Honorka 26.06.2006 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Witam Przede mna kolejny problem - wylewki w jednej płaszczyźnie a docelowo na jednej płaszczyźnie parkiet z gresem. NIe ma mowy o panelach. Chcę mieć parkiet. A między nim a gresem jest jakieś 13mm minus 5-6mm na klej to zostaje 7mm. Jak to dolać? Czym? Pod gresem ma byc podłogówka - wylewka jest już na wysokości 5-7cm, dolanie jeszcze centymetra...trudno. Problem w tym - czym to TANIO rozwiązać? Wylewki samopoziomujące to horrendalny koszt. Do "wylania" jest 40m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 26.06.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Gdzieś czytałam, że Badi zamiast robić dodatkowe wylewki użyła płytę OSB.Napisz do Niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.06.2006 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 zastosuj parkiet 16 mm z polskiego lub egzotyk 15 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 26.06.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 26.06.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Miałam podobny problem tyle, że na odwrót. Drewno miało 15mm więc było wyżej od gresu...Za namową naszego wylewkarza, który stanowczo odradził wylewkę samopoziomującą (a mógł chłopina na niej zarobić ), bo może pękać, zastosowaliśmy klej elastyczny Terranovy, którym można kleić do wysokości (z tego co pamiętam) 1,5 lub 1,8 cm. Klej cenowo podobny do np. ceresitu CM17 i wychodził o połowę taniej niż wylewka samopoziomująca. Kafelkarz twierdził, że klej mocny jak jasna cho...era. Jesteśmy po sezonie grzewczym (też podłogówka na 60m gresu) i nic się nie dzieje, klej wspaniale przewodzi ciepełko, nie pęka. ps. Kleju tego raczej nie kupisz w zwykłym hipku. Ja kupowałam u przedstawiciela Terranovy. Poczytaj tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Honorka 26.06.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2006 Stokrotne dzięki za odzew i rady! Sonika - napisałam, ale juz teraz wiem, że to chyba ie byłby najlepszy pomysł. Płyta OSB na ogrzewaniu podłogowym słabo przewodziłaby ciepło a przeciez musiałby sie nagrzać gres... Ale bardzo Ci dziekuję za podsunięcie rozwiązania. Rezi - chyba strzał w dziesiątkę! Już nawet sprawdziłam u mojego producenta parkietu - taka grubośc bez problemu!!! No to ciężar z głowy mi zdjąłeś człowieku! Dziękuję, dziękuję, dziękujeeeeeeeeee! Mi, babie do glowy nie przyszło najprostsze rozwiązanie. Parkieciarz powiedział 22mm i zakodowało sie na amen Joola - miałaś ten sam problem co ja U Ciebie drewno wyżej gresu u mnie gres niżej niż drewno ;D Niemniej dzieki za radę. Rezi rozwiązał mój problem Juhuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts