściany, chcielibyśmy jedną warstwę. A co do Twojego domku to wyglada super i zazdroszczę że już tyle za Tobą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanna1 01.12.2006 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam!Czy taki dobry wybór Atlas? Nie jestem do końca pewna.Jestem w trakcie budowy. Owszem piękny dom i oczywiście ja go wybrałam a mój mąż teraz się na mnie złości. Ale muszę powiedzieć iż mimo kłopotów to i tak drugi raz też bym go wybrała.W końcu w tym domu będę mieszkać do końca życia więc musi mi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanna1 01.12.2006 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam! Czy taki dobry wybór Atlas? Nie jestem do końca pewna. Jestem w trakcie budowy. Owszem piękny dom i oczywiście ja go wybrałam a mój mąż teraz się na mnie złości. Ale muszę powiedzieć iż mimo kłopotów to i tak drugi raz też bym go wybrała. W końcu w tym domu będę mieszkać do końca życia więc musi mi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanna1 01.12.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2006 Witam! Czy taki dobry wybór Atlas? Nie jestem do końca pewna. Jestem w trakcie budowy. Owszem piękny dom i oczywiście ja go wybrałam a mój mąż teraz się na mnie złości. Ale muszę powiedzieć iż mimo kłopotów to i tak drugi raz też bym go wybrała. W końcu w tym domu będę mieszkać do końca życia więc musi mi się podobać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 03.12.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam wszystkich po dlugiej nieobecności. Z góry przepraszam, że nie odpisywałam na wasze posty, ale całą wine ponosi brak dostępu do internetu Po wielu problemach i trudnych wyborach wraz z mężem osiągneliśmy stan zadowalający - naszego upragnionego domku Jesteśmy na etapie dachówki, jeśli ktoś z was ma ochotę pooglądać zdjęcia z naszej budowy to zapraszam: http://www.itp.media.pl/atlas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaPa 03.12.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witam wszystkich po dlugiej nieobecności. Z góry przepraszam, że nie odpisywałam na wasze posty, ale całą wine ponosi brak dostępu do internetu Po wielu problemach i trudnych wyborach wraz z mężem osiągneliśmy stan zadowalający - naszego upragnionego domku Jesteśmy na etapie dachówki, jeśli ktoś z was ma ochotę pooglądać zdjęcia z naszej budowy to zapraszam: http://www.itp.media.pl/atlas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts